Port of Roenne A/S

Landsretten giver Rønne Havn A/S medhold i sag mod Danske Færger A/S

Del

Landsretten er enig med byretten i, at Danske Færger A/S skal betale restgælden til Rønne Havn A/S, men foretager et fradrag. Danske Færger A/S skal foretage fuldstændig reetablering af en række af de anlæg, de har benyttet.

Siden Danske Færger A/S i foråret 2016 ikke fik forlænget kontrakten om den samfundsbegrundede færgebetjening af Bornholm, har parterne været uenige i fortolkningen af en del af de aftaleretlige forpligtelser, som Danske Færger A/S havde i forbindelse med ophør af besejlingen af Rønne Havn. 

Rønne Havn A/S anlagde i 2018 en retssag mod Danske Færger A/S, fordi de udlod at indfri de resterende økonomiske forpligtelser og foretage reetablering efter anlæg, der skulle fjernes. Sagen blev behandlet ved Retten på Bornholm i juli 2020, hvor byretten gav Rønne Havn A/S medhold i sin fortolkning af de indgåede aftaler både omkring betaling af restgæld og kravet om fuldstændig reetablering i lighed med, hvad der gælder for havnens øvrige brugere.

Landsretten har med sin afgørelse i sagen givet Rønne Havn A/S medhold i fortolkningen af de aftaler, som havnen har haft med Danske Færger A/S. Landsretten anser også Rønne Havn A/S’ krav for berettigede.

Landsretten mener, modsat byretten, at der skal foretages et fradrag svarende til betalinger som Rønne Havn A/S modtager fra Molslinen. Ligesom landsretten, modsat byretten, fratager to anlæg fra forpligtelse om reetablering fra en aftale indgået i 1999.  

”Vi er glade for landsrettens vurdering af sagen, selvom den ikke var så klokkeklar som byretten. For os var det vigtigt, at vi fik rettens ord for, at Danske Færger A/S skal indfri deres gæld, og de samtidig skal foretage en fuld reetablering af en række anlæg, som de har benyttet, mens de har besejlet Bornholm. Danske Færger A/S har nu et år til at få reetableringen gennemført, og det ser vi frem til, for det vil dermed sætte et endeligt punktum i sagen,” siger Thomas Bendtsen, administrerende direktør, Rønne Havn A/S.

Kontakter

Kommunikationschef, Jesper Jürgensen, 3065 2950, jj@portofroenne.com

Billeder

Information om Port of Roenne A/S

Port of Roenne A/S
Fiskerivej 1
3700 Rønne

+45 56 95 06 78http://www.portofroenne.com

Rønne Havn A/S

Rønne Havn A/S er Bornholms eneste kommercielle havn med færgeruter til Sverige, Danmark og Tyskland. Havnen har fungeret som installationshavn for Danmarks største havmøllepark ved Kriegers Flak, og den forventes at spille en nøglerolle i realiseringen af ​​den fremtidige energiø på Bornholm med elektriske forbindelser til Danmark, Polen, Tyskland og Sverige.

Følg pressemeddelelser fra Port of Roenne A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Port of Roenne A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum