Vejdirektoratet

Langelandsbroens vej og fortov får nyt beskyttende lag

Del

Både vej og fortov på Langelandsbroen trænger til ny belægning, som skal beskytte broen mod fugt og vand. I løbet af 2022 vil Vejdirektoratet derfor skifte belægningen på broen og udføre andre vedligeholdelsesarbejder.

Ny belægning skal beskytte betonen i vejen og fortovet mod fugt og vand. Foto: Vejdirektoratet.
Ny belægning skal beskytte betonen i vejen og fortovet mod fugt og vand. Foto: Vejdirektoratet.

Tiden er nu kommet til at skifte den eksisterende belægning over Langelandsbroens gennemsejlingsfag, som er den del af broen, der mellem to bropiller giver passage for skibe under broen. Det arbejde går Vejdirektoratet i gang med til april.

Projektleder Line Faxøe Enghave Lauridsen, Vejdirektoratet, siger:

”Det er en vigtig opgave for Vejdirektoratet at holde broer som for eksempel Langelandsbroen i en god og sikker stand, så de kan stå mange år endnu. Der har vi en opgave på Langelandsbroen, hvor belægningen nu er så slidt, at vi må udskifte den. Det gør vi med en belægning af kunststof, der skal beskytte betonen i vejen og fortovet mod fugt og vand.”

Arbejdet med den nye belægning bliver gennemført i flere etaper af hensyn til trafikken i forbindelse med for eksempel Tour de France, DGI Landsstævne, Langelandsfestival og årets høst af afgrøder på landets marker. Når Vejdirektoratet har planlagt arbejdet til sommerhalvåret, så hænger det primært sammen med, at det hverken må være for vådt eller koldt, når belægningerne bliver lagt.

Vejdirektoratet har siden 2020 arbejdet med at forstærke en række af betonfagene i Langelandsbroen for at holde broen sund og stærk i mange år fremover, og det arbejde fortsætter frem til juli. For trafikanterne på vejen bliver der sat en fast lysregulering op i perioden fra udgangen af april til december 2022, og cyklister og gående vil opleve, at det ene fortov, der også tjener som cykelsti, vil være lukket resten af året.

Tidsplan for arbejdet

April til juni: Ny belægning på vejdelen af det sydlige gennemsejlingsfag.

September og oktober: Ny belægning på vejdelen af det nordlige gennemsejlingsfag.

Juli til december: Ny belægning på fortov.

Sådan mærker trafikanterne arbejdet

I slutningen af april måned, maj, juni, september og oktober vil køretøjer på mere end 2,80 meters bredde ikke kunne passere broen.

I de øvrige perioder - juli, august, november og december - vil køretøjer med en bredde på mere end 3,65 meter ikke kunne passere broen. Præcise datoer for begrænsninger vil til den tid være at finde på udskrift for Særtransporter.

Læs mere om renoveringsarbejderne på Langelandsbroen

Man kan altid finde information om konkrete vejarbejder og restriktioner for trafikken på Vejdirektoratets trafikkort sammen med øvrige relevante vej- og trafikmeldinger.

Læs mere på trafikinfo.dk

Kontakter

Billeder

Ny belægning skal beskytte betonen i vejen og fortovet mod fugt og vand. Foto: Vejdirektoratet.
Ny belægning skal beskytte betonen i vejen og fortovet mod fugt og vand. Foto: Vejdirektoratet.
Download

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum