Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikter begejstrede for afskaffelse af kystnærhedszonen

Del

Afskaffelsen af den restriktive kystnærhedszone vil skabe vækst og udvikling uden for de største byer, mener Landdistrikternes Fællesråd.

Regeringen vil afskaffe den omdiskuterede kystnærhedszone. Det har erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) og miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) netop bebudet. Forslaget som er en del af regeringens storstilede vækst- og udviklingsplan bliver modtaget med begejstring i yderområderne. Det siger formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

-  Det er meget positivt, at regeringen lægger op til, at kystnærhedszonen bliver afskaffet. De restriktive og bureaukratiske regler har i alt for mange år hæmmet det store vækstpotentiale, der uden tvivl er inden for kystturisme i Danmark, siger Steffen Damsgaard. 

Kystnærhedszonen dækker over den zone, der strækker sig fra strandbeskyttelseslinjen til tre kilometer ind i landet. Det er ikke direkte en forbudszone, men derimod en planlægningszone.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) har flere gange tidligere slået til lyd for at lempe kystnærhedszonen, da han mener, at det er en hæmsko for virksomhedernes mulighed for udvikling. Venstre foreslog da også allerede før valget, at zonebestemmelsen skulle helt væk.

Det er sød musik i landdistrikternes ører, mener man i Landdistrikternes Fællesråd, som har talt for lempelserne af planloven i mange år.

 - Kystnærhedszonen er ikke alene en hæmsko for udviklingen af virksomheder og arbejdspladser i landdistrikterne, det er også en væsentlig årsag til, at vi taber attraktiv bosætning, som landdistrikterne mere end nogensinde før har brug for, afslutter Steffen Damsgaard.

Kontakter

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Tybovej 2
6040 Egtved

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 55 kommuner, der tilsammen repræsenterer over 2,8 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer og virksomheder samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum