Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikter: Udflytning af statsjob er en succes

Del

Regeringen besluttede for et år siden at gennemføre den største udflytning af statslige arbejdspladser nogensinde. Omkring 1.100 arbejdspladser er allerede flyttet ud, og det har været en stor succes, mener Landdistrikternes Fællesråd.

Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd
Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) og skatteminister Karsten Lauritzen (V) har på et pressemøde i dag givet en samlet status for udflytningen. 

Både tidsplan og økonomien holder sig indenfor planen. Og der er masser af kvalificeret arbejdskraft i landdistrikterne. 

- Jeg har aldrig været et sekund i tvivl om, at udflytningen af statslige arbejdspladser ville blive en stor succes, siger formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard og fortsætter: 

- Det er derfor positivt, at regeringens status peger i retning af, at udflytningen allerede har haft en række positive konsekvenser, ikke bare i forhold til at skabe et land, der hænger bedre sammen, men også på en række andre områder. 

Damsgaard hæfter sig særligt ved, at det har vist sig, at der er mange kvalificerede ansøgere til de stillinger, der har været slået op. En optælling viser, at der til knap 1.100 stillinger har været godt 21.000 ansøgere.  

- Der var 338 ansøgere til 15 ledige HK-stillinger, da Færdselsstyrelsen i februar som de første rykkede ud af hovedstaden og ind i nye lokaler i Ribe. Tendensen har været den sammen, når vi kigger på de øvrige institutioner, siger han. 

14 pct. af de flyttede arbejdspladser er besat af medarbejdere, der enten er flyttet med eller som pendler til jobbet, viser en optælling fra sidst på sommeren.

Landdistrikternes Fællesråd, som i medlemskredsen tæller en del af de kommuner, der modtager de statslige arbejdspladser, håber at udflytningen bliver en vedvarende proces.

- Vi håber, at planen bliver så succesfuld, at der kommer flere udflytninger. Vi skal fortsat arbejde på at sikre, at vi får en god fordeling af statslige arbejdspladser i hele landet, siger Steffen Damsgaard. 

Udflytningen af 4.000 arbejdspladser svarer til godt 10 pct. af de relevante statslige arbejdspladser i hovedstaden, der kan udflyttes. 

Steffen Damsgaard mener, at hovedparten af de op mod 2.000 nye medarbejdere, der ansættes i forbindelse med opsplitningen af Skat, bør placeres uden for hovedstadsområdet.

- Der skal ansættes flere i Skat. Det ville give god mening, at de ikke bare bliver placeret i de større byer, men fordelt i hele landet, siger han.

Udflytningsplanen blev præsenteret 1. oktober 2015 i Spejlsalen i Statsministeriet. 

Med planen flyttes 4.000 arbejdspladser til 38 byer i 25 kommuner. Planen lægger op til at flytte 20 statslige institutioner og styrelser samt en række mindre statslige enheder, heraf 8 ud af de 10 styrelser, som Landdistrikternes Fællesråd oprindeligt foreslog.

Kontakter

Yderligere oplysninger via pressechef i Landdistrikternes Fællesråd Noa Jankovic, mail: noa@landdistrikterne.dk, tlf.: 71 708 249 eller formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard, tlf. 51 740 062

Billeder

Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd
Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd
Download

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Tybovej 2
6040 Egtved

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 55 kommuner, der tilsammen repræsenterer over 2,8 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer og virksomheder samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum