DI Midt Vest

Lemvig er bedst i test i nordvest

Del

Lemvig Kommune har lagt sig i spidsen blandt de vestjyske kommuner og stormer ind i top-10. Holstebro Kommune holder fast i den bedste fjerdedel, mens Struer Kommune taber en smule terræn. Det viser den seneste måling af erhvervsvenligheden på tværs af landets kommuner, DI’s Lokalt Erhvervsklima, som er landets største og laves en gang om året. I år for 10. år i streg.

Lemvig fortsætter sin imponerende forbedring af kommunens erhvervsklima og udskifter sidste års flotte 13.-plads med en endnu flottere 9.-plads. Det er kommunens bedste placering nogensinde. Samtidig er den overordnede tilfredshed med erhvervsvenligheden, som vægter en tredjedel i undersøgelsen, landets 4.-højeste, og dialogen mellem kommunens politikere og embedsfolk er helt i top.

- Lemvigs flotte fremgang er et klasseeksempel på alt det, vi gør rigtigt her i det midt- og vestjyske. Først og fremmest med at arbejde med en mere erhvervsvenlig kultur, hvor kommune møder virksomheder. Det bliver nu helt fortjent belønnet, siger Claus Arberg, formand for DI Midt Vest.

Kommunen høster også ros for sit samarbejde med virksomhederne om at skaffe arbejdskraft. Samarbejdet bliver vurderet til at være blandt landets absolut bedste. Ligeledes er der stor tilfredshed med de kommunale skolers samarbejde med virksomhederne om virksomhedsrelevant undervisning og virksomhedsbesøg. Begge dele er vigtige i forhold til at sikre gode betingelser for lokal vækst.

- Virksomhederne er dybt afhængige af at have dygtige medarbejdere for at kunne skabe fremgang i lokalområdet. Derfor er kommunens evne til at hjælpe virksomhederne med at skaffe og uddanne kvalificerede folk helt afgørende. Der er god grund til at være stolte af indsatsen, som høster roser fra virksomhederne, siger den regionale DI-formand.  

I Holstebro er virksomhederne ikke blege for at anbefale andre virksomheder at etablere sig i kommunen. Hele 83 pct. er klar til at give deres anbefaling – det er landets 8.-højeste tal. Den overordnede vurdering af erhvervsvenligheden er da også steget og på et højt niveau. Alligevel falder Holstebro lidt tilbage på den samlede placering. Først og fremmest på grund af lavere tilfredshed med brug af private leverandører, og fordi virksomhederne synes, der kunne gøres mere for at tiltrække nye virksomheder og borgere. Det giver i år kommunen en samlet 22.-plads mod sidste års tigerspring frem til en 12.-plads.

- Holstebro Kommune gør rigtig meget helt rigtigt, og det kan man da også tydeligt se, når mere end 4 ud af 5 af virksomhederne i Holstebro vil anbefale andre virksomheder at etablere sig i kommunen. Men der er nogle opmærksomhedspunkter, som kommunen bør kaste sin kærlighed på, hvis ønsket er igen at rykke helt op blandt virksomhedernes absolutte yndlinge, siger DI Midt Vests formand, Claus Arberg. 

I Struer er der en klar forbedring i tilfredsheden med vejnettet, som kan have sammenhæng med sidste års åbning af motorvejen nord for Holstebro. 

- I min egen virksomhed på Thyholm oplever jeg selv den positive effekt, det har at kunne komme på det store motorvejsnet hurtigere og nemmere. Det har stor betydning, når vi skal sende vores vinduer ud i Europa, siger Claus Arberg, der udover at være formand for DI Midt Vest er direktør for Hvidbjerg Vinduet A/S.

Den overordnede vurdering af erhvervsvenligheden i Struer er dog faldet en del. Det er især kommunens indsats for at skaffe kvalificeret arbejdskraft, udvikling af gode erhvervsgrunde og de kommunale skolers samarbejde med virksomhederne, der bliver vurderet dårligere i år, og som dermed er blandt årsagerne til faldet. 

- Struer Kommune får sig nogle hak i tuden i år, men det giver jo gode muligheder for at forbedre sig i fremtiden – kommunen får nogle konkrete opmærksomhedspunkter. Og så er der heldigvis også gode ting at bemærke: Den kommunale sagsbehandling bliver f.eks. vurderet meget bedre i år, hvor Struer går kraftigt frem. Hvis Struer arbejder målrettet på nogle af de punkter, virksomhederne peger på som indsatsområder, er jeg sikker på, det nok skal få Struer tilbage på sporet, siger Claus Arberg.

Virksomhederne fortsætter med at være særligt begejstrede for erhvervsklimaet i det midt- og vestjyske generelt: Halvdelen af pladserne i Lokalt Erhvervsklima er således i år besat af kommuner i DI Midt Vest’s område.

De midt- og vestjyske kommuner gør det generelt rigtig flot, hvilket Lokalt Erhvervsklimas top-10 bærer tydeligt præg af: Hele syv pladser løber de med.

FAKTA OM LOKALT ERHVERVSKLIMA 2019

  • DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2019, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er 10. år i træk, at DI laver undersøgelsen.
  • 7.332 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andre produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer omkring 370.000 arbejdspladser, hvilket svarer til mere end 20 pct. af den private beskæftigelse.
  • Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.
  • Resultaterne fra spørgeskemaerne og de statistiske indikatorer er opdelt i ni kategorier. De giver et billede af, hvor godt kommunerne klarer sig på forskellige områder – ud over det samlede resultat.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da der ikke kan indhentes en tilstrækkelig mængde svar.  

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt chefkonsulent i DI Michael Jul-Nørup Pedersen, mjnp@di.dk, tlf.: 2924 7009 eller presserådgiver Jonas Forup Stubkjær, jofs@di.dk, tlf.: 2830 1544

Billeder

Information om DI Midt Vest

DI Midt Vest
DI Midt VestFor yderligere information om DI Midt Vest:

Chefkonsulent Michael Jul-Nørup Pedersen
Mail: mjnp@di.dk
Tlf. 3377 4588
Mobil: 2924 7009

Koordinator Vinnie Røslau
Mail: vir@di.dk
Tlf. 3377 3675

Følg pressemeddelelser fra DI Midt Vest

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Midt Vest

Nyt stærkt navn i DI Midt Vests bestyrelse9.6.2020 13:40:38 CESTPressemeddelelse

På DI Midt Vests generalforsamling tirsdag den 9. juni 2020 kom der en ny profil med i bestyrelsen, nemlig adm. direktør Helle Reinevald, Jakobsens A/S i Aulum. Claus Arberg, adm. direktør i Hvidbjerg Vinduet, blev genvalgt som formand. Tommy Rahbek Nielsen, executive vice president & COO i Vestas Wind Systems A/S og Morten Primdal, adm. direktør i Dania Plast A/S blev genvalgt som de to næstformænd. Tove Kjeldsen, tidligere supply chain director i Kelsen Group A/S, trådte ud af bestyrelsen og blev takket for mange års godt og inspirerende arbejde. DI Midt Vests bestyrelse ser herefter således ud: Claus Arberg, adm. direktør, Hvidbjerg Vinduet A/S (formand) Tommy Rahbek Nielsen, executive vice president & COO, Vestas Wind Systems A/S (næstformand) Morten Primdal, adm. direktør, Dania Plast A/S, Skive (næstformand) Kaj Meldgård, fabrikschef, Danish Crown A/S Jakob Kyllesbech, site manager, FMC Agricultural Solutions A/S Martin Wingaa, sr. director, head of production, Bang & Olufsen A/S

DI med opfordring til kommunerne: Det er nu, vi skal vise, vi kan stå sammen4.5.2020 18:11:43 CESTPressemeddelelse

Coronakrisen har ramt Danmark og dansk erhvervsliv hårdt. Landets kommuner spiller en stor og vigtig rolle i at holde dampen oppe i Danmark, så hjulene kan køre rundt i dansk økonomi. I Midt- og Vestjylland er der allerede iværksat en række initiativer, som hjælper virksomhederne og holder hånden under lokale arbejdspladser. Men der er brug for et fortsat tæt samarbejde mellem kommunerne og de lokale virksomheder. Derfor lancerer DI 45 konkrete anbefalinger til kommunerne, så vi kan hjælpe hinanden med at komme så helskindet som muligt ud af krisen. - Der er ingen tvivl om, at kommunerne i vores område har været deres ansvar bevidst og allerede hjulpet mange virksomheder og arbejdspladser i kampen mod coronavirus. Krisen, der er den værste i nyere tid, har dog nok næppe toppet endnu, og derfor er det vigtigt med en fortsat tæt dialog, der løbende tager bestik af situationen, siger Claus Arberg, adm. direktør for Hvidbjerg Vinduet A/S og formand for DI Midt Vest. Claus Arberg mener, at

Ringkøbing-Skjern Kommune vinder bronze i erhvervsvenlighed9.9.2019 21:30:00 CESTPressemeddelelse

Hvis du som virksomhed skal tale med kommunen om bygge- eller miljøsager eller med Jobcentret om sygedagpengesager for medarbejderne, så vil du ønske, at du driver virksomhed i Ringkøbing-Skjern Kommune. Den kommunale sagsbehandling for erhvervslivet i Ringkøbing-Skjern er nemlig landets absolut bedste. Og i det hele taget er Ringkøbing-Skjern Kommune en af landets bedste kommuner at drive virksomhed i.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum