Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikter begejstret for musikstøtte

Del

Flere spillesteder i provinsen og færre i hovedstaden vil i det nye år bære den eftertragtede titel som regionalt spillested. Ved siden af en status som regionalt spillested følger støttekroner i millionklassen.

Hos Landdistrikternes Fællesråd, der tæller 41 af landets 98 kommuner, er man begejstret for udsigten til flere støttekroner.

- Københavns og Frederiksberg kommuner nyder godt af, at en stor del af de statslige kulturkroner bruges i hovedstaden. Derfor giver de nye geografiske kriterier i tilskudsfordelingen fra Statens Kunstfond rigtig god mening, da det vil være med til at fremme kulturen i hele landet, siger formand Steffen Damsgaard.

De nye geografiske kriterier betyder, at der fra 2017 kun vil være tre spillesteder i København med den titel mod fem i dag.

- Jeg har forståelse for, at et stærkt kulturliv er afgørende for hovedstaden, men det er altså ikke nogen naturlov, at alt kultur skal ligge i København. Der er behov for en bedre geografisk balance i statens kulturindsats for at styrke fundamentet for bosætning i landdistrikterne, afslutter Steffen Damsgaard.

Kontakter

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Tybovej 2
6040 Egtved

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 55 kommuner, der tilsammen repræsenterer over 2,8 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer og virksomheder samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum