Lederne

Lederne tilslutter sig bachelorløftet

Del

Det er helt rigtigt set af Folketinget, at vi har brug for at skabe et større arbejdsmarked for bachelorer. Og Lederne vil også selv som organisation aktivt arbejde for at rekruttere flere bachelorer. Derfor har Lederne tilsluttet sig uddannelses- og forskningsministerens nye bachelorløfte.

Svend Askær, formand for Lederne
Svend Askær, formand for Lederne

- Lederne har talt meget varmt for, at vi har brug for at skabe et reelt arbejdsmarked for bachelorer, så de studerende tidligere får prøvet kræfter med arbejdsmarkedet. Vi vil selvfølgelig også meget gerne selv som organisation bidrage til, at det sker. Og derfor har vi besluttet at tilslutte os bachelorløftet, som er et stærkt initiativ for at få de politiske intentioner ført ud i virkeligheden.

Sådan siger Ledernes formand, Svend Askær. Lederne er en af over 100 virksomheder og organisationer, som har tilsluttet sig uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers’ nye såkaldte bachelorløfte, som offentliggøres i dag. Her forpligter virksomhederne sig til at gøre en aktiv indsats for at rekruttere flere bachelorer.

- Vi har allerede i dag ansat bachelorer, og jeg er sikker på, at bachelorer kan være rigtig gode kandidater til mange stillinger. Vi vil derfor gøre en ekstra indsats for at gøre bachelorer opmærksomme på jobmuligheder i Lederne og ved konkrete ansættelser have et særligt øje på, om en bachelor kunne være den bedste kandidat, siger Svend Askær.

Mere fleksible kandidatuddannelser er vejen frem

Lederne offentliggjorde i september selv et konkret udspil til politiske initiativer, der kunne fremme et bachelorarbejdsmarked. Og ledernes organisation har helhjertet støttet den brede politiske aftale, som efterfølgende har betydet, at bachelorer blandt andet fremover får retskrav på at kunne vente op til tre år, fra de fuldfører deres bachelor, til at de skal starte på kandidatuddannelsen, hvis de ønsker det.

- Vores mål er jo, at lederne på de danske virksomheder altid har tilstrækkeligt med kvalificerede kandidater, når de skal besætte en stilling. Og bachelorer kan være kvalificeret til rigtig mange job, som ikke nødvendigvis kræver en kandidatuddannelse. Derfor skal vi skabe et arbejdsmarked, hvor vi ikke tvinger folk til at tage to år ekstra på skolebænken, som måske slet ikke er nødvendige, siger Svend Askær.

Han fremhæver, at bachelorerne fremover både kan hoppe direkte ud i jobkarrieren og aldrig kigge sig tilbage. Eller de kan senere vende tilbage til universitetet og tage kandidatuddannelsen enten som hidtil på to år eller den nye et-årige kandidatuddannelse, ligesom der bliver bedre muligheder for den såkaldte erhvervskandidat over fire år, hvor man samtidig arbejder på deltid i en virksomhed.

Kontakter

Pressechef Søren Kudahl
sku@lederne.dk
2338 4211

Billeder

Svend Askær, formand for Lederne
Svend Askær, formand for Lederne
Download

Information om Lederne

Lederne
Lederne
Vermlandsgade 65
2300 København S

3283 3283https://www.lederne.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lederne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lederne

Lederne: Boligjobordning skal ikke afskaffes5.7.2019 18:32:22 CESTPressemeddelelse

Det vil ramme børnefamilierne og kvindernes muligheder på arbejdsmarkedet, hvis boligjobordningen afskaffes som foreslået af regeringens tre støttepartier, fastslår Henrik Bach Mortensen, direktør i Ledernes Hovedorganisation. - Fradraget, ikke mindst for udgifter til hjælp i hjemmet, gør det mere overkommeligt for familierne at købe serviceydelser til rengøring, madlavning og børnepasning. En afskaffelse af ordningen vil svække mulighederne for at kombinere en erhvervskarriere for både mor og far med et velfungerende og ustresset familieliv, siger han. Hvis vi skal understøtte bl.a. kvindernes karrieremuligheder, er der både behov for at målrette ordningen mod service i hjemmet og for at øge fradragsbeløbet. mener Lederne. - SF lægger op til, at en afskaffelse af ordningen bl.a. skal finansiere grøn omstilling, men Lederne tager skarp afstand fra, at en mere bæredygtig udvikling skal ramme bl.a. kvindernes karrierer på arbejdsmarkedet, slutter Henrik Bach Mortensen

PRM: Ledernes Hovedorganisation ser frem til at samarbejde med Mette Frederiksens nye regering26.6.2019 09:36:30 CESTPressemeddelelse

Formanden for Ledernes Hovedorganisation, Svend Askær, ønsker Mette Frederiksen tillykke med grundlaget for, at hun nu kan sætte sig i spidsen for en ny regering. Det er vigtigt, at aftalen mellem de fire partier sætter økonomisk ansvarlighed højt og åbner for mere udenlandsk arbejdskraft. - Vi vil gerne ønske Mette Frederiksen tillykke med, at der nu ligger en aftale mellem de fire partier, som gør det muligt for hende at sætte sig i spidsen for en ny regering. Ledernes Hovedorganisation ser frem til at samarbejde med den nye regering på alle de områder, hvor vi kan bidrage med at finde rigtige løsninger på baggrund af, at vores medlemmer sidder med de konkrete beslutninger i maskinrummet i de danske virksomheder og institutioner. Sådan siger Svend Askær, formand for Ledernes Hovedorganisation, som reaktion på aftalen ”Retfærdig retning for Danmark”, som Socialdemokratiet, Radikale, SF og Enhedslisten indgik sent tirsdag aften som udgangspunkt for en socialdemokratisk regering med Met

PRM: Ny regering bør lytte grundigt til vismænd18.6.2019 15:31:00 CESTPressemeddelelse

De økonomiske vismænd kommer med to afgørende meldinger, som en ny regering bør pejle efter, mener Ledernes direktør Henrik Bach Mortensen. Dels skal arbejdsudbuddet øges for at fastholde den økonomiske vækst, og dels er det stærkt begrænset, hvor meget de offentlige udgifter kan stige uden at vælte læsset for arbejdsmarkedet og dansk økonomi. Udviklingen i dansk økonomi er positiv, men vi risikerer at falde i grøften i begge sider af vejen. Det er den helt korte essens af de seneste temperaturmålinger af dansk økonomi fra både OECD’s Economic Outlook for en lille måned siden og nu de økonomiske vismænds rapport om dansk økonomi, som netop er offentliggjort. OECD advarede om, at et sammenbrud i den internationale handel kan ramme hele verdensøkonomien – herunder også Danmark – hårdt. Og vismændene i Det Økonomiske Råd peger på en række andre faresignaler, som den kommende danske regering bør være meget opmærksom på. - Vismændene gør det meget klart, at hvis den økonomiske fremgang i Da

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum