Haderslev Kommune

Landbrug og kommune i unikt samarbejde om lavere kvælstofudledning

Del

Sønderjysk Landboforening og Haderslev Kommune laver fælles analyse af indsatsbehovet for at sikre optimale tiltag, der fungerer for både landbrug og vandmiljø.

Sønderjysk Landboforening, Haderslev Kommune og SEGES, landbrugets videnscenter, går sammen om at finde frem til de bedste og mest effektive indsatser, der kan nedbringe kvælstofudledningen i overensstemmelse med regeringens mål frem mod 2021.

Sønderjysk Landboforening og Haderslev Kommune ser frem til at gå forrest med et samarbejde, hvor den fælles interesse er at skabe et godt resultat på baggrund af en grundig analyse af de lokale forhold, hvor begge parter kan bidrage med værdifuld viden.

”I Sønderjysk Landboforening glæder vi os over samarbejdet med Haderslev Kommune og SEGES for at finde de bedste måder at sikre, at kvælstofudledningen i fjorde og bælter ikke bliver større, men hvor vi samtidig har fokus på at give landbruget muligheder for at producere afgrøder på gode vilkår”, siger formand for Sønderjysk Landboforening, Christian Lund.

Ved at se på kommunen som helhed frem for hvert enkelt landbrug for sig, kan der dukke muligheder op for at udlægge områder til eksempelvis vådområder, minivådområder eller skovområder på steder, der måske i forvejen er svære at udnytte til planteavl.

Ved eksempelvis at etablere et vådområde kan kvælstoffjernelsen øges, og det kommer miljøet til gode. Dette kan være med til at mindske behovet for kvælstofreduktion hos den enkelte landmand, når miljømålene skal opfyldes.

”I Haderslev Kommune er vi meget glade for samarbejdet med Sønderjysk Landboforening, der kan bidrage med viden om de lokale landmænds forhold. Det kan sikre, at vi får set på muligheder fra alle perspektiver og dermed finder nogle løsninger, der kommer både landbrug og miljø til gode”, siger borgmester H.P. Geil.

Haderslev Byråd har godkendt samarbejdet på byrådsmødet den 27. september, og dermed kan SEGES udarbejde en oversigt over mulige indsatsområder. Det vil foregå i samarbejde med Haderslev Kommune og Sønderjysk Landboforening, der har et godt lokalt kendskab til landbrugene i Haderslev Kommune.

Haderslev Kommune og Sønderjysk Landboforening vil være behjælpelige med rådgivning i forhold til kompensationsmuligheder for de landmænd, der indgår i de frivillige kollektive indsatser.

Kontakter

Borgmester H. P. Geil, telefon 21 69 64 71
Formand for Sønderjysk Landboforening Christian Lund, telefon 40 20 84 04

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum