SEAS-NVE

Landets ældre slår de unge i klimavenlige rejsevaner

Del

Det er ikke kun de unge, der kan bryste sig af at tænke klimavenligt. En ny undersøgelse fra Danmarks Statistik viser, at det faktisk er de ældre, der ligger i front, når det kommer til klimavenlig ferie.

Debatten om klimaet er mere aktuel end nogensinde, og med oprør og strejker har især de unge fået ry for at være de allermest klimabevidste.

Nu viser en ny undersøgelse fra Danmarks Statistik imidlertid, at det er en helt anden generation, der ligger i front, når det kommer til at rejse klimavenligt – nemlig den ældre.

Således valgte 49 pct. af danskerne i aldersgruppen 65+ at afholde længere ferier med mindst fire overnatninger inden for landets grænser i 2018 – til sammenligning valgte kun 34 pct. af de unge i aldersgruppen 15-24 år at gøre det samme.

Når turen så går til udlandet, viser det sig også her at være den ældste aldersgruppe, der oftest fravælger flyet som transportmiddel. I 2018 valgte 76 pct. i denne aldersgruppe at tage flyet, mens landsgennemsnittet lå på 81 pct.

Bliv inspireret til klimavenlig ferie

Hos energi- og fibernetkoncernen SEAS-NVE, der dagligt arbejder for den grønne omstilling gennem større investeringer i vedvarende energi, herunder udvikling af energilagring gennem sten og ladeløsninger til elbiler via Nordens førende elbiloperatør CLEVER, glæder man sig over den ældre generations klimavenlige rejsevaner:

”For SEAS-NVE er det vigtigt at tage et medansvar for den verden, vi efterlader til kommende generationer – især ved at bidrage til den grønne omstilling. Det er ikke altid lige nemt at agere og leve mere klima-rigtigt, men når vi inspirerer hinanden, har det alligevel en positiv effekt. Forhåbentlig kan de ældre inspirere de yngre med deres klimavenlige tilgang til ferier”, lyder det fra kommunikationschef Rikke Harbo Trikker.

Inspiration er der også at hente på klima-sitet grønforskel.dk, som SEAS-NVE driver for at engagere danskerne i klimaudfordringer og hjælpe med konkrete råd til en grøn livsstil. Her kan du læse om bæredygtig turisme og se de gode ideer, som læserne udveksler til ferier, der ikke belaster klimaet unødvendigt.

Rejseråd til en klimavenlig ferie

  • Gå efter grønne hoteller
    Mange steder er dele af turismeindustrien godt på vej i en bæredygtig retning. Men der er store forskelle fra hotel til hotel og region til region. Hold derfor øje med de ”grønne” certificeringer som fx Green Globe og Green Key Global.
  • Medbring din egen flaske
    Rejser du i et land, hvor postevand ikke er drikkevand, så køb store dunke og fyld drikkedunken op, når du skal på tur. Det sparer dig for en masse unødig plastik og pengeforbrug – og husk at tage med til hele familien.
  • Find de lokale markeder
    I mange lande handler de lokale folk på markeder i stedet for i supermarkederne. De varer, man finder her, er ofte lokalt dyrket og kommer ikke i plastikpakker magen til dem, som du kan købe herhjemme.

Læs mere om hvordan du kan holde klimavenlig ferie her.

For yderligere oplysninger, kontakt SEAS-NVE's presseafdeling på tlf. 21 70 37 99.

Billeder

Information om SEAS-NVE

SEAS-NVE
SEAS-NVE
Hovedgaden 36
4520 Svinninge

70 29 29 00http://www.seas-nve.dk/

Om SEAS-NVE – en moderne andelsejet energi- og fibernetkoncern

SEAS-NVE er en andelsejet energi- og fibernetkoncern. Vi varetager vores kunder og andelshaveres interesser, når vi skaber energi til, at du kan leve livet. Vi ønsker at gøre energi til mere end blot en leverance – at være din bedste forbindelse i den grønne omstilling og brugervenlige digitalisering.

Følg pressemeddelelser fra SEAS-NVE

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SEAS-NVE

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum