Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikter mister millioner i støtte

Del

Regeringen giver med den ene hånd og tager med den anden. Det mener Landdistrikternes Fællesråd, der er stærkt bekymret over, at godt 30 procent - 30 millioner kroner - forsvinder fra LAG-ordningen. Det skriver JydskeVestkysten i dag.

Som en del af den nye fødevare- og landbrugspakke er der i følge JydskeVestkysten lagt op til en besparelse på 33 procent af de samlede LAG-midler, der skal uddeles i 2017. Det svarer til 31,2 millioner kroner, der ikke længere vil være til rådighed til at støtte erhvervs- og kulturprojekter i landdistrikterne. 

Ude i landdistrikterne, der nu mister støtte, er der ikke stor forståelse for, hvorfor det lige er dem, der skal holde for. 

Hos Karsten Gram, der både er næstformand i Landdistrikternes Fællesråd og LAG-koordinator i Aabenraa og Sønderborg, er der stor skuffelse over besparelsen.

- De små 100 millioner kroner har genereret mange flere penge, og de har været en løftestang for ildsjælene. Det er de små aktører, der bliver bremset. Danfoss og Grundfos er også startet med en idé i en garage, udtaler han til JydskeVestkysten.

Det er svært at forstå, hvorfor LAG-midlerne skal beskæres så drastisk, når de har været med til at understøtte regeringens plan om Danmark i balance. Det mener Arne Haahr Hansen, der er formand for bestyrelsen i LAG Fanø-Varde.

- Jeg har meget svært ved at se logikken i den fordeling, der er vedtaget. Det her er absolut ikke populært i LAG-kredse, siger han, og understreger, at konsekvensen bliver færre projekter og risiko for, at der bliver færre koordinatorer.

- Derfor har vi også indledt en dialog med erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V), hvor vi har spurgt om, om han nu er helt sikker på, at han har regnet rigtigt, afslutter Arne Haahr Hansen, der understreger, at han har stor respekt for den overordnede landbrugspakke - også selv om den er skyld i, at der bliver skåret i LAG-midlerne. 

Kontakter

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Tybovej 2
6040 Egtved

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 55 kommuner, der tilsammen repræsenterer over 2,8 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer og virksomheder samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum