Landbrug & Fødevarer satser på økologi til verdens største fødevaremesse

Det er ikke kun i tyske supermarkeder at de økologiske varer fylder mere og mere. Det gør de også i gryderne i offentlige køkkener. Og i Tyskland arbejder man politisk på netop at øge den økologiske andel i de offentlige køkkener.
Da den økologiske eksport til Tyskland i 2019 udgjorde omkring 40 procent, og dermed gør Tyskland til Danmarks vigtigste eksportmarked inden for økologiske fødevarer, er der et stort potentiale for at eksportere mere dansk økologi til blandt det tyske foodservice-marked.
Derfor deltager Landbrug & Fødevarer, med den største danske stand i nyere tid, på verdens største fødevaremesse Anuga i Köln
- Det er vigtigt at være på Anuga, da det er verdens vigtigste fødevaremesse. Udstillingen tjener som et udstillingsvindue og mødeplads for indkøbere fra hele verden. Som følge af pandemien forventer vi, at det især vil være muligt at møde kunder fra det europæiske marked, hvor økologien har vækstet under corona, siger Mette Gammicchia, chef for Marked & Ernæring, Landbrug & Fødevarer.
I samarbejde med Bio Aus Dänemark har Landbrug & Fødevarer samlet 24 danske virksomheder der deltager på Anuga.
En af dem er Gasa Odense Frugt-Grønt A.m.b.a, der glæder sig til at deltage på Anuga 2021 efter aalle messeaktiviteter har været indstillet i halvandet års tid.
-Vi forventer en stor interesse omkring fersk økologisk frugt og grønt helt generelt, da der med pandemien er kommet øget fokus på sund livsstil, men specielt omkring vores snack gulerødder, som smager lige godt om man er på farten eller som tilbehør til aftensmaden. Samarbejdet mellem Landbrug & Fødevarer og Bio Aus Dänemark er i den forbindelse det ideelle ”udstillingsvindue” for os, siger Suna Frederiksen, Gasa Odense Frugt-Grønt A.m.b.a
Anuga afholdes fra d. 9 – 13. oktober i Köln, Tyskland. Messen afholdes hvert andet år, og i 2019, hvor Anuga havde 100-års jubilæum, udstillede knap 7.800 virksomheder med besøgende fra 201 lande, hvilket blev messens nyeste rekord.
Anuga er et samlingspunkt for hele fødevarebranchen, både økologiske såvel som konventionelle, hvor nøgleaktører fra hele verden mødes for at opdage og opleve nyheder og tage en generel status på markedet.
Yderligere info via Mille Marie Christensen, presserådgiver i Landbrug & Fødevarer, 6170 2047, mic@lf.dk
Billeder
Information om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Lucas fra Lørslev er Årets Unge Landmand 20255.11.2025 18:00:00 CET | Pressemeddelelse
25-årige Lucas Gotfredsen Brøsted fra Lørslev nær Hjørring vinder Årets Unge Landmand 2025.
I en urolig tid kan vi ikke bare have nok i os selv5.11.2025 11:06:19 CET | Pressemeddelelse
På Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning understreger Søren Søndergaard, at der er brug for flere fødevarer i fremtiden. Derfor skal landbruget styrkes og EU’s fødevareforsyningssikkerhed forsvares i de kommende år.
L&F: Upræcise modelberegninger kan ikke bruges til at lave en ordentlig kvælstofregulering af landbruget5.11.2025 10:43:19 CET | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarers formand, Søren Søndergaard, kommer med en klar advarsel til politikerne, der lige nu sidder og forhandler om en ny kvælstofregulering for landbruget. Upræcise modelberegninger kan ikke bruges til at regulere de enkelte bedrifter. Det vil underminere det store arbejde, man laver i de lokale treparter, og det vil kun tjene en politisk ambition om at gøre landbrugserhvervet mindre, lyder det.
Køkkenprisen 2025 går til Skolerne i Oure23.10.2025 14:11:11 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer har i dag kåret Skolerne i Oure på Fyn som vinder af Køkkenprisen 2025 ved Økologisektionens årsmøde på Kalø Økologisk Landbrugsskole.
Her er restauranterne, der er nomineret til Årets ret med gris og Årets ret med ost 20251.10.2025 06:07:00 CEST | Pressemeddelelse
Siden sommeren er det strømmet ind med indstillinger fra hele landet til dette års kokkekonkurrencer, Årets ret med gris og Årets ret med ost, og nu er de nominerede fundet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum

