Esbjerg Kommune

Legepladsen i Vognsbølparken får nyt liv takket være Claus Sørensens Fond

Del
Med en donation på 2 mio. kr. fra Claus Sørensens Fond udvides legepladsen i Vognsbølparken, og nye legeredskaber kommer til. Allerede senere i år vil den nyrenoverede legeplads stå klar til parkens mange besøgende.
Legetårnet har indtil videre været det mest markante legeredskab på legepladsen, der har haft eventyr som hovedtema.
Legetårnet har indtil videre været det mest markante legeredskab på legepladsen, der har haft eventyr som hovedtema.

Claus Sørensens Fond har netop meddelt Esbjerg Kommune, at fonden vil støtte en udvidelse og renovering af legepladsen i Vognsbølparken med 2 mio. kr.

Vognsbølparken er Esbjergs grønne hjerte, og parken blev anlagt i 1920. Hver eneste dag bruges parken flittigt af mange besøgende, som enten kommer for at få pulsen op eller puste helt ud i området.

Centralt i parken er legepladsen med legeredskaber til både store og små børn. Stedet er et yndet udflugtsmål med tilhørende toiletter og pavillon.

Plan for legepladsen på vej

Den generøse fondsdonation vil bl.a. blive brugt til at udvide legepladsens område og gøre det nemmere at finde vej til legepladsen.

”Vognsbølparken er Esbjergs største rekreative bypark, og selve legepladsen bliver brugt af mange daginstitutioner og unge mennesker som base, når de er i parken. Renoveringen af legepladsen vil uden tvivl gøre den mere attraktiv for mange, og flere vil få lyst til at bruge parken”, siger John Riis Andersen, administrerende direktør og CEO for Claus Sørensens Fond.

Planerne for udvidelsen er endnu på tegnebordet, og der er derfor ikke taget beslutning om, hvor mange nye legeredskaber, der bliver sat op. Først vil de eksisterende legeredskaber blive vurderet. Gode velfungerende legeredskaber vil blive frisket op, så de er klar til at indgå i et indbydende legeområde, hvor også beplantningen rundt om vil fremtræde mindre tæt.

Legepladsen er klar til sommer

Plan & Byudviklingsudvalget er netop blevet orienteret om donationen, og udvalgsformand Henning Ravn er begejstret for planerne om renoveringen og udvidelsen af legepladsen i Vognsbølparken.

”Den nuværende legeplads trænger til et løft, og det muliggør donationen. Den nye legeplads kommer til at skabe stor glæde blandt børn, unge og børnefamilier, der nyder godt af den i forvejen. En nyrenoveret legeplads lige op til sommer vil skabe endnu mere liv i Vognsbølparken, og jeg håber, at alt går som planlagt, så det bliver en realitet”, siger Henning Ravn.

Esbjerg Kommune forventer at gå i gang med realiseringen i løbet af foråret, og flasker projektet sig efter planen, vil den nye legeplads åbne i løbet af sommeren 2023.

Kontakter

Formand for Plan & Byudvikling, Henning Ravn, 40 10 12 46 eller henra@esbjerg.dk.

Billeder

Legetårnet har indtil videre været det mest markante legeredskab på legepladsen, der har haft eventyr som hovedtema.
Legetårnet har indtil videre været det mest markante legeredskab på legepladsen, der har haft eventyr som hovedtema.
Download

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Kæmpe naturprojekt på vej ved Kongeåen28.3.2023 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Et historisk stort naturprojekt ved Kongeåen bliver nu til virkelighed. Budgettet er på 100 mio. kr., og finansiering ser ud til at falde på takket være 58 mio. kr. fra EU’s LIFE Fond. Støtten er altafgørende for at kunne forvandle 644 hektar marker og lavbundsjord til et storslået naturområde, der samtidig kan imødegå klimaforandringerne. Naturprojektet er blevet til i et stærkt samarbejde mellem, landbruget, private fonde, Nationalpark Vadehavet, offentlige myndigheder og Esbjerg Kommune.

Politisk tro på en frisk start for Tobakken27.3.2023 11:45:13 CEST | Pressemeddelelse

Økonomiudvalget i Esbjerg Kommune har netop besluttet ikke at bevilge Tobakken 5,8 mio. kr., som spillestedet har anmodet om for at kunne betale udgifterne og komme fornuftigt igennem 2023. Konsekvensen kan blive, at Tobakkens bestyrelse må indgive konkursbegæring for spillestedet, men den del ligger uden for den politiske beslutning. Esbjerg skal også i fremtiden have et stærkt rytmisk spillested, og der er politisk tro på, at det mål nås bedst ved en frisk start.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum