Lidl Danmark

Lav mad fra bunden-workshop: Kokkelandsholdet underviser på Blå Kors’ sommerlejre

Del

I år vil unge fra sårbare familier få mulighed for at lære fra nogle af landets bedste kokke på Blå Kors’ sommerlejre i Hillerød og Bording. Det sker, når Kokkelandsholdet og Lidl afholder udendørs madlavnings-workshop. Aktiviteten er den første i Lidl og Kokkelandsholdets nye samarbejde, der skal forbedre danskernes ’skills’ i køkkenet og kendskabet til danske råvarer.

Kokkelandsholdet og Lidl besøger Blå Kors’ sommerlejr i Hillerød og Bording d. 6. og 16. juli.
Kokkelandsholdet og Lidl besøger Blå Kors’ sommerlejr i Hillerød og Bording d. 6. og 16. juli.

Kærnemælkskoldskål med danske jordbær og karamelliseret hvid chokolade. Sådan lyder menuen, når kokkelandsholdet og Lidl holder workshop for udsatte unge på to af Blå Kors’ sommerlejre i juli måned. Workshoppen skal give de unge nye færdigheder i køkkenet og inspirere dem til selv at lave mere mad fra bunden.

”Det er så fantastisk, at vi kan binde vores forskellige ekspertiser sammen i dette arrangement og hæve barren for aktiviteter med samarbejdspartnere. Denne gang sætter vi fokus på udsatte unge og giver dem nogle helt konkrete madlavningsfærdigheder til en bedre hverdag kombineret med en sjov aktivitet på deres sommerlejr. Det, synes jeg, er skønt, at vi kan bidrage til”, siger Lærke Skaksen, som er CSR-chef i Lidl.

Blå Kors' sommerlejr i Hillerød og Bording er for unge i alderen 13-19 år, som kommer fra familier med for eksempel sociale udfordringer, misbrug, sygdom, eller som er økonomisk trængte. Sommerlejrene afholdes for at give de unge gode oplevelser, som kan give dem selvtillid, selvværd og følelsen af fællesskab.

Kokkelandsholdet som rollemodeller

I spidsen for sommerlejrenes madlavnings-workshops står Christian Wellendorff, som er holdkaptajn for Kokkelandsholdet. Sammen med sin kollega vil han guide de unge gennem menuen, hvor alt laves fra bunden med danske råvarer.

”Det er vigtigt for os at udbrede kendskabet til den danske madkultur. Vi vil inspirere de unge mennesker til at lave hjemmelavet mad og vælge de sunde og friske råvarer frem for fx købepizza og kebab, og måske er der endda nogle af de unge, som får appetit på at vælge kokkeuddannelsen. Det ville være fantastisk!”, fortæller Christian Wellendorf.

Hos Blå Kors er lejrchef Sigrid Blay Steiner også begejstret for samarbejdet med Lidl og Kokkelandsholdet, og hun håber også, at kokkene kan være med til at inspirere: ”Hvem ved, om der måske er en af deltagerne, som drømmer om at blive kok?”, siger hun.

Lidl har gennem flere år samarbejdet med Blå Kors om at mindske madspild og gøre en forskel for udsatte mennesker i Danmark. Derfor får Blå Kors i år også glæde af Lidls nye samarbejde med Kokkelandsholdet. Lidl sponsorerer råvarerne til workshoppen og donerer derudover 5.000 kroner til hver af Blå Kors' i alt otte sommerlejre.

Kokkelandsholdet og Lidl besøger Blå Kors’ sommerlejr i Hillerød og Bording d. 6. og 16. juli.

For yderligere information, kontakt:

Morten Vestberg, Kommunikationschef i Lidl: morten.vestberg@lidl.dk eller tlf. 76 35 01 68

Morten Juul Andersen, CEO Dansk Gastronomisk Union: morten.andersen@dkgu.dk eller 21 84 64 96

Thomas Røddik Korneliussen, Kommunikationschef i Blå Kors Danmark, trk@blaakors.dk eller tlf. +45 26 20 20 46

Nøgleord

Billeder

Kokkelandsholdet og Lidl besøger Blå Kors’ sommerlejr i Hillerød og Bording d. 6. og 16. juli.
Kokkelandsholdet og Lidl besøger Blå Kors’ sommerlejr i Hillerød og Bording d. 6. og 16. juli.
Download

Information om Lidl Danmark

Lidl Danmark
Lidl Danmark
Profilvej 9
6000 Kolding

7635 0000http://www.lidl.dk

Om Lidl:

  • 29. september 2005 åbnede Lidl de første 13 danske butikker og har i dag 130 dagligvarebutikker og mere end 3.000 medarbejdere i Danmark.
  • Lidl er repræsenteret i 32 lande rundt om i verden og driver i øjeblikket omkring 10.800 butikker og mere end 160 distributionscentre i 31 lande verden over.
  • Du kan læse Lidls nyeste profilbrochure her.

Følg pressemeddelelser fra Lidl Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lidl Danmark

Vigtig kundeinformation: Lidl og Hoyer Handel GmbH tilbagekalder ”Silvercrest” håndstøvsuger pga. risiko for brand24.9.2020 16:00:00 CESTPressemeddelelse

Lidl og Hoyer Handel GmbH tilbagekalder produktet ”Håndstøvsuger SHAZ 22.2 D5” af mærket ”Silvercrest” inklusive den medfølgende oplader (IAN 339791_1910). Ved enkelte produkter er der konstateret risiko for brand ved opladning og brug af produktet. Lidl og Hoyer Handel GmbH opfordrer derfor alle kunder til at undlade at oplade og/eller bruge produktet. Lidl og Hoyer Handel GmbH anbefaler, at produktet kasseres eller leveres tilbage til nærmeste Lidl-butik, hvor pengene returneres, også uden fremvisning af bon. Produktet er blevet solgt i Lidl-butikker landet over fra den 20.09.2020. Det kan ikke længere købes i butikkerne. Lidl og Hoyer Handel GmbH beklager de gener, som dette måtte medføre

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum