Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikter bekymret over lægemangel

Del

Der mangler praktiserende læger i landdistrikterne og en række større provinsbyer. Konsekvensen kan blive et a- og b-hold, når det kommer til sundhed, advarer formanden for Landdistrikternes Fællesråd.

Lægemanglen bekymrer Steffen Damsgaard, der er formand for Landdistrikternes Fællesråd.
Lægemanglen bekymrer Steffen Damsgaard, der er formand for Landdistrikternes Fællesråd.

Landdistrikterne og en række provinsbyer har problemer med at få besat ledige lægepraksisser. Det bekymrer Steffen Damsgaard, der er formand for Landdistrikternes Fællesråd.

- Lægemangel er en problemstilling, som vi allerede kender til. Men undersøgelsen fra Praktiserende Lægers Organisation viser med al tydelighed, at det er svært at tiltrække læger, lige så snart man kommer uden for de største byer, siger Steffen Damsgaard og fortsætter: 

- Det kan i værste fald ende med, at Danmark bliver delt i et a- og b-hold, når det kommer til sundhed, siger han. 

Landdistrikternes formand peger på, at der kan gøres meget mere for at gøre det attraktivt for læger at flytte til yderområderne. Det kan blandt andet være en god idé at lave flere lægehuse, hvor flere kan dele en praksis.

Praktiserende Lægers Organisation (PLO) har for Jyllands-Posten lavet en undersøgelse, som viser, at udfordringen også har bredt sig til en række større provinsbyer. I Randers har man for eksempel fem ubesatte såkaldte ydernumre, mens tallet for henholdsvis Esbjerg og Aalborg er fem og seks. 

Også i kommuner som Viborg, Skive, Faaborg-Midtfyn, Syddjurs og Ringkøbing-Skjern mangler der ifølge PLO mindst tre praktiserende læger for at kunne dække behovet.

- I land- og yderområder er der generelt en højere gennemsnitsalder end i resten af landet. Derfor bør sundhedsministeren hurtigst muligt sætte ind for at sikre, at vi får et sundhedsvæsen i bedre balance, siger Steffen Damsgaard. 

Landdistrikternes Fællesråd håber, at udvalget om det nære og sammenhængende sundhedsvæsen, som inden længe præsenterer en række anbefalinger til sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V), vil komme med konkrete løsningsforslag i forhold til lægemanglen i landdistrikterne.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Lægemanglen bekymrer Steffen Damsgaard, der er formand for Landdistrikternes Fællesråd.
Lægemanglen bekymrer Steffen Damsgaard, der er formand for Landdistrikternes Fællesråd.
Download

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Tybovej 2
6040 Egtved

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 55 kommuner, der tilsammen repræsenterer over 2,8 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer og virksomheder samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum