DI Midt Vest

Lemvig er blandt de mest erhvervsvenlige kommuner i landet

Del

For få opdager de gode muligheder i Lemvig, men kommunen er landets bedste til at uddanne fremtidens arbejdsstyrke, viser undersøgelsen Lokalt Erhvervsklima fra Dansk Industri.

Lemvig Kommune holder fast i sin flotte placering som den bedste erhvervskommune i den nordlige del af Vestjylland. Det bliver til en 14. plads i årets måling fra DI. Virksomhederne i kommunen vurderer, at Lemvig er landets bedste til at uddanne morgendagens arbejdskraft, og i det hele taget er vurderingen, at kommunen gør rigtig meget for at skaffe arbejdskraft.

- Der er ingen tvivl om, at Lemvig er et godt sted at drive virksomhed. Der er gode rammer, en fin kommunal sagsbehandling og en fin dialog med både politikere og embedsmænd, så de gode rammer er i høj grad tilstede, siger Claus Arberg, formand for DI Midt Vest.

Udfordringen er, at det er svært at trække nye virksomheder og medarbejdere til kommunen. Både som nye borgere og som pendlere, fordi transportmulighederne også bliver opfattet som mindre gode. Alligevel anbefaler fire ud af fem virksomheder i Lemvig andre virksomheder at etablere sig i kommunen.

- Jeg vil anbefale Lemvig at satse endnu mere på at fortælle de gode historier fra kommunen, gerne i fællesskab med de gode ambassadører hos virksomhederne. Samt selvfølgelig fortsætte med at udvikle spændende steder at opholde sig i kommunen, siger Claus Arberg.

Ikast-Brande topper igen Dansk Industris undersøgelse.

Placering i Lokalt Erhvervsklima 2010-2020

 Kommune

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

Lemvig

68

36

38

48

40

52

26

25

13

9

14

Fakta om Lokalt Erhvervsklima 2020

  • DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2020, er Danmarks mest omfattende undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er 11. år i træk, at DI laver undersøgelsen.
  • 7.616 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andre produktion, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer omkring 323.320 arbejdspladser, hvilket svarer til mere end 18 pct. af den private beskæftigelse.
  • Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.
  • Resultaterne fra spørgeskemaerne og de statistiske indikatorer er opdelt i ni kategorier. De giver et billede af, hvor godt kommunerne klarer sig på forskellige områder – ud over det samlede resultat.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da der ikke kan indhentes en tilstrækkelig mængde svar.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger – kontakt chefkonsulent Gitte Brødsgaard Vesti, mail giv@di.dk , tlf.: 2921 7710 eller presserådgiver Nis Peder Kolby, mail: nipk@di.dk, tlf.: 4032 3400.

Billeder

Information om DI Midt Vest

DI Midt Vest
DI Midt VestFor yderligere information om DI Midt Vest:

Chefkonsulent Michael Jul-Nørup Pedersen
Mail: mjnp@di.dk
Tlf. 3377 4588
Mobil: 2924 7009

Koordinator Vinnie Røslau
Mail: vir@di.dk
Tlf. 3377 3675

Følg pressemeddelelser fra DI Midt Vest

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Midt Vest

Pumper til hele verden giver initiativpris2.12.2020 14:55:20 CETPressemeddelelse

Det, der begyndte med hånddrevne pumper til de lokale bønder omkring Lem Stationsby, er blevet til en global virksomhed, der leverer avancerede og kraftige pumper til spildevandsanlæg over hele verden. Endda på en måde som medvirker til at sikre størst mulig bæredygtighed som følge af lang levetid og lave energi- og driftsomkostninger. Det anerkender DI Midt Vest ved at give virksomheden Landia A/S i Lem St. DI Midt Vests Initiativpris 2020.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum