Blå Kors DanmarkBlå Kors Danmark

Lars Larsens JYSK Fond støtter Blå Kors' tilbud til børn og forældre

Del

En kæmpe donation på 1,2 mio. kroner fra Lars Larsens JYSK Fond skal over de næste fire år sikre arbejdet med at hjælpe særligt sårbare gravide og forældre i Barnets Blå Hus Vesthimmerland i Aars. Her har man startet en babycafé, som en tidlig indsats, der skal give de små børn en god start på livet.

Lena Marie Bang Ardahl (t.v.) og hendes datter Silke på halvandet år har haft stor glæde at støtte og samvær i babycaféen i Barnets Blå Hus i Aars.
Lena Marie Bang Ardahl (t.v.) og hendes datter Silke på halvandet år har haft stor glæde at støtte og samvær i babycaféen i Barnets Blå Hus i Aars.

At blive forældre for første gang er en stor oplevelse, som er fyldt med både glæde og bekymringer. Det oplevede 36-årige Lena Marie Bang Ardahl, da hun for halvandet år siden blev mor til datteren Silke. 

Hun har flere svigt med sig i bagagen fra sin egen barndom og med en række psykiske diagnoser var hun allerede fra den dag, Silke kom til verdenen, tilknyttet kommunens spædbarnsteam, der hjælper børn og forældre, der har brug for en særlig indsats.

Efter at have afsluttet det forløb på et halvt år, hørte Lena om et nyt tilbud i Barnets Blå Hus Vesthimmerland i Aars, som havde startet en babycafé til udfordrede forældre.

"Jeg blev mødt af nogle helt fantastiske mennesker, der på ingen måde var dømmende. Det var så dejligt at kunne være sig selv og ikke spekulere over, hvad andre tænkte. De fortalte ikke, hvad jeg skulle gøre, men gav mig gode råd og vejledning. Jeg havde ikke lige en mor eller far, jeg kunne ringe til og snakke med, når det havde været en hård nat. I babycaféen kunne vi bare komme, som vi var," fortæller Lena Marie Bang Ardahl.

Stor økonomisk opbakning 

Arbejdet med at hjælpe familier som Lena Marie Bang Ardahls kan nu forsætte de kommende fire år takket være en donation fra Lars Larsens JYSK Fond.

Fonden har doneret 1,2 mio. kroner til Barnets Blå Hus Vesthimmerland, som drives af Blå Kors Danmark, og hvert år hjælper børn og unge, der vokser op i hjem med alkohol- og stofmisbrug, og deres forældre. Halvdelen af pengene skal gå til dét arbejde, mens den anden halvdel er øremærket babycaféen, som er et de nyere tilbud til særligt sårbare forældre i samarbejde med Vesthimmerlands Kommune. 

"Vi blev virkelig begejstret, rørt og håbefuld, da vi fik brevet fra Lars Larsens JYSK Fond om, at de har givet tilsagn om at støtte os med så stort beløb fordelt over fire år. Det er helt fantastisk", siger Ulla Skov, som er formand for Støtteforeningen Barnets Blå Hus Vesthimmerlands Venner.

"Det betyder, at vi nu kan fokusere langt mere på det direkte arbejde med børn og familier, og kan gøre det i de kommende fire år. Det er en kæmpe lettelse og et stort skulderklap, vi er stolte af”, siger Ole Smed, som er leder af Barnets Blå Hus Vesthimmerland. 

Hos Lars Larsens JYSK Fond glæder man sig over den forskel, som donationen kan gøre.

"Vi er glade for at kunne støtte op om et projekt, som lokalt gør en utrolig stor forskel, og som betyder, at helt små børn kan få en bedre begyndelse på livet, fordi deres forældre kan få støtte og vejledning fra Barnets Blå Hus", siger formand for Lars Larsens JYSK Fond, Jesper Aabenhus Rasmussen.

Hjælp til at blive bedre forældre 

Babycaféen i Barnets Blå Hus Vesthimmerland i Aars foregår én gang om ugen, hvor forældrene mødes til terapeutisk sparring og samvær sammen med deres babyer. Samtidig har man også mulighed for at deltage som gravid. 

Psykoterapeut Marianne Rose Dupont står for caféen og brænder for arbejdet med en tidlig og forbyggende indsats målrettet småbørnsfamilier. Hun kan se, hvilken forskel det gør for forældrene, at de kan mødes med andre i en lignende situation i trygge og støttende rammer: 

”Det giver så meget mening at støtte op om familierne og tilbyde dem et rum, hvor de kan komme og være, uden at føle sig anderledes. Her taler vi om det, der fylder. Babycaféen skal ses som et sted, hvor der bliver arbejdet på at give forældrene konkrete redskaber til, hvordan de kan bryde med gamle uhensigtsmæssige mønstre og udfylde deres rolle som forældre bedre. Altid med fokus på barnet og dets trivsel og tryghed," siger psykoterapeut Marianne Rose Dupont. 

Alternativ til mødregrupper

For Lena Marie Bang Ardahl var babycaféen ét frirum, hun ikke troede var muligt at finde.

"Jeg er ikke til de almindelige mødregrupper, så jeg følte mig heldig over, at finde et sted, hvor jeg følte mig tryg. Når jeg var lidt usikker, kom Marianne (psykoterapeut, red.) hen til mig og spurgte om, jeg var okay. De var så søde, rare og omsorgsfulde i Barnets Blå Hus. Det er lige før, de vil give en halv arm for at hjælpe en. Det er virkelig sådan man føler det," siger Lena Marie Bang Ardahl og fortsætter:

"Nogle gange kan jeg godt tænke, at bare Silke var seks måneder igen. Jeg savner at komme og snakke i caféen. Det gør en kæmpe forskel, hvis man selv vil være med til det." 

Pengene fra Lars Larsens JYSK er med til at sikre driften af babycaféen og hjælpearbejdet blandt børn og unge i Barnets Blå Hus Vesthimmerland til og med 2024.

Info til pressen

Tirsdag den 23. februar 2021 kl. 14.30 inviteres medier til at deltage ved en udendørs session med mulighed for interviews ved Barnets Blå Hus Vesthimmerland, Vølundsvej 10, 9600 Aars.

Her vil følgende personer deltage:

  • Rune Jungberg PedersenCommunications and CSR Director i JYSK og Lars Larsen Group
  • Ole Smed, leder af Barnets Blå Hus Vesthimmerland
  • Per Bach Laursen, borgmester i Vesthimmerlands Kommune
  • Ulla Skov, formand for Støtteforeningen Barnets Blå Hus Vesthimmerlands Venner
  • Marianne Dupont, psykoterapeut og ansvarlig for Babycaféen i Barnets Blå Hus Vesthimmerland

Kontakter

Rune Jungberg Pedersen, Communications and CSR Director, Lars Larsen Group, tlf. 52 19 97 53

Billeder

Lena Marie Bang Ardahl (t.v.) og hendes datter Silke på halvandet år har haft stor glæde at støtte og samvær i babycaféen i Barnets Blå Hus i Aars.
Lena Marie Bang Ardahl (t.v.) og hendes datter Silke på halvandet år har haft stor glæde at støtte og samvær i babycaféen i Barnets Blå Hus i Aars.
Download

Links

Information om Blå Kors Danmark

Blå Kors Danmark
Snaremosevej 23F
7000 Fredericia

86811500http://www.blaakors.dk/

Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, som hjælper socialt udsatte mennesker i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum