Landdistrikternes Fællesråd

Landsbyhøjskolen var en succes

Del

40 ildsjæle fra hele landet deltog i sidste uge på Landsbyhøjskolen. Her fik de fif og færdigheder til, hvordan de selv kan skabe handlekraftige landsbyer, så disse kan overleve og udvikle sig.

Landsbyhøjskolen blev afholdt på Bosei Idrætshøjskole i Præstø fra d. 27. april til d. 1. maj og er et samarbejde mellem Landdistrikternes Fællesråd og tre medlemskommuner Faxe, Vordingborg og Slagelse.

De fire spændende højskoledøgn, som blev organiseret af makkerparret Tyge Mortensen og Pia Duus Jensen, havde fokus på hvordan,
 vi skaber engagement, handlekraft og nye fællesskaber i de danske landdistrikter. Der var fem lokalsamfund, som deltog i kurset: Bogø, Damme Askeby, Korsør, Bonderød og Terslev. 

- Der er ingen tvivl om, at udviklingen i landsbyerne ikke kommer af sig selv. De mange ildsjæle, som hver dag yder en kæmpe indsats for fællesskabet, er helt afgørende for at skabe lokaludvikling, siger Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd.  

Formålet med kurset er at skabe lokaludvikling i de involverede landsbyer og kommuner, og samtidig at eksperimentere med hvordan selve mødet mellem menneskerne i lokalsamfundet er det centrale i udviklingen.

Kontakter

Billeder

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Tybovej 2
6040 Egtved

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 55 kommuner, der tilsammen repræsenterer over 2,8 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer og virksomheder samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum