Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer satser på økologi til verdens største fødevaremesse

Del

Økologien vokser i Tyskland, der er Danmarks største eksportmarked inden for økologi. Derfor deltager Landbrug & Fødevarer, i samarbejde med Bio Aus Dänemark, på fødevaremessen Anuga i Köln med 24 danske virksomheder, der håber på at øge salget af økologiske varer.

Det er ikke kun i tyske supermarkeder at de økologiske varer fylder mere og mere. Det gør de også i gryderne i offentlige køkkener. Og i Tyskland arbejder man politisk på netop at øge den økologiske andel i de offentlige køkkener.

Da den økologiske eksport til Tyskland i 2019 udgjorde omkring 40 procent, og dermed gør Tyskland til Danmarks vigtigste eksportmarked inden for økologiske fødevarer, er der et stort potentiale for at eksportere mere dansk økologi til blandt det tyske foodservice-marked. 

Derfor deltager Landbrug & Fødevarer, med den største danske stand i nyere tid, på verdens største fødevaremesse Anuga i Köln

- Det er vigtigt at være på Anuga, da det er verdens vigtigste fødevaremesse. Udstillingen tjener som et udstillingsvindue og mødeplads for indkøbere fra hele verden. Som følge af pandemien forventer vi, at det især vil være muligt at møde kunder fra det europæiske marked, hvor økologien har vækstet under corona, siger Mette Gammicchia, chef for Marked & Ernæring, Landbrug & Fødevarer.

I samarbejde med Bio Aus Dänemark har Landbrug & Fødevarer samlet 24 danske virksomheder der deltager på Anuga.

En af dem er Gasa Odense Frugt-Grønt A.m.b.a, der glæder sig til at deltage på Anuga 2021 efter aalle messeaktiviteter har været indstillet i halvandet års tid.

-Vi forventer en stor interesse omkring fersk økologisk frugt og grønt helt generelt, da der med pandemien er kommet øget fokus på sund livsstil, men specielt omkring vores snack gulerødder, som smager lige godt om man er på farten eller som tilbehør til aftensmaden. Samarbejdet mellem Landbrug & Fødevarer og Bio Aus Dänemark er i den forbindelse det ideelle ”udstillingsvindue” for os, siger Suna Frederiksen, Gasa Odense Frugt-Grønt A.m.b.a

Anuga afholdes fra d. 9 – 13. oktober i Köln, Tyskland. Messen afholdes hvert andet år, og i 2019, hvor Anuga havde 100-års jubilæum, udstillede knap 7.800 virksomheder med besøgende fra 201 lande, hvilket blev messens nyeste rekord.

Anuga er et samlingspunkt for hele fødevarebranchen, både økologiske såvel som konventionelle, hvor nøgleaktører fra hele verden mødes for at opdage og opleve nyheder og tage en generel status på markedet.

Yderligere info via Mille Marie Christensen, presserådgiver i Landbrug & Fødevarer, 6170 2047, mic@lf.dk

Billeder

Information om Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer
Axelborg, Axeltorv 3
1609 København V

3339 4000https://www.lf.dk/

Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder

Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer undskylder forløb om krænkelser i DanBred30.9.2021 15:56:18 CEST | Pressemeddelelse

Erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer leverer en uforbeholden undskyldning for organisationens ageren i forbindelse med krænkelsessagerne i selskabet DanBred, som Landbrug & Fødevarer ejer 51 pct. af. Organisationens Fællesformandskab og direktion præsenterer på baggrund af sagen en række konkrete tiltag, som blandt andet skal sikre konsekvenser, hvis god selskabsledelse ikke efterleves i eksterne selskaber, organisationen er medejer af.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum