VIA University College

Ledige pladser på læreruddannelsen i Nørre Nissum

Del

I løbet af få dage starter endnu et hold studerende på læreruddannelsen i Nørre Nissum samt den netbaserede læreruddannelse, som også udbydes fra Nørre Nissum. Og det lover godt, for flere undersøgelser peger på, at der er mangel på uddannede lærere i mange dele af landet.

Sommeren går på hæld, og hverdagen nærmer sig på både arbejdspladserne og i skolen. Også på læreruddannelsen i Nørre Nissum begynder det så småt at pible i krogene, for den 19. august starter en flok spritnye lærerstuderende på VIA.

De nye studerende kan ikke blot se frem til en fagligt udfordrende uddannelse – de kan også glæde sig over, at de bliver en ombejlet flok. Ifølge en undersøgelse lavet af Kraka, er antallet af uuddannede undervisere i folkeskolen nemlig steget med 12 procent siden 1997. Og netop manglen på lærere i særligt provinsen fik sidste år Uddannelses- og Forskningsministeriet til at tildele VIA 100 ekstra pladser på læreruddannelsen i blandt andet Nørre Nissum og Skive.

”Vi ved af erfaring, at mange skoler i lokalområderne mangler kvalificeret og veluddannet lærerarbejdskraft. Derfor håber vi naturligvis også, at flere vil overveje, om det ikke var noget for dem at blive lærer,” siger uddannelsesleder for læreruddannelsen i Nørre Nissum og Skive, Henrik Lundsted Nielsen.

Stadig ledige pladser
Der er stadig ledige pladser til både sommerstart og vinterstart på læreruddannelsen i Nørre Nissum samt på den netbaserede læreruddannelse. Hvis man ønsker at starte sammen med det nye hold her i august, skal man ifølge uddannelseslederen dog være hurtig.

”I løbet af de kommende uger er der studiestart for de nye studerende på læreruddannelsen, så ønsker man at starte her til efteråret, så skal man hurtigst muligt kontakte en studievejleder eller søge en af de ledige pladser på VIAs hjemmeside,” siger Henrik Lundsted, som opfordrer til at man genovervejer studievalget, hvis man ikke er kommet ind på drømmestudiet i første omgang.

”Vi håber selvfølgelig, at en del af de ansøgere, som måske er blevet afvist i en af de større studiebyer, vil overveje at søge en plads på læreruddannelsen i Skive, Holstebro, Nørre Nissum, Randers eller Silkeborg, hvor der alle steder er ledige pladser,” siger han.

Hvis man ønsker at søge ind på læreruddannelsen i Nørre Nissum kan man kontakte studievejledningen eller søge en ledig plads på via.dk/ledige-pladser.


Yderligere information:
Uddannelsesleder, Henrik Lundsted Nielsen, hlni@via.dk, tlf. 87553208
Journalist, Casper Grud Nielsen, grud@via.dk, tlf. 87551516

Billeder

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 19.000 studerende og 2.100 medarbejdere.

VIA udbyder over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser.

Fonden for Entreprenørskab har i 2019 tildelt VIA prisen som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution fordi innovation og entreprenørskab er en fast del af alle VIAs uddannelser.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum