Folkekirkens Nødhjælp

Landsholdet indsamler 38.000 kroner til Folkekirkens Nødhjælps klimaarbejde

Del

Kvindelandsholdet donerer flot beløb fra spilletrøjer til Folkekirkens Nødhjælps arbejde med klimatilpasning og træplantning i et af verdens fattigste lande.

Efter kvindelandsholdets flotte 3-0 sejr i VM-kvalifikationskampen mod Bosnien-Hercegovina donerede holdet deres matchworn spilletrøjer til Folkekirkens Nødhjælp. Trøjerne blev solgt på auktion og endte med at indsamle 38.000 kroner.

For det beløb kan Folkekirkens Nødhjælp plante 256 klimatræer og lave klimatilpasningsindsatser som indføring i tørkeresistente afgrøder og organisk gødning til småbønder i Uganda.

Spillerne har selv valgt, at pengene fra salget skal gå til Folkekirkens Nødhjælps arbejde med klimatilpasning og træplantning i Uganda. Og midtbanespilleren Sofie Junge Pedersen med trøje nummer 13 på ryggen, der har stået i spidsen for initiativet, er glad for resultatet.

“Vi er rigtig glade og stolte af at kunne udnytte vores platform til at hjælpe mennesker samt vores klima. Vi har et ansvar for at hjælpe, og det bliver ikke sidste gang, vi auktionerer vores trøjer til et godt formål. Tak til alle dem, der har budt,” siger Sofie Junge Pedersen, der til daglig spiller i den italienske storklub Juventus F.C.

Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen, sætter stor pris på fodboldlandsholdet klimaengagement og konkrete bidrag på 38.000 kroner til organisationens klimarbejde i Uganda.

”Det danske kvindelandshold er nogle fantastiske rollemodeller, både når det handler om klima og ligestilling. Jeg er meget taknemmelig for, at fodboldlandsholdet valgte at støtte vores indsatser med plantning af træer og klimatilpasning. Projektet sikrer, at der plantes træer, og at nogle af dem, der er allerhårdest ramt af klimaforandringerne, får hjælp til omlægge deres landbrug,” siger Birgitte Qvist-Sørensen.  

Du kan læse mere om Folkekirkens Nødhjælps klimaarbejde her.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
Foto: Folkekirkens Nødhjælp
Foto: Folkekirkens Nødhjælp
Download
Foto: Jjumbe Martin
Foto: Jjumbe Martin
Download

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

41 86 59 75https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp parat til at rydde miner i Ukraine21.4.2022 19:21:58 CEST | Pressemeddelelse

Ukraine skal ryddes for miner, før ukrainerne kan få deres hjem og hverdag tilbage. Derfor bakker Folkekirkens Nødhjælp fuldt ud op om statsminister Mette Frederiksens udmelding om, at Danmark allerede nu vil hjælpe Ukraine med minerydning. Meldingen kom fra Mette Frederiksen under hendes besøg i Ukraine, hvor hun mødtes med den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskyj. ”Vi bakker op om Regeringens beslutning om at hjælpe ukrainerne med minerydning og med at fjerne ueksploderet ammunition så hurtigt som muligt. Det har vi tidligere gjort på Balkan, vi gør det i Mellemøsten og Afrika, og vi står klar til at gøre det i Ukraine,” siger generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen. Folkekirkens Nødhjælps er i fuld gang med at forberede humanitære operationer i Kyiv-området, som indbyggere fra den vestlige del af landet nu vender tilbage til – og som andre krigsramte indbyggere flygter til fra krigen i den østlige del af landet. Organisationens humanitære eksperter er på plads i Kiev og har samme

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum