Varde Kommune

Landmænd undgår bureaukratisk bøvl ved at fortælle om fremtidsplanerne

Del

Landmændene i Varde Kommune bliver tilbudt en samtale med kommunen om deres langsigtede planer. Det skal spare den enkelte landmand både tid og penge.

LANDBRUG

I efteråret 2016 startede Varde Kommune i samarbejde med Sydvestjysk Landboforening et koncept med at invitere ti af kommunens landmænd til en snak om deres langsigtede planer.

Under samtalerne bliver landmændene hver især vejledt om, hvordan netop deres projekter bedst kan gennemføres. Det kan eksempelvis handle om opbygningen af nye stalde, indførelsen af et biogasanlæg eller fastlæggelsen af nye veje.

Formålet med samtalerne er at sikre en tidlig forventningsafstemning mellem landmanden og kommunen i forhold til, hvad der kan lade sig gøre. Det vil spare landmændene for det besvær, der er forbundet med at tilpasse deres projekter til den gældende lovgivning sent i processen. På den måde undgår man som landmand at bruge tid og penge på projekter, der ikke kan gennemføres uden markante ændringer.

Konceptet går under navnet ”Strategisamtaler med landbruget” og er blevet gennemført i samarbejde med landbrugsorganisationen Sydvestjysk Landboforening.

Den yderst positive feedback fra landmændene gør, at tiltaget nu for alvor skal rulles ud i 2017, så alle kommunens landmænd får muligheden for at deltage.

CITATER

Varde Kommunes formand for Udvalget for Plan og Teknik, Preben Friis-Hauge:

”Landbruget er en stor del af Varde Kommunes erhvervsliv. Vi er derfor glade for, at landbruget og deres interesseorganisation har taget så godt imod vores tiltag.”

”Jeg kan kun anbefale andre kommuner at starte lignende forløb.”

Formand for Sydvestjysk Landboforening, Claus Christensen:

”Det er vigtigt for fremtidssikringen af landbruget, at vi har et tæt samarbejde med kommunerne. Det er i fællesskab, at vi finder de bedste løsninger.”

 

MULIGE CASEPERSONER

Jesper Arnth Jensen
Landmand i Outrup
20 42 70 35

Leif Pedersen
Landmand i Varde
23 23 47 44

Kontakter

Preben Friis-Hauge
Formand for Udvalget for Plan og Teknik, Varde Kommune
60 21 45 44
prfh@varde.dk

Claus Christensen
Formand for Sydvestjysk Landboforening
40 27 47 92
ccvangsbo@bbsyd.dk

Lars Eg Tanghøj
Leder af Erhvervscenteret, Varde Kommune
79 94 65 16
lata@varde.dk

Martin Petersen
Kommunikationsmedarbejder, Varde Kommune
21 42 86 74
mpet@varde.dk

(se desuden mulige casepersoner lige efter citaterne)

Information om Varde Kommune

Varde Kommune
Varde Kommune
Bytoften 2
6800 Varde

7994 6800http://www.vardekommune.dk/

Om Varde Kommune:
- Det sydvestlige Jylland.
- 52 km sandstrande.
- UNESCO Verdensarv (Nationalpark Vadehavet).
- Tre garnisoner (Oksbøl, Varde og Nymindegab).
- Visionen ”Vi i Naturen”.

Følg pressemeddelelser fra Varde Kommune

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra Varde Kommune

Kronprins Frederik og stjernearkitekt Bjarke Ingels indviede bunkermuseum29.6.2017 15:04pressemeddelelse

For øjnene af 250 indbudte gæster og pressefolk fra seks lande blev det nye TIRPITZ indviet i formiddags. Blandt gæsterne var stjernearkitekt Bjarke Ingels og H.K.H. Kronprins Frederik, som begge var synligt begejstrede for det splinternye museum. Kulturminister Mette Bock forestod selve indvielsen ved at flytte et såkaldt tjekkisk pindsvin. Hun fik en hjælpende hånd af H.K.H. Kronprins Frederik.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum