Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikter om notater: Udflytning af statsjob vil gavne hele landet

Del

Interne notater viser, at der forventes stor udskiftning blandt medarbejderne i forbindelse med udflytningen af statslige arbejdspladser. I Landdistrikternes Fællesråd mener man, at det vil styrke kvaliteten at udflytte statslige institutioner.

Aktindsigter fra flere end 10 ministerier viser, at planen om at udflytte knap 3.900 statslige arbejdspladser vil medføre et betydeligt tab af viden og erfaring samt formentlig også længere sagsbehandlingstid. Sådan står der i tirsdagens udgave af Politiken. 

Hos Landdistrikternes Fællesråd, som tæller 40 danske land- og yderkommuner, tager man meldingen med sindsro. 

"Vi anerkender ikke præmissen om, at den historisk store udflytning af statslige arbejdspladser på længere sig vil medføre et kvalitetstab. I Landdistrikternes Fællesråd mener vi tværtimod, at det vil skabe synergi og stimulere vækst og udvikling, at de statslige institutioner ikke konsekvent ligger i København, men derimod bliver placeret rundt omkring i hele landet, hvor det giver mening i forhold til deres specifikke arbejdsområder" siger Steffen Damsgaard, der er formand for Landdistrikternes Fællesråd. 

Tidligere på året viste en rundspørge fra akademikerforbundet Djøf, at kun tre procent af de udflytningsberørte medarbejdere vil blive i deres stilling. Damsgaard håber at flere vil flytte med, men tror umiddelbart ikke at det på lang sigt vil påvirke kvaliteten i de udflyttede institutioner.    

"Der er i forvejen en relativ stor medarbejderudskiftning i en del af de styrelser der nu skal udflyttes. Det er derfor ikke et mål i sig selv at alle flytter med, men selvfølgelig håber vi da, at flere vil tage springet og flytte med deres arbejdsplads. Det skal være attraktivt at bosætte sig i alle dele af Danmark" afslutter formanden for Landdistrikternes Fællesråd.   

Kontakter

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Tybovej 2
6040 Egtved

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 55 kommuner, der tilsammen repræsenterer over 2,8 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer og virksomheder samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum