Lav gratis sommermad på Islands Brygge med hjælp fra nogle af Danmarks dygtigste kokke
Det rullende Sommerkøkken er en gratis madoplevelse, hvor alle kan være med. Gæsterne tilbereder selv et nemt og klimavenligt måltid af friske lokale råvarer under vejledning af lokale kokke, hvis hjerte banker for bæredygtig hverdagsmad.
Gæsterne vælger, hvilke råvarer de vil bruge – og kokkene giver deres bedste tips og tricks til, hvordan de let kan tilberedes til lækre sommermåltider.
Gastronomiske fyrtårne viser vejen
Fredag den 6. august kan man bl.a. lave mad med stjernekok og restaurantchef Kamilla Seidler, der styrer køkkenet på Lola. Hun vil bl.a. give tips til en lækker sommerdressing, der giver grøntsagerne et nyt pift:
”Jeg vil gerne vise, at madlavning kan være en sjov og positiv oplevelse. Især når man har travlt, kan det være svært at være kreativ i køkkenet. Men velsmagende, bæredygtig mad kan sagtens tilberedes nemt og hurtigt. Jeg glæder mig rigtig meget til at lave grønne sommerretter sammen med de besøgende og give dem en masse inspiration med hjem,” lyder det fra Kamilla Seidler.
I weekenden d. 7. og 8. august afvikles madoplevelserne i samarbejde med Mette Dahlgaard, gastronomisk chef i urban garden-restauranten Gemyse:
”Min deltagelse i Det rullende Sommerkøkken bliver en forrygende afslutning på min sommerferie. Jeg vil så gerne dele min kærlighed til det grønne køkken med deltagerne. Målet er selvfølgelig at inspirere og på en uformel måde vise, hvordan man kan lave fantastisk mad med lokale grøntsager i hovedrollen,” siger Mette Dahlgaard.
Mette Dahlgaard vil bl.a. vise, hvordan man let laver sprøde polenta-toasts med stegte majs.
Derudover vil kokkene Adam Aamann og Gorm Wisweh guide gæsterne i Det rullende Sommerkøkken i uge 32.
Inspiration til den klimavenlige mad
En bæredygtig madkultur er afgørende for, at vi som mennesker kan passe på kloden og på vores egen sundhed. Derfor skal vi i endnu højere grad have færdighederne til at lave klimavenlig mad, der smager godt, mener fødevareminister Rasmus Prehn.
”Det er kendt viden, at den mad vi spiser, spiller en væsentlig rolle i klimakrisen. Men hvis vi skal spise mere af det, der er sundt for os og klimaet, skal det virkelig også smage godt. Så jeg håber især, at det kan inspirere dem, der måske synes, at det kan være svært at finde ud af, hvordan man laver mad med flere grøntsager og mindre kød,” udtaler Rasmus Prehn om initiativet.
Madlavning på den bæredygtige måde
Det rullende Sommerkøkken er hen over sommeren trillet gennem Aalborg, Aarhus og Odense, og nu er turen kommet til København. Bag initiativet står Madkulturen, en selvejende institution under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Formålet med madaktiviteterne er, at de skal bidrage til at give danskerne mere erfaring med, hvordan de selv kan tilberede lækker, bæredygtig sommermad.
”Vores undersøgelser viser, at rigtig mange gerne vil spise mere klimavenligt, men grøntsager og især bælgfrugter er en udfordring. Det kræver tips til tilsmagning og tilberedning at få det grønne til at fylde endnu mere i vores hverdagsmad. Initiativet er derfor en unik mulighed for at kokke, der brænder for bæredygtighed, kan give deres bud på, hvordan danskerne kan hjælpes til at spise mere klimavenligt, siger Judith Kyst, direktør i Madkulturen, og tilføjer:
”Samtidig ved vi, at det netop er, når vi får lov til at afprøve teknikkerne under kyndig vejledning, at vi efterfølgende tør kaste os ud i det derhjemme.”
Og det er netop, hvad der er mulighed for i København i den kommende tid.
Nøgleord
Kontakter
Minna WrightPresse- & kommunikationsansvarlig
Ved spørgsmål til Madkulturen
Billeder
Links
Information om Madkulturen
Madkulturen er en selvejende videns- og forandringsinstitution under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.
Madkulturens vision er ’Bedre mad til alle’. Det løfte fortæller, hvorfor Madkulturen er sat i verden – nemlig at gøre bedre råvarer, madlavning og måltider tilgængelige for alle uanset alder, indkomst, social baggrund og geografisk placering.
Følg pressemeddelelser fra Madkulturen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Madkulturen
Flere vender ryggen til klimavenlig mad6.12.2023 23:59:00 CET | Pressemeddelelse
Mens kriserne står i kø, opgiver mange at spise med klimaet in mente, viser ny, stor undersøgelse. Sundhed og pris er i stedet øverst på dagsordenen, når vi skal købe ind til de daglige måltider.
Nyt madindeks: Fri adgang til unikt datasæt om vores madvaner31.8.2023 05:24:03 CEST | Pressemeddelelse
Hvor mange i din region får kød til aftensmad? Hvordan har unges forbrug af takeaway udviklet sig? Og hvor ofte drikker kvinder øl til maden? Madkulturen giver nu fri adgang til at søge i resultaterne fra 19.000 besvarelser om råvarevalg, madlavning og måltider
Nyt madprojekt giver børn i dagplejen sundere og sjovere måltider15.8.2023 10:55:49 CEST | Pressemeddelelse
Allerede mens børn er helt små etableres gode og sunde madvaner. Det gælder ikke mindst i dagplejen. Alligevel oplever mange dagplejere, at der mangler materialer, som inspirerer dem til at servere sundere og mere varieret mad. Det vil projektet ”Gør sund mad til barnemad” hjælpe til med.
Pres på madbudgettet: 136.000 børn lider afsavn22.6.2023 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Mindre frugt og grønt, dårligere madpakker og nej tak til sociale arrangementer. Det er virkeligheden for mange danske børn, viser ny undersøgelse fra Madkulturen.
Lokale politikere i folkemødedebatter om børnenes mad1.6.2023 09:52:59 CEST | Pressemeddelelse
Hvem gider arbejde med mad? Hvad sker der, når børn lever på et hårdt presset madbudget? Og hvor mange kyllingelår kan elever fra Falster udbene på fem minutter? Det viser sig, når Mette Blomsterberg fredag byder velkommen til en ny scene om børnenes mad
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum