Lederne

Lederne udsteder løfte om nultolerance over for sexchikane

Del

Lederne har i dag indrykket helsidesannoncer i en række aviser som led i en kampagne mod sexchikane. Ledere opfordres til at skrive under på et løfte om nultolerance over for sexchikane.

- Det skal ikke være de få, der ikke kan kende forskel på, hvad der er rigtigt og forkert, som skal have lov til at løbe med dagsordenen. Med dette løfte siger vi fra over for krænkelserne, og vi forpligter os til at arbejde aktivt for at sprede 0-tolerance over for sexchikane på vores arbejdspladser. Bryd tavsheden og støt kampen.

Sådan lyder det blandt andet i den helsidesannonce, som Lederne har indrykket i en række landsdækkende aviser i dag, hvor formand Svend Askær og administrerende direktør Bodil Nordestgaard Ismiris er de første til at skrive under på løftet om nultolerance over for sexchikane. Budskabet er, at lederne skal gå forrest i kampen mod sexchikane, og der rettes i annoncen en særlig appel til de mandlige ledere om at bakke aktivt op om løftet.

Annoncerne og løftet er led i en større indsats mod sexchikane fra Lederne, som også i tirsdags udsendte et sær-nyhedsbrev til alle medlemmer med en klar afstandtagen til sexchikane og gode råd til lederne om, hvordan de kan forebygge og håndtere sexchikane på arbejdspladsen.

Tak til de modige kvinder

I dagens annoncer lyder der også et tak til de modige kvinder, som har stillet sig frem med deres personlige historier om sexchikane og krænkelser. Og Ledernes formand og administrerende direktør slår i annoncen fast, at de ubekvemme sandheder ikke skal fejes ind under gulvtæppet.

- Der er brug for handling og et klart opgør med den chikane, der alt for mange steder får lov til at stå uimodsagt. Det opgør skal I ikke tage alene. Vi stiller os bag jer med et klart budskab om, at seksuel chikane og krænkelser er et uvæsen, som på ingen måde hører hjemme på danske arbejdspladser. Det skal hverken I eller de kommende generationer af kvinder udsættes for.

Man kan skrive under på Ledernes løfte om nultolerance over for sexchikane på Ledernes hjemmeside her.

Kontakter

Billeder

Ledernes løfte om nultolerance over for sexchikane, som er indrykket som annonce i en række landsdækkende aviser
Ledernes løfte om nultolerance over for sexchikane, som er indrykket som annonce i en række landsdækkende aviser
Download

Information om Lederne

Lederne
Lederne
Vermlandsgade 65
2300 København S

3283 3283https://www.lederne.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lederne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lederne

Godt med forbedring af seniorpension10.10.2020 09:14:04 CESTPressemeddelelse

Ledernes Hovedorganisation er tilfreds med, at et flertal i Folketinget i nat har besluttet at forbedre muligheden for at gå på seniorpension for dem, der ikke længere har helbred til at arbejde. Derimod er det uhensigtsmæssigt, at særlige grupper kan gå på tidlig pension uden skelen til deres helbred. Og det er problematisk, at den nye ordning om tidlig pension vil trække næsten 10.000 ud af arbejdsmarkedet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum