Sparekassen Sjælland

Landets ældste sparekasse børsnoteres

Del

Repræsentantskabet i Sparekassen Sjælland har på et møde 24. november enstemmigt besluttet at omdanne sparekassen til et aktieselskab

Med de forventede myndighedstilladelser forventes koncernen at blive optaget til handel på Nasdaq OMX Copenhagen 3. december 2015 kl. 09.00.

Børsprospektet forventes at blive offentliggjort 2. december.

”Efter 16 måneders arbejde med at gøre koncernen klar til børsnotering er det med stor tilfredshed nu at kunne meddele, at vi er klar. Det har været en lang men nødvendig og udbytterig proces for vores koncern.

Koncernens kapitalstruktur – særligt den egentlige kernekapital – er blevet styrket, som det vil fremgå af prospektet.

Ud over sparekassens 26.000 garanter der bliver aktionærer, vil sparekassen have en række større venligtsindede og langsigtede aktionærer. Det er særdeles tilfredsstillende”, siger Lars Petersson administrerende direktør i Sparekassen Sjælland.

I forbindelse med omdannelsen oprettes den almennyttige fond ”Fonden for Sparekassen Sjælland”, der kommer til at eje ca. 6 % af aktierne. I takt med at koncernen tjener penge og generalforsamlingen beslutter at udbetale udbytte, forventer vi, at fonden kan tilføre vores lokalområder et betydeligt beløb.

AP Pension bliver storaktionær med en andel på 6,4 %. Det er sparekassen glad for, og vi betragter det som et kvalitetsstempel:

”Vi er langsigtet investor i Sparekassen Sjælland. Vi tror på forretningsmodellen og finder, at sparekassen har interessante muligheder, som kan resultere i en pæn up-side, når markedet får indsigt i selskabet, dets kapitalstruktur og forretningsmodel”, siger Søren Dal Thomsenadministrerende direktør i AP Pension.

Købstædernes Forsikring bliver aktionær med en andel på ca. 3,8 %. Købstædernes Forsikring er i lighed med sparekassen en ældre virksomhed, der arbejder på samme værdigrundlag som Sparekassen Sjælland A/S.

Sparekassen Sjælland A/S udlodder ikke bonus og aktieoptioner til bestyrelse, ledelse eller medarbejdere. Sparekassen har i sin forretningsmodel fravalgt at tilbyde komplekse og spekulative finansielle produkter.

Sparekassen er et stærkt lokalt og nærværende alternativ til de store landsdækkende banker. Gennem generationer har sparekassen oparbejdet et indgående kendskab til levevilkårene i sit markedsområde.

Det er sparekassens strategi at fastholde sit fililalnet også i de mindre bysamfund. Samtidig ønsker sparekassen at etablere flere filialer primært i hovedstadsområdet. Sparekassens digitale strategi har som fixpunkt at udvikle et digitalt tilbud til kunder over hele landet.

Kontakt: Presse- og direktionsrådgiver Jan Løve, mobil 40 10 76 44, jal@spks.dk

Vedhæftede filer

Information om Sparekassen Sjælland

Sparekassen Sjælland
Sparekassen Sjælland
Isefjords Alle 5
4300 Holbæk

59 48 11 11https://www.spks.dk/

Sparekassen Sjælland er landets ældste sparekasse - grundlagt i 1825.

Sparekassens vision er at medvirke til at gøre Sjælland til et bedre sted at leve, arbejde og drive virksomhed.

Med 31 privatfilialer og to erhvervscentre på Sjælland er Sparekassen Sjælland et stærkt lokalt alternativ, der tager medansvar i lokalområderne. 

Sparekassen Sjælland og Sparekassen Fyn udgør sammen Sparekassen Sjælland-Fyn-Koncernen.

Følg pressemeddelelser fra Sparekassen Sjælland

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Sparekassen Sjælland

Sparekassen Sjælland åbner Hot-Spot i Hundested11.10.2016 16:42pressemeddelelse

Lokalsamfundet i Hundested står uden pengeinstitut, men det gør Sparekassen Sjælland nu noget ved, når landets ældste sparekasse til december i år åbner en ny lokal afdeling - et såkaldt sparekasse Hot-Spot - på Jernbanegade 2. Vi ser frem til at være en aktiv del af fællesskabet og lokalsamfundet i Hundested, og vi har derfor ansat to lokalt forankrede rådgivere med års erfaring for udviklingen og levevilkårene i Hundested. Vores etablering i Hundested er også et udtryk for vores ønske og strategi om at være hele Sjællands sparekasse også i de mindre lokalsamfund”, siger administrerende direktør i Sparekassen Sjælland Lars Petersson. Hvad er et sparekasse Hot-Spot? Sparekassens Hot-Spot i Jernbanegade 2 i Hundested kommer til at indeholde en særlig lobby, hvor alle med betalingskort kan lukke sig ind døgnet rundt. Lobbyen er blandt andet udstyret med automatiske betjeningsmuligheder, der for eksempel kan imødekomme detailhandelens behov for møntruller og optælling og indbetaling af mø

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum