Dansk Fjernvarme

Laveste pris på fjernvarme i ti år

Del

Den gennemsnitlige pris på fjernvarme er fra 2015 til 2016 faldet med 7 procent. Over halvdelen af alle fjernvarmeselskaber har sænket priserne til laveste niveau siden 2007. Det viser seneste opgørelse fra Energitilsynet.

Ledningsarbejde i Odense. Foto: Niels Lund Pedersen
Ledningsarbejde i Odense. Foto: Niels Lund Pedersen

En mild vinter, faldende priser på brændsel og effektiviseringer kommer nu fjernvarmekunder landet over til gode. I løbet af det seneste år har 245 fjernvarmeselskaber sænket prisen på fjernvarme. Mens 116 har fastholdt de samme priser som sidste år. Det svarer til, at 88 procent af alle fjernvarmeselskaber har sænket eller fastholdt fjernvarmepriserne. 

- Det er rigtig flotte tal. Og det er meget tilfredsstillende at opleve, hvordan de danske fjernvarmeselskabers kontinuerlige indsats for at blive mere effektive også slår igennem med lavere priser til forbrugerne, oplyser direktør i Dansk Fjernvarme Kim Mortensen.

Pengene ender i forbrugernes lommer
Fjernvarme er underlagt non profit-regulering, så værkerne i stedet for at akkumulere sender pengene tilbage til forebrugerne og sikrer en konkurrencedygtig fjernvarme. Dermed kommer alle effektiviseringsgevinster forbrugerne til gode i form af lavere priser.

De redskaber, som værkerne gør brug af, er investeringer i grønne løsninger som solvarme, biomasse eller overskudsvarme. Og ikke mindst udvidelser af ledningsnettet, hvor der kobles flere kunder på fjernvarmenettet. Noget både gamle og nye forbrugere får fordel af, da der så bliver flere om at dele de faste omkostninger, oplyser direktøren.

- Men udvidelser af ledningsnettet kan kun lade sig gøre, hvis fjernvarmen er konkurrencedygtig i forhold til prisen på andre opvarmningsformer. Og med de seneste prisnedsættelser er den konkurrenceevne jo kun blevet styrket, siger Kim Mortensen, der dog ikke vil skjule, at den milde vinter og de lave brændselspriser har haft en stor indflydelse på årets prisfald.

Med det seneste prisfald er fjernvarmeprisen den laveste siden 2007, viser et tilbageblik i Energitilsynets prisstatistikker.

Fakta:
Den gennemsnitlige fjernvarmepris for at opvarme et standardhus på 130 kvadratmeter med et forbrug på 18,1 MWh er faldet fra 15.709 kroner i 2015 til 14.608 kroner i 2016.
I alt 409 fjernvarmeselskaberhar indberettet til Energitilsynets prisstatistik
- 245 sænket prisen
- 116 har en uændret pris
- 48 selskaber har hævet prisen

Udvikling i gennemsnitlig pris pr MWh for alle fjernvarmeselskaberne samlet set:
År / Gennemsnitlig pris pr. MWh
2011: 616 kr.
2012: 624 kr.
2013: 631 kr.
2014: 642 kr.
2015: 597 kr.
2016: 543 kr.

Nøgleord

Kontakter

Pressechef Torben Øllegaard Sørensen tlf. 61 20 57 23

Billeder

Ledningsarbejde i Odense. Foto: Niels Lund Pedersen
Ledningsarbejde i Odense. Foto: Niels Lund Pedersen
Download

Information om Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme
Dansk Fjernvarme
Merkurvej 7
6000 Kolding

76308000http://danskfjernvarme.dk

Dansk Fjernvarmes medlemmer leverer i dag varme til mere end 1,6 millioner danske boliger eller cirka 64 procent af alle hjem. Varmen produceres af de mere end 400 fjernvarmeselskaber, fordelt over hele landet, der er medlem af Dansk Fjernvarme.

Omkring 40 af dem er kommunale forsyninger, der samlet tegner sig for 50 procent af fjernvarmeleverancen. Den anden halvdel af fjernvarmen produceres af omkring 350 andelsselskaber.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme