Lederne

Lederes løn er steget næsten tre procent det seneste år

Del

Ny lønstatistik fra Lederne viser, at de privatansatte ledere har fået 2,9 procent mere i løn det seneste år. Det svarer til en reallønsforbedring på 2,3 procentpoint. Ledernes formand, Svend Askær, glæder sig over, at medlemmerne bliver belønnet for deres betydning for de gode resultater i dansk erhvervsliv.

De privatansatte ledere har fået en gennemsnitlig lønstigning på 2,9 procent fra september 2017 til september 2018. Det er den højeste lønstigning siden 2010-2011 i Ledernes årlige lønstatistik. Det betyder også, at lederne har fået en pæn reallønsstigning, fordi forbrugerpriserne kun er steget med 0,6 procent. Den gennemsnitlige lønstigning for hele arbejdsmarkedet er 2,3 procent.

Ledernes formand, Svend Askær, peger på, at de højere lønstigninger til lederne hænger sammen med, at der er stor efterspørgsel efter god ledelse i de her år.

- Gode ledere hænger ikke på træerne, og i opgangstider er det en efterspurgt medarbejdergruppe. Samtidig er det sådan, at de største lønstigninger til den enkelte leder kommer i forbindelse med et jobskifte, og vi har oplevet en høj grad af mobilitet blandt vores medlemmer de seneste par år. Vi har heller aldrig haft så mange medlemmer, der har henvendt sig til os for at få gennemgået nye ansættelseskontrakter, siger Svend Askær.

Yngste og ældste ledere har fået størst lønstigning

Over 14.000 privatansatte ledere indgår i Ledernes lønstatistik, som er indsamlet af analyseinstituttet YouGov. Tallene viser, at den gennemsnitlige lederløn i september 2018 var på 57.920 kroner om måneden inklusive pension. Det er lederne i aldersgruppen 45-54 år, som tjener bedst, men det seneste år har det faktisk været de yngste (under 40 år) og de ældste årgange (mindst 55 år), som har fået den højeste lønstigning i procent.

- Jeg ser de højere lønstigninger til lederne over 55 år som en anerkendelse af, at erfaring har en stor værdi i lederjobbet specifikt og på arbejdsmarkedet generelt. Og heldigvis er der en klar tendens til, at erhvervslivet bliver mere og mere bevidst om de lidt ældre medarbejdere og lederes betydning. Virksomhederne gør langt mere for at fastholde og rekruttere dem end for bare få år siden og er også parate til at betale for det, siger Svend Askær.

Kontakter

Pressechef Søren Kudahl
Tlf.: 2338 4211
E-mail: sku@lederne.dk

Information om Lederne

Lederne
Lederne
Vermlandsgade 65
2300 København S

3283 3283https://www.lederne.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lederne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lederne

PRM: Lavere skatter styrker kvinders erhvervskarriere4.12.2018 12:00Pressemeddelelse

DØR-rapporten viser, at lavere skat vil få flere kvinder til at arbejde mere. Skattesænkning er bedre end eksempelvis kvindekvoter, mener Lederne Dagens rapport fra De Økonomiske RÅD (DØR) viser, at lavere skatter vil få flere kvinder til at satse mere på arbejdsmarkedet. Mændenes arbejdsindsats påvirkes til gengæld kun marginalt, hvis skatten sættes ned. En sænkning af topskatten med ca. fem procentpoint vil få kvinder, der i dag betaler topskat, til at arbejde 36 minutter mere om ugen i gennemsnit. Det viser beregninger baseret på analysen fra DØR. På den baggrund vil lavere marginalskatter kunne gavne kvinders erhvervskarriere, siger direktør hos Lederne, cand.polit. Henrik Bach Mortensen. - Et større engagement i form af flere arbejdstimer fra kvinderne vil betyde, at flere kvinder kommer længere i erhvervskarrieren og, at potentielt flere kvinder bliver ledere i virksomhederne. Dermed kan f.eks. en forhøjelse af topskattegrænsen blive et væsentligt bidrag til for alvor at rykke kv

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum