Landbrug & Fødevarer satser på økologi til verdens største fødevaremesse
Det er ikke kun i tyske supermarkeder at de økologiske varer fylder mere og mere. Det gør de også i gryderne i offentlige køkkener. Og i Tyskland arbejder man politisk på netop at øge den økologiske andel i de offentlige køkkener.
Da den økologiske eksport til Tyskland i 2019 udgjorde omkring 40 procent, og dermed gør Tyskland til Danmarks vigtigste eksportmarked inden for økologiske fødevarer, er der et stort potentiale for at eksportere mere dansk økologi til blandt det tyske foodservice-marked.
Derfor deltager Landbrug & Fødevarer, med den største danske stand i nyere tid, på verdens største fødevaremesse Anuga i Köln
- Det er vigtigt at være på Anuga, da det er verdens vigtigste fødevaremesse. Udstillingen tjener som et udstillingsvindue og mødeplads for indkøbere fra hele verden. Som følge af pandemien forventer vi, at det især vil være muligt at møde kunder fra det europæiske marked, hvor økologien har vækstet under corona, siger Mette Gammicchia, chef for Marked & Ernæring, Landbrug & Fødevarer.
I samarbejde med Bio Aus Dänemark har Landbrug & Fødevarer samlet 24 danske virksomheder der deltager på Anuga.
En af dem er Gasa Odense Frugt-Grønt A.m.b.a, der glæder sig til at deltage på Anuga 2021 efter aalle messeaktiviteter har været indstillet i halvandet års tid.
-Vi forventer en stor interesse omkring fersk økologisk frugt og grønt helt generelt, da der med pandemien er kommet øget fokus på sund livsstil, men specielt omkring vores snack gulerødder, som smager lige godt om man er på farten eller som tilbehør til aftensmaden. Samarbejdet mellem Landbrug & Fødevarer og Bio Aus Dänemark er i den forbindelse det ideelle ”udstillingsvindue” for os, siger Suna Frederiksen, Gasa Odense Frugt-Grønt A.m.b.a
Anuga afholdes fra d. 9 – 13. oktober i Köln, Tyskland. Messen afholdes hvert andet år, og i 2019, hvor Anuga havde 100-års jubilæum, udstillede knap 7.800 virksomheder med besøgende fra 201 lande, hvilket blev messens nyeste rekord.
Anuga er et samlingspunkt for hele fødevarebranchen, både økologiske såvel som konventionelle, hvor nøgleaktører fra hele verden mødes for at opdage og opleve nyheder og tage en generel status på markedet.
Yderligere info via Mille Marie Christensen, presserådgiver i Landbrug & Fødevarer, 6170 2047, mic@lf.dk
Billeder
Information om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer om grøn fond: Afgørende midler til landbrugets grønne omstilling15.4.2024 09:33:10 CEST | Pressemeddelelse
Et stort flertal i Folketinget har netop præsenteret en grøn fond, som blandt andet skal bidrage til, at landbrug- og fødevaresektoren kan udvikle teknologier, der er nødvendige for at nå de fastsatte klimamål.
L&F: Dansk succes ved Bocuse d’Or Europe er en sejr for gastronomi- og fødevareerhvervet20.3.2024 18:56:44 CET | Pressemeddelelse
Det danske kokkehold har her til aften vundet guld ved Bocuse d’Or Europe. En sejr, der også kan betragtes som en succes for vores fødevareerhverv og dansk gastronomi.
Flere unge vælger en uddannelse indenfor landbrug15.3.2024 08:22:23 CET | Pressemeddelelse
På bare et år er 30 procent flere unge optaget på en landbrugsuddannelse. Det viser tal fra Børne- og Undervisningsministeriet. Det er et stærkt signal om, at landbruget er et erhverv i udvikling, som unge ser en fremtid i, mener viceformand i Landbrug & Fødevarer
Årets kvægelev er et ’scoop for enhver virksomhed’26.2.2024 13:44:13 CET | Pressemeddelelse
Nysgerrig, dygtig og grundig. Sådan beskrives Isabella van Noordenne fra Gråsten Landbrugsskole, der netop har vundet prisen som Årets Kvægelev 2024
Kvægformand: En afgift må ikke blokere for, at vi kan få ny teknologi og klimaeffektive løsninger i spil25.2.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Vi har masser af grønne ambitioner. Men jeg har svært ved at se, hvordan en afgift skal hjælpe os med at indfri dem. Sådan siger Christian Lund, formand for Landbrug & Fødevarer, Sektor for Kvæg, efter ekspertudvalget har fremlagt en rapport med input til, hvordan en CO2-afgift på de biologiske processer i landbruget kan se ud.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum