VIA University College

Lav ledighed og befolkningsvækst giver ekstra studiepladser til pædagoger i Grenå

Del

En lav ledighed for pædagoger i Grenå og omegn kombineret med en forventning om flere børn i kommunens skoler og daginstitutioner betyder, at pædagoguddannelsen ved VIA University College i Grenå netop har fået tildelt to ekstra studiepladser.

Det betyder, at der i år i alt optages 32 pædagogstuderende på den populære uddannelse i Grenå. Og det glæder uddannelsesleder Jan Ankerstjerne.

”Vi er naturligvis glade for, at vi kan optage flere dygtige studerende i Grenå. Vi tilbyder en uddannelse af høj kvalitet og et godt studiemiljø, så vi forventer at have ansøgere nok til de nye pladser,” siger han.

Det er Uddannelses- og forskningsministeriet, der beslutter, hvor mange studiepladser der tildeles de videregående uddannelser. Her ser man bl.a. på fremskrivning af befolkningstal samt nuværende og forventet beskæftigelsesprocent.

Og her ser det ud til, at Grenå altså kommer til at mangle pædagoger.

"Veluddannede pædagoger er afgørende for, at man som kommune kan tilbyde gode forhold for borgere, herunder tilflyttere og børnefamilier. I Grenå har vi desuden et mangeårigt og tæt samarbejde med kommunen," siger Jan Ankerstjerne.

Sidste år søgte i alt 121 ind på pædagoguddannelsen i Grenå. Og tallet er stigende. Årets ansøgningsfrist igennem kvote 1 er den 5. juli.

For yderligere information, kontakt:

Jan Ankerstjerne, Uddannelsesleder for VIA Pædagoguddannelsen i Grenå

T: +4587553502, E: JAAN@VIA.DK

Nøgleord

Billeder

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 19.000 studerende og 2.100 medarbejdere.

VIA udbyder over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser.

Fonden for Entreprenørskab har i 2019 tildelt VIA prisen som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution fordi innovation og entreprenørskab er en fast del af alle VIAs uddannelser.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum