L&F

Landbruget vil sænke forbruget af zink

Del

SEGES Videncenter for Svineproduktion lancerer ny handlingsplan med en række initiativer, der skal skrue ned for forbruget af zink i svineproduktionen.

Mængden af zink i den danske jord stiger, og det kan skabe problemer i fremtiden. Derfor iværksætter landbruget nu en handlingsplan med seks konkrete punkter der skal få forbruget ned og finde alternativer til mineralet.

”Zink er et problem, som vi som erhverv bliver nødt til at forholde os til. Hvis ikke vi udviser rettidigt omhu risikerer vi at stå med miljø- og resistensproblemer for vores børn og børnebørn. Derfor kommer vi i dag med en handlingsplan der blandt andet indeholder tiltag til at sænke forbruget, finde alternativer til zink og skærpe kontrollen,” siger Claus Fertin, der er direktør for SEGES Videncenter for Svineproduktion.

Zink er et uundværligt mineral, som alle levende væsner har brug for til at vokse. Derudover bruges zink medicinsk, for at afhjælpe den diarré der opstår, når smågrisene går fra flydende til fast føde. Desværre risikerer mineralerne også at ophobe sig i jorden, når gylle bliver kørt ud på markerne, og zink kan være med til at skabe resistens mod antibiotika. Derfor vil svineproducenterne gerne have forbruget ned.

”Forbruget af zink i dansk svineproduktion ligger pænt indenfor de grænseværdier, der er fastsat i EU. Men for at være sikre på, at vi også i fremtiden undgår for høje zinkkoncentrationer i jorden, igangsætter vi nu en handlingsplan med en række initiativer for at finde alternativer og nedbringe forbruget af zink.” fortæller Claus Fertin,” direktør i SEGES Videncenter for Svineproduktion.

For mere information kontakt Morten Olsen pressekonsulent i Landbrug & Fødevarer: 2892 2609 

Information om L&F

L&F
L&F
Axeltorv 3, 1. sal
1609 København V

3339 4000http://www.lf.dk/
Landbrug & Fødevarer er erhvervsorganisation for landbruget, fødevare- og agroindustrien. Med en eksport på 156 milliarder kroner årligt og med 169.000 beskæftigede repræsenterer vi et af Danmarks vigtigste eksporterhverv. Ved at nytænke og synliggøre erhvervets bidrag til samfundet sikrer vi vores medlemmer en stærk placering i Danmark og globalt.

Følg pressemeddelelser fra L&F

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra L&F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum