Lederne: CO2-afgift vil sætte skub i grønne investeringer

Del

Lederne bakker op om det udspil til en ny grøn skattereform, som regeringen i dag har fremlagt.

I udspillet lægger regeringen op til en CO2-afgift på 750 kr. pr ton som et bærende element i klimaomstillingen

- Det er på høje tid, at der kommer en afklaring om en kommende CO2-afgift. For vi ved, at tusindvis af ledere lige nu holder igen med investeringer, fordi de er fanget i et afgiftslimbo og ikke kender de vilkår, de skal investere under. Derfor håber vi, at der hurtigt kommer en bred aftale, som sikrer trygge og stabile rammevilkår, lyder det fra Anders Nolting Magelund, klimapolitisk chefkonsulent i Lederne.

Den foreslåede CO2-afgift medfører, at virksomhederne i de sektorer, som afgiften rettes mod, stilles lige og skal betale den samme pris pr. udledt ton CO2.

- På den måde bliver det op til den enkelte leder og virksomhed selv at beslutte, hvilke grønne investeringer, der er bedst for virksomheden. På den måde får lederne frihed til at vælge de bedste løsninger samtidig med, at virksomhederne får et stort incitament til at accelerere den grønne omstilling. For vi løber om kap med tiden, hvis vi skal lykkes med de ambitiøse klimamålsætninger, mener Anders Nolting Magelund.

I kølvandet på en CO2-afgift foreslår Lederne, at man opretter Danmarks Grønne Omstillingsfond med det formål at omskole og opkvalificere medarbejdere inden for de brancher og geografiske områder, der risikerer at blive ramt af CO2-afgiften.

- Man skal være blind for ikke at se, at afgiften vil ramme særlige erhverv og områder hårdt. Derfor savner vi, at der i højere grad tages hånd om de personer, som risikerer at miste jobbet. Med en grøn omstillingsfond kommer Danmark til at stå endnu stærkere i den grønne omstilling, siger Anders Nolting Magelund.

Kontakter

Information om Lederne

Lederne
Vermlandsgade 65
2300 København S

3283 3283https://www.lederne.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lederne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lederne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum