Lagkagehuset i samarbejde med Too Good To Go
Danmarks største bager, Lagkagehuset, har indgået en aftale med Too Good To Go, som bekæmper madspild via en app, som forbinder producenter og forhandlere med forbrugere med henblik på salg af overskudsvarer.

De seneste uger har Lagkagehuset testet salg af lykkeposer med overskydende bagværk via madspildsappen Too Good To Go i syv udvalgte forretninger. Testperioden har vist sig at være så stor en succes, at Lagkagehuset nu permanent bliver tilknyttet To Good To Go-app’en og ruller konceptet ud i hele Danmark.
“Vi har i flere år haft et betydeligt fokus på at undgå madspild. Vi arbejder konstant på at blive mere præcise i at møde vores kunders efterspørgsel, så vi også har det rette udvalg af brød og kager til de kunder, som kommer sidst på dagen. Vi bager frisk brød og laver kager hver dag, og derfor har vi naturligt produkter tilovers, når vi lukker. Vi har en ambition om at sikre, at disse produkter ikke går til spilde, og vi genanvender blandt andet overskudsprodukter til fremstilling af romkugler, træstammer og rugbrødschips. Samarbejdet med Too Good To Go er endnu et vigtigt skridt mod at lykkes med den ambition,” siger Jason Cotta, der er CEO hos Lagkagehuset
Samarbejdet med Lagkagehuset har længe stået på ønskesedlen hos Too Good To Go’s danske landechef, Heidi Boye. Dels fordi, der har været ekstremt høj efterspørgsel på Lagkagehuset blandt Too Good To Go’s brugere. Og dels fordi, et samarbejde af den kaliber for alvor kan flytte noget i den samlede madspildsindsats:
“Lagkagehuset er virkelig populært blandt vores brugere, så derfor er jeg selvfølgelig meget glad for, at vi nu kan byde dem velkommen i appen. Der er ingen tvivl om, at vi med dette samarbejde kommer til at sætte et seriøst præg på madspildsudviklingen inden for bagerbranchen. Og det er tiltrængt. Brød og kager udgør cirka tyve procent af det samlede danske madspild, hvilket både er spild af penge og ressourcer og et stort miljøproblem. Vores fornemste opgave er at sørge for, at mad havner i maver i stedet for containere, og det kan samarbejdet med Lagkagehuset i den grad hjælpe os med at indfri,” siger Heidi Boye, landechef for Too Good To Go.
Too Good To Go-udrulningen vil ske i tre etaper. Forretninger med base i Jylland og på Fyn bliver koblet på appen i uge 3. Forretninger på Sjælland følger i uge 4. Derudover slutter 15 forretninger - primært med base i Meny-supermarkeder - sig til i februar, hvor samarbejdet dermed vil blive landsdækkende.
De deltagende forretninger vil hver udbyde mellem fem og 10 lykkeposer om dagen, og der bliver to varianter at vælge mellem: En blandet pose med bl.a. brød og lidt sødt og en ‘grab’n’go’-pose, der f.eks. kan indeholde sandwiches, pølsehorn og pizza. Begge poser vil koste 39 kr. og indeholde varer for en værdi af ca. 120 kr.
Ud over Lagkagehusets genanvendelse af overskudsprodukter samarbejder bagerkæden allerede i dag med en række velgørende organisationer, som modtager store dele af det bagværk, der er i overskud ved lukketid.
Lagkagehuset donerer blandt andet bagværk til:
Mændenes Hjem, Vincent Gruppen, Vesterbro Maduddeling, Betlehem og Apostel Kirkernes madudlevering til hjemløse, Kvindehjemmet, Cafe Exit, Vestre Fængsel, Kirkens Korshær i Aalborg, Den Blå Café i Hjørring, Kirkens Korshær i Randers, Stop Madspild i Kjellerup, Sind og Blå Viol i Skive og Stop Spild Lokalt i Viborg.
Disse samarbejder vil fortsætte sideløbende med samarbejdet med Too Good To Go
Fakta om madspild:
- Det samlede danske madspild løber op i ca. 715.000 ton årligt. Heraf udgør brød og kager cirka 20 procent
- Mellem 8 og 10 procent af den danske CO2-udledning menes at kunne henføres til madspild
- I følge FN’s verdensmål 12.3 skal der ske en halvering af madspildet på forbruger- og detailniveau inden 2030
Nøgleord
Kontakter
Tanja Møller Andersen, presseansvarlig for Too Good To Go, tlf. 81 77 37 18, presse@toogoodtogo.dk
Morten Huse Eikrem-Jeppesen, presseansvarlig for Lagkagehuset, tlf. 53 85 07 70, morten@pressconnect.dk
Billeder
Vedhæftede filer
Information om Too Good To Go ApS
Madspildsappen Too Good To Go blev lanceret I 2016, og de nu over 30 mio. brugere har siden da reddet mere end 57 mio. måltider, hvilket svarer til over 144.000 ton sparet CO2. Too Good To Go har dermed gjort en væsentlig forskel i kampen mod madspild i de 15 lande, hvor appen er aktiv.
I appen kan man redde lykkeposer/bokse med overskudsmad fra bl.a. Bagerier, supermarkeder, restauranter, kantiner og producenter.
Too Good To Go har sideløbende iværksat en række oplysningstiltag for at fremme viden om madspild. Virksomheden har bl.a. lanceret en uddannelsesportal om madspild og ansat en uddannelsesansvarlig, der skal på turné på landets skoler for at oplyse om madspild.
Følg pressemeddelelser fra Too Good To Go ApS
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Too Good To Go ApS
Too Good To Go udvider til Philadelphia, Washington D.C og San Francisco11.2.2021 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Verdens største markedsplads for overskudsmad, Too Good To Go, skruer nu op for blusset i USA og udvider til tre nye markeder: Philadelphia i februar, Washington D.C. i marts og San Francisco i april. Målet er to millioner brugere og 8.000 partnere i USA inden årets udgang.
Gør som romkuglen (Trøflen? Krumsebollen?): Bekæmp madspild!8.1.2021 07:30:00 CET | Pressemeddelelse
De seneste dage har en lille kugle med krymmel skabt stor debat i det danske land. For er det en romkugle? En trøffel? En krymmelkugle? Eller en sputnik? Svaret afhænger tydeligvis af, hvor i landet man kommer fra. Men ens for alle varianterne er, at de er geniale til at bekæmpe madspild. Og det er der brug for lige nu, mener Too Good To Go, som har skudt debatten i gang.
Corona har gjort os madspildsbevidste. Nu skal de nye vaner i spil!15.12.2020 07:01:00 CET | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse fra Teknologisk Institut viser, at Corona har gjort os bedre til undgå madspild. Det er gode nyheder, da december er den måned, hvor der ryger mest mad i skraldespanden. Og i år ser det ud til at blive særligt slemt grundet nedlukninger og aflysninger. “Der er mere end nogensinde brug for, at vi får de nye gode vaner i spil” siger landechef for Too Good To Go, Heidi Boye.
340 fakta-butikker er nu live i Too Good To Go-appen26.10.2020 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Kvickly, SuperBrugsen, Dagli´Brugsen og Irma har længe været et velkendt syn i madspildsappen Too Good To Go. Nu slutter discountkæden fakta sig også til i det første landsdækkende Coop-samarbejde. Dermed er det fra i dag muligt at købe lykkeposer med overskudsvarer i samtlige landets fakta-butikker. Coops nye kæde, Coop 365, vil også snart være at finde i appen.
Too Good To Go vil lære de helt unge om madspild: ”Vi skal sætte tidligt ind for at ændre adfærd”20.10.2020 09:43:26 CEST | Pressemeddelelse
Den danske madspildsvirksomhed Too Good To Go udvider indsatsen inden for børn og uddannelser. Virksomheden har ansat en undervisningsansvarlig, som skal på rundtur på de danske skoler for at fortælle om - og give børnene konkrete værktøjer til at bekæmpe - madspild.
Freja er Danmarksmester i overskudsretter29.9.2020 17:36:18 CEST | Pressemeddelelse
DM i overskudsretter er netop blevet afholdt på Østerbro i København. Vinderen blev den 30-årige Freja Poulsen, der bor på Nørrebro. Freja imponerede kendte kokke med overskudsretten ’supersalat’, som hun nu håber kommer på menuen i mange danske køkkener.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum