Grønnegades Kaserne Kulturcenter

Leg med Næssi i vinterferien

Del

En helt ny tradition ser dagens lys den 11. februar. ”Leg med Næssi i vinterferien” byder på gratis kreative workshops, spil og leg, og indløser du billet kan du komme til koncert og teater. Børnefamilierne der ikke opsøger fjerne egne med varmt sand eller dalende sne, kan se frem til en ”stay at home”-ferie med Næssi på programmet.

Tirsdag den 11. februar kl. 10-13 inviterer Børnekulturhuset i Næstved til et par hyggelige timer på Grønnegades Kaserne Kulturcenter. Her fyldes de gamle bygninger med gratis kreative værksteder og det populære spil Billebold.

I Gl. Ridehus er dygtige kunstnere linet op og står klar til at hjælpe børnene, der blandt andet kan blive malet i ansigtet som Næssi og få en sej Næssi-tatovering, lave string art-billeder af alle børnenes favoritdrage Næssi, samt Næssi-malerier og -tegninger.

Maskekunstnerne fra foreningen Magila er kendt for at kunne skabe magiske kreationer sammen med engagerede børn og deres voksne, og til Leg med Næssi i vinterferien stiller de op med en workshop i Børnekulturhusets lokaler, hvor man kan lave sin egen Næssi-maske.

De mange Næssi-aktiviteter er selvfølgelig ikke en tilfældighed, fortæller børnekulturkonsulent Katrine Gjesing og uddyber. ”Næssi er børnekulturens maskot. Han er et idol for Næstveds børn, og de elsker at se ham til koncerter, og når han går optog med Avantgarden gennem byen. Når Børnekulturhuset inviterer til ”Leg med Næssi i vinterferien” er det for at bringe Næssi i spil på en ny måde. Her skal børnene udtrykke sig kreativt i et grønt ”Næssi-univers”, slutter børnekulturkonsulenten.

Men når man koncentrerer sig om at lave flotte kunstværker i lang tid, kan man få brug for en pause hvor kroppen kommer i brug. Det populære digitale spil ”Billebold” handler om at befri den gamle kaserne for en sand invasion af krible-krablende biller og kryb. De modige børn, der bevæbnet med bolde hjælper til med at splatte insekterne ud, får en pakke med Næssi-farver med hjem.

Billet til teater og koncert
Ud over disse gratis kreative aktiviteter, er der også en koncert og en teaterforestilling, der kræver at man i forvejen køber en af billetterne til 50 kr. pr person.

I Musikstalden er der i dagens anledning indrettet en lille teaterscene hvor skuespillerne Steffen Sommerstedt og Annesofie Reumert fra Teatret Aspendos kl. 10 spiller forestillingen ”Næssi finder hjem”. Her lærer børn i alderen 2-6 år og deres forældre historien om dengang Næssi forlod landet Eventyrien, og drog ud i verden for at finde et sted med glæde, sang og dans. Da han lander i Næstved, møder han sin nye veninde Ulla Abdulla, og et enestående venskab mellem by og drage opstår.

Kl. 13 lukker de kreative workshops, og så er det tid til at byde velkommen i Musikstalden til Heartbeat. De tre musikere i stomp- og performancegruppen Heartbeat leverer en alsidig koncertoplevelse for de 4-12-årige. Avancerede rytmer præsenteres legende let, mens scenen fyldes af bodypercussion, sang, rap, teater og stomp. Heartbeat præsenteres af Levende Musik i Skolen. Alle børn til koncerten får en Næssi-drikkedunk med hjem.

Børnekulturkonsulent Katrine Gjesing glæder sig til at se mange glade børn og voksne til Leg med Næssi i vinterferien. ”Dagen er en god mulighed for børnefamilier i Næstved til at få fælles oplevelser og få kvalitetstid med hinanden. Når man udtrykker sig kreativt sammen og oplever kultur helt tæt på til en koncert eller teaterforestilling, skabes et rum for nærvær og fælles referencer. Familierne vil forhåbentligt opleve, at de får meget med sig hjem - både små kreative produkter man har skabt i de forskellige workshops, men også gode kulturelle oplevelser man I fællesskab kan snakke videre om.”

Alle workshops og billebold er gratis at deltage i, men har man lyst til at opleve Næssi på de skrå brædder, eller danse med til koncert, skal man købe billet i forvejen. Billetter til både Næssi finder hjem og Heartbeat kan købes på www.naessi.dk.

 

Nøgleord

Billeder

Information om Grønnegades Kaserne Kulturcenter

Grønnegades Kaserne Kulturcenter
Grønnegades Kaserne Kulturcenter
Grønnegade 10
4700 Næstved

5588 3940http://www.gkkultur.dk

Kontakt vedrørende Leg med Næssi i vinterferie:
Katrine Gjesing
Børnekulturkonsulent
Næstved Kommune

kgjes@naestved.dk
Telefon. 2021 1566

www.naessi.dk

Børnekulturhuset
Grønnegades Kaserne Kulturcenter
Grønnegade 10
4700 Næstved

Følg pressemeddelelser fra Grønnegades Kaserne Kulturcenter

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Grønnegades Kaserne Kulturcenter

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum