Tønder Kommune

Lavt sygefravær i Tønder Kommune

Del

Med et gennemsnitligt sygefravær på 11,3 dage indtager Tønder Kommune en flot 3. plads i en opgørelse for 2021 over sygefraværsdage i landets 98 kommuner.

Med et gennemsnitligt sygefravær i 2021 på 11,3 sygedage per medarbejder rykker Tønder tre pladser op på og rykker dermed fra en 6. til en flot 3. plads blandt de 98 danske kommuner. Det viser den årlige opgørelse fra KRL, Kommunernes og Regionernes Løndatakontor.

De gode tal for Tønder Kommune er noget kommunaldirektør Lars Møldrup glæder sig over, og han sender stor ros i medarbejdernes retning.

”Corona-nedlukningen har stillet store krav til Tønder Kommunes medarbejdere. Ikke mindst vores medarbejdere på børn, skole, social og sundhedsområdet, har arbejdet hårdt og professionelt under meget svære vilkår, som jeg godt ved har slidt på medarbejderne. Tallene her viser klart og tydeligt, at Tønder Kommunes medarbejdere er dedikerede og professionelle, og det er jeg som kommunaldirektør selvfølgelig både glad og stolt over” fortæller Lars Møldrup.

Tønder Kommune fortsætter dermed de seneste års positive resultater. Tilbage i 2018 lå Tønder Kommune som nummer 21 på opgørelsen over sygefravær, og kommunen er altså siden rykket 18 pladser op.

Helt overordnet et det kommunale sygefravær steget fra 12,1 dage i 2020 til 13,3 dage i 2021, hvilket er det højeste niveau siden 2008. Dermed fortsætter den svagt stigende tendens, fra de forudgående år. Også i regionerne er sygefraværet steget og er nu oppe på 12 dage om året, hvilket er det højeste niveau siden 2009.

”At det samlede sygefravær er steget de seneste år kommer ikke voldsomt bag på mig. Covid-19 gjorde jo, at vi røg ud i situationer, som langt de fleste aldrig havde prøvet før, og det overrasker mig ikke, at mange kommunalt og regionalt ansatte har haft svært ved at trives under de meget udsædvanlige arbejdsforhold”, fortæller Lars Møldrup.

På landsplan viser statistikken fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor, at fraværet er størst hos de 60-61-årige (15,9 dage) og lavest hos de 40-49-årge (12,4 dage). Blandt de ti største personalegrupper var det i 2021 social- og sundhedsmedarbejderne der var hårdest ramt af sygdom med gennemsnitligt 18,4 sygedage, mens akademikerne slap billigst med seks sygedage om året. 

Læsø Kommune topper listen over landets laveste sygefravær med gennemsnitlig 10,9 sygedage, mens sidste års nummer 1, Lemvig Kommune, i 2021 indtager 2. pladsen med 11 et gennemsnit på 11 sygedage. Tønder Kommune og Favrskov Kommune deler 3. pladsen med 11,3 sygedage.

Den samlede opgørelse kan ses på www.krl.dk

Kontakter

For yderligere oplysninger:

Lars Møldrup, kommunaldirektør, Tønder Kommune: Mob.: 2440 4366

Information om Tønder Kommune

Tønder Kommune
Tønder Kommune
Wegners Plads 2
6270 Tønder

+45 74 92 92 92https://www.toender.dk/

Følg pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tønder Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum