Udenrigsministeriet

Lars Løkke Rasmussen på første besøg til Grønland som udenrigsminister

Del
Lars Løkke Rasmussen er i disse dage i Grønland for første gang i rollen som udenrigsminister. Her skal han mødes med sine grønlandske og færøske kollegaer og deltage i en højaktuel konference om udviklingen i Arktis.

Udenrigsministeren besøger Nuuk den 7.-9. februar. Han skal blandt andet mødes med Grønlands naalakkersuisoq for udenrigsområdet, Vivian Motzfeldt. Fokus vil være på, hvordan Danmark og Grønland kan styrke samarbejdet om udenrigs- og sikkerhedspolitik.

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler:

”Jeg havde et godt møde med min grønlandske kollega for et par uger siden i København. Nu fortsætter vi samtalen i Nuuk, og den tætte kontakt er ikke tilfældig. Det er en vigtig prioritet for regeringen at styrke samarbejdet mellem Færøerne, Grønland og Danmark – ikke mindst om udenrigs- og sikkerhedspolitik. Det kræver, at vi får en dybere forståelse for hinandens perspektiver. Derfor er jeg glad for, at jeg kan besøge Nuuk så hurtigt efter min tiltrædelse.”

Udenrigsministeren skal også mødes med Færøernes landsstyremand for udenrigs- og erhvervsanliggender, Høgni Hoydal. Her vil fokus også være på udenrigs- og sikkerhedspolitik.

Lars Løkke Rasmussen skal onsdag den 8. februar samtidig deltage i en højaktuel konference om Arktis, som afholdes af Grønlands Naalakkersuisut og EU. Her er udviklingen i Arktis, EU’s engagement i regionen og økonomisk udvikling på dagsordenen.

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler:

”Arktis er højt på dagsordenen i mange hovedstæder verden over. Ikke mindst i lyset af alt det, der foregår rundt om os lige nu. Det er godt, at EU engagerer sig i Arktis. Ellers vil andre byde sig til. EU er blandt andet en central spiller, når det kommer til forskning og investeringer i det arktiske område. Og jeg ser frem til at drøfte, hvordan vi kan styrke samarbejdet mellem EU og Arktis endnu mere, blandt andet med EU’s Kommissær Sinkevicius.”

For yderligere kontakt: Ledende presserådgiver for udenrigsministeren Victor Boysen // 20 18 95 93 // vicboy@um.dk

Nøgleord

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum