TEKNIQ Arbejdsgiverne

Langsigtet genåbningsplan med gode perspektiver – og tåge i horisonten

Del

Nattens rammeaftale om genåbningen af Danmark leverer en række svar på, hvordan Danmark skal genåbne. Men der udestår stadig en række uafklarede spørgsmål – både når det gælder erhvervsskoler og adgangen til arbejdskraft fra resten af Europa.

Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

”Det er positivt, at stort set hele Folketinget står bag aftalen – og at den tegner en langsigtet ramme for genåbningen af Danmark. Dermed er aftalen et godt forsøg på at skabe den klarhed, som vi længe har efterspurgt i dansk erhvervsliv,” siger Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Han peger eksempelvis på ungdomsuddannelserne, hvor nattens aftale åbner op for, at eleverne bl.a. på erhvervsskolerne kan vende tilbage med 50 procents fremmøde efter påske.

”Vi har brug for igen at give eleverne på erhvervsuddannelserne adgang til praktisk undervisning. Vi havde gerne set, at man i endnu højere grad havde fokuseret på netop disse uddannelser, men vi bevæger os langsomt i den rigtige retning,” siger Troels Blicher Danielsen.

Samtidig peger han på et par elementer, der ikke optræder i den nye genåbningsaftale.

”Vi ser frem til en nærmere afklaring af, hvordan og hvornår man genåbner grænserne for europæisk arbejdskraft samt hvordan man udfaser forsamlingsforbuddet helt konkret,” siger Troels Blicher Danielsen.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne – mobil: 72 14 20 17

Billeder

Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer cirka 4.100 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum