Lange it- og ingeniøruddannelser hitter i år

Del

”Virksomhederne savner især højtspecialiserede profiler inden for ingeniør- og it-fagene, og derfor er det glædeligt, at det især er de lange uddannelser inden for de fag, som trækker i de unge,” siger Jakob Rathlev, der er områdechef på Danmarks Evalueringsinstitut (EVA)

Årets optag til de videregående uddannelser er med 65.165 personer en smule mindre end sidste år, men flere uddannelser oplever alligevel fremgang.

Det gælder f.eks. uddannelserne til civilingeniør på Danmarks Tekniske Universitet og det gælder i helt særlig grad uddannelserne på IT-Universitetet i København. Med 24 % flere studerende er IT-Universitetet den uddannelsesinstitution, der har den højeste stigning i optaget. Det er en markant stigning, selvom der er tale om en mindre uddannelsesinstitution, siger Jakob Rathlev, der er områdechef for videregående uddannelser på Danmarks Evalueringsinstitut (EVA):

”Mange har fulgt virksomheders og politikeres råd om at søge ind på en ingeniør- eller it-uddannelse, hvor job- og lønudsigterne er gode. Det interessante ved stigningen er samtidig, at de unge vælger de lange frem for de korte uddannelser inden for disse fagområder,” siger Jakob Rathlev.

Han henviser til, at det især er de lange civilingeniøruddannelser, der går frem og stiger med tre procent, mens optaget på de kortere diplomingeniøruddannelser er steget med en procent. Tilsvarende er det de lange it-uddannelser på ITU, som hitter, mens det faktisk går tilbage for de kortere it-uddannelser på erhvervsakademierne.

”Virksomhederne savner især højtspecialiserede profiler inden for ingeniør- og it-fagene, og derfor er det glædeligt, at det især er de lange uddannelser, som trækker i de unge,” forklarer Jakob Rathlev.

I den anden ende af skalaen går humaniora otte procent tilbage, mens de kunstneriske uddannelser falder med hele 18 procent:

”Dette fald blandt humanistiske og kunstneriske uddannelser skyldes bl.a. uddannelsesdimensioneringen, der har sat loft over antallet af studiepladser på uddannelser med mindre gode beskæftigelsesudsigter. Sammen med den stigende interesse for lange ingeniør- og it-uddannelser danner der sig et overordnet billede af, at de unges uddannelsespræferencer går i retning af, hvor jobbene er,” mener Jakob Rathlev.

Nøgleord

Kontakter

Områdechef for videregående uddannelser Jakob Rathlev, jra@eva.dk, tlf. 3050 2443

Information om Eva - Danmarks Evalueringsinstitut

Eva - Danmarks Evalueringsinstitut
Østbanegade 55, 3. sal
2100 København Ø

3555 0101http://www.eva.dk/
Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) gør uddannelser og dagtilbud bedre - gennem evalueringer, analyser og redskaber, som bidrager til at udvikle kvalitet. Vores viden bruges på alle niveauer - fra institutioner og skoler til kommuner og ministerier.

Følg pressemeddelelser fra Eva - Danmarks Evalueringsinstitut

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Eva - Danmarks Evalueringsinstitut

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum