Beskæftigelsesministeriet

Langtidsledigheden har aldrig været lavere

Del

I juli 2022 var der 77.800 ledige. Det er 2.800 flere end måneden før svarende til en stigning i ledigheden på 3,7 procent. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er dermed nu 2,7 procent.

Samtidig viser nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, at der i juli 2022 er registreret 12.400 langtidsledige fuldtidspersoner. Langtidsledigheden er således nu på det laveste niveau nogensinde siden registreringen startede i 2007.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Langtidsledigheden er nu nede på det laveste niveau nogensinde registreret. Det gør mig selvsagt kisteglad. Dansk økonomi står i forvejen bundsolidt. Det er ikke kommet af sig selv, men skyldes i høj grad, at regeringen har ført en ansvarlig økonomisk politik. Det kommer os alle til gavn – ikke mindst de historisk mange danskere på kanten af arbejdsmarkedet, der er kommet i arbejde. Ledighed – og langtidsledighed i særdeleshed – slider på både selvtillid og kompetencer. Og så er det dyrt for samfundet. Derfor er det her en fuldkommen fantastisk nyhed.

- Selvom dansk økonomi står et rigtig godt sted, er det ikke til at komme udenom, at krigen i Ukraine også sætter sit markante præg på hverdagen herhjemme, hvor forbrugerpriserne er sendt til vejrs. Det er noget vi tager meget alvorligt i regeringen. Derfor har vi også allerede iværksat flere initiativer til hjælp for borgere, hvor livremmen lige nu er spændt så meget ind, at de har svært ved at få deres penge til at slå til.

- Senest har regeringen sammen med et bredt flertal i Folketinget indgået en aftale, der skal sikre en økonomisk håndsrækning til nogle af de borgere, som er særligt hårdt ramt af de stigende energipriser. Vel at mærke uden at skubbe yderligere til inflationen. Om knap en uge færdigbehandler vi forslaget. Hvis alt går vel kan hjælpen derfor allerede være fremme hos de berettigede personer, inden de skal betale oktober måneds regninger.

Vedhæftede filer

Links

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for juli 202223.9.2022 08:07:39 CEST | Pressemeddelelse

I juli 2022 var der 2.952.700 personer i job. Det er 5.000 færre end måneden før svarende til et fald på 0,2 procent. Efter 17 måneder med stigninger falder beskæftigelsen nu. Ser man på den private sektor, er der i juli et uændret antal lønmodtagere siden juni måned. I samme periode er der 5.000 færre offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Beskæftigelsen herhjemme følger fortsat en fin udvikling. Selvom der ikke er sket en stigning siden juni, så har vi set stigning i beskæftigelsestallene 17 måneder i træk. Siden januar 2021 er lønmodtagerbeskæftigelsen sågar steget med omtrent 190.000. Det bekræfter mig blot igen i, at regeringen har ført en ansvarlig og klog økonomisk politik, som vi fortsat høster frugterne af. - Selvom det går så godt med beskæftigelsen herhjemme, så mærker alle konsekvensen af de stigende forbrugerpriser. Det er noget, der påvirker alle danske hjem og virksomheder. Det er regeringen meget opmærksomme på, og vi har allerede sat en r

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum