MSD Animal Health

Langtidsvirkende middel mod flåter og lopper til katte

Del

Bravecto® Spot-On lanceres som receptpligtigt lægemiddel til katte i Danmark i september 2016. Midlet indeholder fluralaner, som i flere år har været godkendt til loppe- og flåtbehandling af hunde i form af en tyggetablet. Fluralaner dræber flåter inden 48 timer efter, at de har bidt sig fast på hunden, mens lopper dræbes inden 12 timer efter, at de er begyndt at suge blod. Det betyder, at lopperne ikke kan nå at lægge æg.

Bravecto® Spot-On til katte påføres let på dyrets nakke med en særlig Twist’n’UseTM-pipette. Når midlet er påført, beskytter det katten i 12 uger mod såvel lopper som flåter.

– Vi er utrolig stolte og glade for at kunne lancere Bravecto® Spot-On til katte. Midlet er let at påføre, og det er en stor fordel, at det beskytter katten i 12 uger. Så behøver katteejere ikke at behandle mere end fire gange for at sikre loppe- og flåtbeskyttelse året rundt. Desuden er der er nogle katte, der ikke er så glade for at blive behandlet, og så er det rart, at det ikke skal gøres for ofte, siger produktchef Lise Mogensen og fortsætter:

– For det andet sikrer 12 ugers kontinuerlig beskyttelse, at man kan få bugt med en loppebestand med kun én behandling. Tre måneder er rundt regnet den tid, det tager at udrydde loppeæg og -pupper fra hjemmet.

- - I øvrigt er midlet det første spot-on-middel til katte, der giver øjeblikkelig og vedvarende beskyttelse mod flåter 12 uger i træk, siger Lise Mogensen.

Bravecto® Spot-On (fluralaner) trænger gennem kattens hud. Derfor afvaskes midlet ikke, selvom katten er ude i al slags vejr, eller selvom katten f.eks. bliver vasket inden en udstilling.

Lægemidlet kan også anvendes til katte, som allerede har udviklet loppeallergi.


 Bravecto® Spot-On:

 • påføres med Twist’n’UseTM-pipette i kattens nakke der, hvor kraniet ender
 • behandlingen gentages med 12 ugers mellemrum
 • mister ikke effekt, selvom katten vaskes
 • kan anvendes fra 11-ugersalderen og til katte, der vejer fra 1,2 kg
 • indeholder fluralaner, som dræber flåter og lopper


Midlet fås i forskellige styrker, alt efter hvor stor katten er:

 • små katte: 1,2 kg til 2,8 kg
 • mellemstore katte: 2,8 kg til 6,35 kg
 • store katte: 6,25 til 12,5 kg
 • hvis katten vejer over 12,5 kg, behandles den med den kombination af pipetter,
  som tilsammen passer til kattens vægt.

Yderligere information:
Lise Mogensen, Produktchef, MSD Animal Health,
Tlf: 22 21 06 27
Mail: lise.mogensen@merck.com

Billeder

Information om MSD Animal Health

MSD Animal HealthFølg pressemeddelelser fra MSD Animal Health

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.