Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikter: Vigtigt skridt med nye skattecentre, men flere statsjob nødvendige for bedre balance

Del

I dag har regeringen fremlagt lokationerne for fire nye skattecentre i Frederikshavn, Svendborg, Ringe og Slagelse. Landdistrikternes Fællesråd glæder sig over initiativet og opfordrer til flere flytninger af arbejdspladser.

Så er der sat fire nye prikker på landkortet. Byerne Frederikshavn, Svendborg, Slagelse og Ringe kommer hver til at huse et skattecenter med samlet ca. 500 arbejdspladser.

Hos Landdistrikternes Fællesråd glæder formand Steffen Damsgaard sig over de fire nye centre.

- I dag har regeringen taget endnu et skridt til at forløse ambitionerne om at bremse centraliseringen af Danmark. Det er gode decentrale takter, som regeringen lægger for dagen, og med de fire nye skattecentre i Jylland, på Fyn og Sjælland er vi kommet et vigtigt skridt i den rigtige retning. Vi kan kun opfordre de politiske partier til at fortsætte decentraliseringen, så statslige arbejdspladser igen bliver en del af dagligdagen og arbejdsmarkedet flere steder rundt i hele Danmark, siger han.

De fire nye skattecentre er en del af en aftale indgået af regeringen, Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet om at oprette otte skattecentre uden for hovedstaden frem mod 2023. Tilbage i foråret 2020 blev Fredericia og Frederikssund de første to byer på landkortet, der skal huse nye skattecentre. Senere på året blev Esbjerg og Viborg føjet til med planer om åbning i løbet af 2021. Samlet set vil aftalen betyde 1.000 nye skattemedarbejdere uden for hovedstaden.

Hvert enkelt skattecenter kommer til at huse mellem 100-150 arbejdspladser. Og den volumen af statslige arbejdspladser vil bestemt kunne mærkes rundt om i landet, mener Steffen Damsgaard.

- Med de mange nye arbejdspladser placeret i skattecentrene øger man de lokale jobmuligheder for den enkelte borger. Det vil kunne mærkes på tilflytningen, når det lokale arbejdsmarked bliver mere varieret med flere jobmuligheder inden for hvert jobområde. For vi ved, at manglende jobmuligheder, ikke mindst til ens ægtefælle, er en barriere, hvis folk skal rykke fra en del af landet til en anden, siger han.

Flere statsjob bør rykke udenfor største byer

Landdistrikternes Fællesråd efterlyser bl.a. en langsigtet plan for bedre balance i fordelingen af statslige arbejdspladser.

- Virksomheder, regioner og kommuner over hele landet har brug for kvalificeret arbejdskraft og en varieret arbejdsstyrke. Derfor håber jeg, at regeringen og resten af Christiansborg vil fortsætte med at modarbejde centraliseringen med en omfattende decentralisering af de statslige arbejdspladser. Siden 00’ernes store centraliseringsreformer har man trukket staten ud af store dele af landet. Den tidligere V-regering og VLAK regering tog et vigtigt opgør med centraliseringen ved at flytte op imod 8.000 statslige arbejdspladser fra hovedstadsområdet til resten af Danmark. Og det er på tide, at staten vender tilbage endnu flere steder med statslige arbejdspladser i hele Danmark, siger Steffen Damsgaard og tilføjer:

- Derfor forventer vi også, at regeringen løbende vil sikre en bedre balance i fordelingen af antallet af statslige arbejdspladser ved at flytte flere statslige arbejdspladser fra hovedstadsområdet til resten af landet.

Formanden for Landdistrikternes Fællesråd opfordrer til, at både hele og dele af statslige styrelser samt statslige institutioner flyttes rundt i landet.

Efter planen bliver de otte nye skattecentre åbnet i perioden 2020-2023. Ifølge Skatteministeriet skal fire centre placeres i Jylland, hvor 500 nye arbejdspladser oprettes, to centre placeres på Fyn med 250 nye arbejdspladser, ligesom de to centre på Sjælland samlet dækker 250 nye arbejdspladser.

Nøgleord

Kontakter

Eva Østergaard, kommunikations- og presseansvarlig i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 53 85 01 36, mail: eoe@landdistrikterne.dk

Signe Lauge Bach, Public Affairs Assistent i Landdistrikterne Fællesråd, tlf. 53850127, mail: sba@landdistrikterne.dk

Billeder

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Rådhusgade 100
8300 Odder

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 55 kommuner og fire regioner, der tilsammen repræsenterer over 2,8 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer, de lokale aktionsgrupper samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum