Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikter roser bredbåndsaftale til 200 millioner

Del

En pulje på 200 millioner kroner skal sikre bedre bredbåndsdækning rundt i landet. Det møder opbakning i Landdistrikternes Fællesråd.

Tusindvis af borgere i yderområderne savner hurtigt internet, og det kan kun gå for langsomt med at få bredbånd ud til de tyndt befolkede områder i landet.

Sådan lyder det fra Landdistrikternes Fællesråd, som tager godt imod bredbåndsaftalen, som Venstre-regeringen indgik tirsdag med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, De Konservative, Socialdemokraterne, SF og De Radikale.

- Med hensyn til internet er vi glade for, at vi nu ser en statsinvolvering, så vi kan få højhastighed ud til dem, der ønsker at bosætte sig ude i yderområderne, siger formand Steffen Damsgaard.

Puljen kan søges af kommuner og lokale sammenslutninger, som hidtil forgæves har efterspurgt bedre internetdækning.

Steffen Damsgaard fortæller, at Ringkøbing-Skjern Kommune i Vestjylland har undersøgt, hvad det vil koste at få højhastighedsinternet til alle kommunens borgere.

- Det ville koste 60 til 70 millioner kroner, så 200 millioner kroner er jo ikke nok til hele landet, men det vil da være et skridt i den rigtige retning, siger han.

Kontakter

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Tybovej 2
6040 Egtved

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 55 kommuner, der tilsammen repræsenterer over 2,8 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer og virksomheder samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum