Hedensted Kommune

Landsbyer står sammen om udvikling

Del

Landsbytræf 2016 lørdag 10. september på Hornsyld Idrætscenter, kl. 10-15.30

Hvordan overlever og udvikler landsbyerne sig, når stadig flere især unge i de kommende år søger til de større danske byer.

Svarene – for dem er der mange bud på – kan man lørdag 10. september få i Hornsyld Idrætscenter i Hedensted Kommune, der danner ramme om Landsbytræffet 2016.

På Landsbytræffet kan man på 30 stande møde ildsjæle og hente inspiration fra landsbyer i Jylland. Alle har de bud på, hvordan man kan leve det gode liv og samtidig udvikle og fremtidssikre landsbyerne.

”Det kan være helt konkrete ideer til, hvordan man planlægger events, får revet faldefærdige huse ned eller samarbejder om at få bygget en hal. Med Landsbytræffet vil landsbyerne vise, at der findes en anden vej, et alternativ til livet i storbyerne, som rummer masser af kvaliteter som fred og ro, tryghed, nærhed, natur men også masser af aktivitet og sammenhold,” siger Henriette Petersen, udviklingskonsulent i Hedensted Kommune.

”Mere end en million danskere bor i landdistrikter og landsbyer med under tusinde indbyggere, og der er brug for en ekstra indsats i landsbyerne og politisk bevågenhed såvel lokalt som fra Christiansborg, hvis landsbyerne fortsat skal udgøre et attraktivt alternativ til storbyerne i fremtiden”, siger Hedensteds borgmester Kirsten Terkilsen.

”Det kræver, at landsbyerne arbejder fokuseret med at finde deres egen identitet og styrker og forsøger at finde ind til det, der gør det enkelte landsbysamfund til noget unikt. Hvad der er netop deres tiltrækningskraft. Men det betyder også, at landsbyerne ikke må lukke sig om sig selv men netop skal åbne sig for omverdenen og udvikle det bestående,” tilføjer borgmesteren.

På Landsbytræffet giver Kim Bisgaard fra projektet Årslev Fælled ved Aarhus sit bud på fremtidens landsby, og DR-journalisten Thomas Skov Gaardsvig, som man senest kunne opleve på slap line som OL-reporter i Rio, kommer med et humoristisk oplæg med titlen: ”Landsbyerne kan godt”.

Man kan også møde repræsentanter fra Feldballe på Syddjurs, der er kåret til Årets Landsby 2016.

Landsbytræffet i Hornsyld er det tredje på tre år og er en del af projektet Gentænk Landsbyen under Kulturhovedstad Aarhus2017.

Henriette Petersen forventer, at 500-600 mennesker vil deltage i Landsbytræffet, der finder sted i tidsrummet kl. 10-15.30

Kontakter

For yderligere information:

Kirsten Terkilsen, Borgmester Hedensted Kommune

Tlf.: 24493820

Henriette Petersen, Udviklingskonsulent Hedensted Kommune

Tlf.: 29366577

Information om Hedensted Kommune

Hedensted Kommune
Hedensted Kommune
Niels Espes Vej 8
8722 Hedensted

79 75 50 00http://www.hedensted.dk/

Følg pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Camilla Pedersen til start ved DM i Triatlon 25. juni i Juelsminde21.3.2017 14:22pressemeddelelse

Den danske triatlet Camilla Pedersen har stået for et beundringsværdigt comeback efter en voldsom ulykke i 2013. Camilla går efter sejren, når hun til sommer stiller op ved DM i Triatlon i Juelsminde. Her skal hun og de øvrige triatleter svømme 1,9 km, cykle 90 km og løbe et halvmaraton. Camilla ved, hvad det vil sige at vinde. Hun har tidligere vundet flere EM og VM medaljer, samt som højdepunktet vundet en Ironman i 2015. ”Det er fantastisk, at Camilla Pedersen stiller til start i Juelsminde den 25. juni. Det er med til at give stævnet et stort løft, at Camilla er at finde på startlisten,” siger Anders Steffensen, triatlonkonsulent i Hedensted Kommune. DM afvikles i Juelsminde som det absolutte højdepunkt på 3 dages Triathlon Games. Fredag den 23. juni afvikles triatlon som en stafet for firmaer/hold, lørdag den 24. juni gennemføres triatlon som motionsarrangement for børn og voksne, og søndag er det så elitens tur til at dyste ved DM i Triatlon. Da triatlonsporten er blevet så popul

Med julebussen hjem til Hedenstederne20.12.2016 14:23pressemeddelelse

Tirsdag havde 74 unge med tilknytning til Hedensted Kommune løst billet til en af de to julebusser, som 23. december på langs og tværs af landet sørger for, at de kommer sikkert hjem til jul hos deres familier. De to julebusser kører fra henholdsvis København og Aalborg kl. 10.30 og 11.30 og gør undervejs stop i Odense og Aarhus med afgang kl. 13.10 og 13.20. Begge busser ruller ind foran Hedensted Rådhus kl. 14.30, hvor borgmester Kirsten Terkilsen står klar til at tage imod og ønske dem god jul. Det er typisk unge, som har forladt Hedensted Kommune for at studere i de store studiebyer, som benytter sig af den gratis juletransport på årets helt store hjemrejsedag. Det er andet år, at Hedensted Kommune indsætter julebusser og første gang, at også Aalborg har fundet vej til køreplanen. ”Jeg er utrolig glad for, at så mange unge tager imod vores juletilbud, som bringer dem både hurtigt og sikkert hjem til jul. Vi gør det her i håb om, at de unge, når de har færdiguddannet sig, igen får l