Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikter: Ny aftale fjerner flere mobilhuller

Del

Regeringen og teleforligskredsen er blevet enige om at stille krav om bedre dækning for mobiltale og mobilt bredbånd i landdistrikterne i forbindelse med den kommende 1800 MHz-auktion. Der er optimisme at spore hos Landdistrikternes Fællesråd.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) har fået opbakning fra teleforligskredsen til det dækningskrav, der skal stilles i forbindelse med den kommende 1800 MHz-auktion.

I alt får 2183 husstande, virksomheder og sommerhuse adgang til en mobil bredbåndsforbindelse med en downloadhastighed på mindst 30 Mbit/sekund, en uploadhastighed på mindst 3 Mbit/sekund samt taledækning.

Hos Landdistrikternes Fællesråd, som tæller 41 danske land- og yderkommuner, er der forsigtig optimisme.

- Det er positivt, at regeringen og teleforligskredsen har indgået en aftale, der skaber bedre mobil- og bredbåndsdækning til de dele af lande, der i dag ikke har en stabil forbindelse. Det bringer os dog langt fra i mål i forhold til regeringens egen målsætning om, at alle skal have adgang til mindst 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload, siger formand Steffen Damsgaard.

Ifølge Damsgaard er en hurtigt internetforbindelse afgørende i forhold til at sikre bosætning og erhvervsudvikling på landet. 

- I dag er det at have adgang til højhastighedsbredbånd på højde med adgang til vand i hanerne og strøm i kontakten, forklarer han. 

Steffen Damsgaard kalder de nye dækningskrav "et godt skridt i retning af visionen om at få bredbånd til alle", men mener ikke, man er i mål i forhold til at fjerne alle mobilhullerne i landdistrikterne. 

- Vi skal være en digital vindernation, og det kræver, at vi sætter nye og højere målsætninger for det næste årti, siger han og fortsætter: 

- I udgangspunktet ønsker vi selvfølgelig fuld dækning ved frekvens-auktioner, men vi anerkender også, at der her bliver taget et godt skridt i den rigtige retning, afslutter Steffen Damsgaard.   

Nøgleord

Kontakter

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Tybovej 2
6040 Egtved

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 55 kommuner, der tilsammen repræsenterer over 2,8 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer og virksomheder samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum