Lægeforeningen

Ledende Esbjerg-overlæge vinder Årets Oscar for at sikre trygge rammer for fremtidens læger

Del
Årets vinder af Lægeforeningen Syddanmarks uddannelses- og kollegialitetspris – også kendt som ’Årets Oscar ’– er Torben Knudsen, ledende overlæge, forskningsleder, klinisk professor og ikke mindst en af de centrale kræfter bag den nye kandidatuddannelse i medicin på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg.
Torben Knudsen og formanden for Lægeforeningen Syddanmark, Josephine Duevang Rathenborg Fotograf: Palle Peter Skov
Torben Knudsen og formanden for Lægeforeningen Syddanmark, Josephine Duevang Rathenborg Fotograf: Palle Peter Skov

”Torben brænder for at tage bedst muligt imod de nye medicinstuderende og at give dem en uddannelse, der klæder dem ordentligt på til lægearbejdet. Torben og hans kolleger har lyttet til hvad der optager nutidens medicinstuderende, og det har de taget udgangspunkt i da de byggede den nye kandidatuddannelse op,” siger Josephine Duevang Rathenborg, der er formand for Lægeforeningen Syddanmark.

Torben Knudsen er blevet indstillet til prisen af flere af sine kolleger på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. I indstillingen skriver de blandt andet, at han ’har ydet en formidabel, langvarig og fokuseret indsats gennem flere år for udvikling og implementering af kandidatuddannelsen i medicin på Sydvestjysk Sygehus.’

Et varmt og inkluderende menneske
I indstillingen lyder det videre, at Torben Knudsen er et varmt og inkluderende menneske, som ser og hører sine kollegaer, og at han er en person, der kan få sine omgivelser til at blomstre og lykkes.

Lægeforeningen Syddanmarks formand og bestyrelse var tidligere i år på besøg på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg, da man var i fuld gang med at forberede den nye kandidatuddannelse i medicin. Beskrivelsen af Torben Knudsen i indstillingen kan Josephine Duevang Rathenborg derfor kun nikke genkendende til:

”Torben Knudsen berettede med stor passion om, hvordan hele sygehuset var i gang med at forberede sig til den nye uddannelse. Han har arbejdet benhårdt for sikre trygge rammer under uddannelsen for fremtidens læger i Region Syddanmark,” siger formanden for Lægeforeningen Syddanmark.

Hun peger på at nogle medicinstuderende oplever en faglig usikkerhed eller ensomhed under studiet. Det har man i opbygningen af uddannelsen blandt andet imødekommet ved at hver studerende bliver tilknyttet en stamafdeling i ”mesterlære” under uddannelsen, så de har en fast base hele vejen igennem.

”Det viser tydeligt at Torben Knudsen og hans kolleger har en sund erkendelse af, at uddannelsen ikke kun består af det kliniske arbejde, men at den skal ruste de studerende til selve lægegerningen,” siger Josephine Duevang Rathenborg.

Om Lægeforeningen Syddanmarks uddannelses- og kollegialitetspris: Prisen uddeles for 13. gang af Lægeforeningen Syddanmarks bestyrelse, og der var i år 16 indstillede kandidater til prisen. Prisen uddeles til en person, afdeling eller praksis, som har ydet en ekstra indsats for uddannelse eller fremme af god lægekultur i regionen.

Om Torben Knudsen: Torben Knudsen er cand. med. 1985, ph.d. 1990 og dr.med. 1995. Alle titler er erhvervet ved Syddansk Universitet.

Blev i 2002 ansat som overlæge med medicinsk gastroenterologisk afdeling, Sydvestjysk Sygehus.

Blev i 2009 ansat som koordinerende forskningsleder og klinisk lektor ved Institut for Regional Sundhedsforskning - Sydvestjysk Sygehus, og i 2021 udnævnt til klinisk professor i mave- og tarmsygdomme i 2021, samme sted.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Torben Knudsen og formanden for Lægeforeningen Syddanmark, Josephine Duevang Rathenborg Fotograf: Palle Peter Skov
Torben Knudsen og formanden for Lægeforeningen Syddanmark, Josephine Duevang Rathenborg Fotograf: Palle Peter Skov
Download
Torben Knudsen Fotograf: Palle Peter Skov
Torben Knudsen Fotograf: Palle Peter Skov
Download
Torben Knudsen og formanden for Lægeforeningen Syddanmark, Josephine Duevang Rathenborg Fotograf: Palle Peter Skov
Torben Knudsen og formanden for Lægeforeningen Syddanmark, Josephine Duevang Rathenborg Fotograf: Palle Peter Skov
Download

Information om Lægeforeningen

Lægeforeningen
Lægeforeningen
Kristianiagade 12
2100 København Ø

+45 3544 8500https://www.laeger.dk/laegeforeningen

Lægeforeningen er den faglige interesseorganisation for læger i Danmark

Følg pressemeddelelser fra Lægeforeningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lægeforeningen

Ny akutplan er en god start, men løser ikke den grundlæggende mangel på arbejdskraft i sundhedsvæsenet23.2.2023 10:43:44 CET | Pressemeddelelse

Manglen på sundhedsprofessionelle stikker dybt, og det resulterer blandt andet i lange ventelister for patienterne. Derfor er det nødvendigt at finde løsninger på både den korte og den lange bane, som kan afhjælpe den store mangel på speciallæger og andre sundhedspersoner, mener Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke. Hun kvitterer for, at regeringens akutpakke ser på flere samtidige, akutte løsninger. ”Der er gode takter i akutpakken. Det er positivt, at den nye aftale prioriterer at afhjælpe manglen på den nødvendige arbejdskraft i sundhedsvæsenet via flere tiltag. Fx ved at forlænge behandlingsgarantien og tage et opgør med unødvendigt bureaukrati for udenlandsk uddannede læger tæller på plussiden. Begge dele vil være til gavn for patienterne,” siger Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke ”At forlænge behandlingsgarantien til 60 dage vil betyde, at det faglige råderum for læger bliver større, så det i højere grad bliver muligt at prioritere de mest syge patienter først. Samtidig

Mark Krasnik er valgt som ny formand for Lægeforeningen Hovedstaden10.2.2023 10:03:53 CET | Pressemeddelelse

Lægeforeningen Hovedstadens bestyrelse har valgt sin nye formand, overlæge Mark Krasnik. Mark Krasnik har være fagpolitisk aktiv i mange år og har flere gange markeret sig i den sundhedspolitiske debat. Mark Krasnik har tidligere deltaget som observatør i Lægeforeningen Hovedstadens bestyrelse, hvor han var ansvarlig for kvalitetsområdet – et område han til dagligt arbejder med på Rigshospitalet. ”Vi har i Lægeforeningen Hovedstaden blandt andet fokus på det sammenhængende sundhedsvæsen og digitaliseringens rolle som værktøj til at forbedre samarbejdet mellem aktørerne. Jeg glæder mig til at fortsætte det gode arbejde og til fortsat at sikre, at den samlede lægefaglige stemme bliver hørt” siger Mark Krasnik. Mark er 70 år og bor på Østerbro med sin hustru Marianne. Mark Krasnik overtager formandsposten fra Sanne Thysen, efter hun blev valgt ind i hhv. Lægeforeningens og Yngre Lægers bestyrelser. Lægeforeningen Hovedstaden byder derudover også velkommen til Thomas Svare Ehlers, der som

Frederiksberg-forsker Sanne Marie Thysen er valgt som nyt medlem af Lægeforeningens bestyrelse15.12.2022 13:29:55 CET | Pressemeddelelse

Lægeforeningens bestyrelse er blevet en forsker fra Frederiksberg rigere, da Sanne Marie Thysen netop er blevet valgt ind. Hun er postdoc på Frederiksberg Hospital ved Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse, hvor hun primært forsker i vacciner og vitaminer.I 2023 starter hun i en introstilling i Klinisk Farmakologi på Bispebjerg Hospital. Sanne Marie Thysen har allerede mange års fagpolitisk erfaring, og hun er en aktiv stemme i den sundhedspolitiske debat. Hun er blandt andet formand for Lægeforeningen Hovedstaden, og formand for Lægeforeningens forskningsudvalg. Sanne Marie Thysen giver dog faklen videre som formand for Lægeforeningen Hovedstaden i det nye år, så hun kan dedikere tiden til arbejdet i Lægeforeningens bestyrelse. ”Der er stort politisk fokus på det pressede sundhedsvæsen i disse år - og det med god grund. Det bliver vigtigt at få fokus på prioriteringen af ressourcerne, og i den forbindelse er det vigtigt, vi husker, at vi ikke kun skal løse de mest akutte udford

Børnelæge Christina Neergaard Pedersen fra Kolding er valgt som nyt medlem af Lægeforeningens bestyrelse15.12.2022 13:07:38 CET | Pressemeddelelse

Lægeforeningens bestyrelse er blevet et medlem fra det syddanske rigere, da børnelæge Christina Neergaard Pedersen netop er blevet valgt ind. Christina Neergaard Pedersen er bosat i Kolding, og hun arbejder til daglig som afdelingslæge på Aabenraa Børneafdeling. ”Jeg vil arbejde for, at alle læger fortsat kan se sig selv i vores standsforening, men uden at vi som forening går i stå. Lægeforeningen skal turde være progressiv og modig – det er der brug for i fremtidens sundhedsvæsen, hvor der venter nogle svære diskussioner blandt andet om prioritering af ressourcerne,” siger Christina Neergaard Pedersen. Christina Neergaard Pedersen har været fagpolitisk aktiv i flere år, og hun er valgt ind i Lægeforeningens bestyrelse gennem Yngre Læger, hvor hun har været medlem af bestyrelsen de seneste tre år. I Yngre Læger er hun forperson for speciallægeudvalget, og hendes politiske arbejde har blandt andet været fokuseret på arbejdsmiljø og det gode patientforløb, og derudover er hun også medlem

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum