Lederne

Lederne tilslutter sig bachelorløftet

Del

Det er helt rigtigt set af Folketinget, at vi har brug for at skabe et større arbejdsmarked for bachelorer. Og Lederne vil også selv som organisation aktivt arbejde for at rekruttere flere bachelorer. Derfor har Lederne tilsluttet sig uddannelses- og forskningsministerens nye bachelorløfte.

Svend Askær, formand for Lederne
Svend Askær, formand for Lederne

- Lederne har talt meget varmt for, at vi har brug for at skabe et reelt arbejdsmarked for bachelorer, så de studerende tidligere får prøvet kræfter med arbejdsmarkedet. Vi vil selvfølgelig også meget gerne selv som organisation bidrage til, at det sker. Og derfor har vi besluttet at tilslutte os bachelorløftet, som er et stærkt initiativ for at få de politiske intentioner ført ud i virkeligheden.

Sådan siger Ledernes formand, Svend Askær. Lederne er en af over 100 virksomheder og organisationer, som har tilsluttet sig uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers’ nye såkaldte bachelorløfte, som offentliggøres i dag. Her forpligter virksomhederne sig til at gøre en aktiv indsats for at rekruttere flere bachelorer.

- Vi har allerede i dag ansat bachelorer, og jeg er sikker på, at bachelorer kan være rigtig gode kandidater til mange stillinger. Vi vil derfor gøre en ekstra indsats for at gøre bachelorer opmærksomme på jobmuligheder i Lederne og ved konkrete ansættelser have et særligt øje på, om en bachelor kunne være den bedste kandidat, siger Svend Askær.

Mere fleksible kandidatuddannelser er vejen frem

Lederne offentliggjorde i september selv et konkret udspil til politiske initiativer, der kunne fremme et bachelorarbejdsmarked. Og ledernes organisation har helhjertet støttet den brede politiske aftale, som efterfølgende har betydet, at bachelorer blandt andet fremover får retskrav på at kunne vente op til tre år, fra de fuldfører deres bachelor, til at de skal starte på kandidatuddannelsen, hvis de ønsker det.

- Vores mål er jo, at lederne på de danske virksomheder altid har tilstrækkeligt med kvalificerede kandidater, når de skal besætte en stilling. Og bachelorer kan være kvalificeret til rigtig mange job, som ikke nødvendigvis kræver en kandidatuddannelse. Derfor skal vi skabe et arbejdsmarked, hvor vi ikke tvinger folk til at tage to år ekstra på skolebænken, som måske slet ikke er nødvendige, siger Svend Askær.

Han fremhæver, at bachelorerne fremover både kan hoppe direkte ud i jobkarrieren og aldrig kigge sig tilbage. Eller de kan senere vende tilbage til universitetet og tage kandidatuddannelsen enten som hidtil på to år eller den nye et-årige kandidatuddannelse, ligesom der bliver bedre muligheder for den såkaldte erhvervskandidat over fire år, hvor man samtidig arbejder på deltid i en virksomhed.

Kontakter

Pressechef Søren Kudahl
sku@lederne.dk
2338 4211

Billeder

Svend Askær, formand for Lederne
Svend Askær, formand for Lederne
Download

Information om Lederne

Lederne
Lederne
Vermlandsgade 65
2300 København S

3283 3283https://www.lederne.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lederne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lederne

PRM: Nye barselsregler skal fremme kvinders karrierer8.3.2019 07:00:00 CETPressemeddelelse

Vi har brug for at tiltrække, fastholde og udvikle flere kvindelige talenter på det danske arbejdsmarked. Det er uholdbart, at der i dag er langt færre kvindelige end mandlige ledere, og at kvinderne tjener mindre end mændene. Lederne foreslår derfor nu at ændre barselsreglerne for at fremme kvinders løn- og karriereudvikling. - For et lille land som Danmark er det fuldstændig afgørende, at vi udnytter talentmassen så godt som overhovedet muligt. Det gør vi desværre ikke i dag, når kvinderne kun udgør mindre end en tredjedel af lederne på det danske arbejdsmarked, og kvinder samtidig tjener betydeligt mindre end mænd. Derfor må vi som samfund tage markante skridt for at fremme kvinders karriereudvikling. Og det er et vigtigt skridt at ændre barselsreglerne. Sådan siger Bodil Nordestgaard Ismiris, viceadministrerende direktør i Lederne, som begrundelse for, at Lederne i dag fremlægger fem konkrete forslag til, hvordan staten kan fremme kvinders løn- og karriereudvikling. Det mest markan

PRM: Lederne og DA går sammen om uddannelse i trivsel28.2.2019 07:00:00 CETPressemeddelelse

DA og Lederne etablerer ny fælles uddannelse for ledere i trivsel og psykisk arbejdsmiljø. Et godt arbejdsmiljø er både godt for medarbejdere, ledere og virksomheder. Dansk Arbejdsgiverforening og Lederne er enige om, at danske ledere skal have et bredt udvalg af muligheder for at dygtiggøre sig inden for trivsel og psykisk arbejdsmiljø. Derfor har de to parter indgået en aftale om en ny uddannelse for ledere. Uddannelsen retter sig primært til privatansatte ledere. ”Vi er enige om, at det er vigtigt, at lederne er klædt på til at udvikle og fastholde et godt psykisk arbejdsmiljø. Det er ikke blot vigtigt for de enkelte medarbejdere, men også for lederne og virksomhederne. Flere undersøgelser viser en tæt sammenhæng mellem virksomhedernes produktivitet og indtjening og et godt psykisk arbejdsmiljø,” siger Henrik Bach Mortensen, direktør hos Lederne. Med udgangspunkt i konkrete situationer fra virksomhedernes hverdag får ledere på den nye uddannelse med titlen ”Trivsel & ledelse” flere

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum