DI Vestsjælland

Lærlingepris 2018: Fra slagtøj til maskinstøj

Del

DI Vestsjællands lærlingepris 2018 går i år til Johan Larsen, der efter mange år som slagtøj-reparatør gik ”all in” på at blive maskinsnedker på topniveau.

Johan Larsen, der netop er fyldt 41 år, havde repareret trommer og klassisk slagtøj i mange år, da han fandt ud af, at hans fremtid lå i maskinsnedkerfaget. Og så gik han hele vejen. Da Herningsholm Erhvervsskole har landets højeste niveau i maskinprogrammering, så tog han selvfølgelig på skole i det jyske. Selv om han havde kone og tre børn i Sorø.

- Jeg ville gerne gå på den skole, hvor de havde det højeste niveau indenfor programmering. Så jeg lejede en studielejlighed i Herning og tog hjem til min familie i Sorø i weekenderne. Det fungerede faktisk fint – ikke mindst på grund af min forstående familie, siger Johan Larsen, der arbejder hos Orebo Træindustri i Stenlille.

Ole Rebien, der som direktør på Orebo Træindustri har indstillet Johan Larsen til prisen, er begejstret for sin nu udlærte lærling.

- Johan har en fantastisk vilje og lyst til at lære alt om sit fag. Men han er ikke kun fagligt dygtig. Han er også en fantastisk god kollega. Altid hjælpsom og så fornemmer han, hvis en kollega har brug for hjælp, siger Ole Rebien, der også roser Johan Larsen evne til at tage overordnet ansvar på virksomheden.

- Eksempelvis når vi holder produktionsmøder kan vi altid være sikre på god og konstruktiv kritik fra Johan, siger Ole Rebien.

Johan Larsen er i dag glad for, at han udskiftede trommerytmer med maskinstøj. Han modtog på Herningholm Erhvervsskole prisen som den mest ihærdige elev på holdet. Og hans svendestykke – selvfølgelig et smykkeskab til sin forstående kone – er indstillet i konkurrencen om årets svendestykker på maskinsnedkerlinjen ved Træets Årsdag 2018.

Johan Larsen modtager sin pris ved DI Vestsjællands erhvervstræf tirsdag den 15. maj 2018 kl. 10.00 på Harboes Bryggeri A/S, Spegerborgvej 34, 4230 Skælskør 

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Kontakt:
Formand for DI Vestsjælland Steen Søgaard, Vice President Lundbeck, på 3083 7080.
Johan Larsen, Årets Lærling 2018, på 5058 1416, trommelarsen@gmail.com
Ole Rebien, direktør Orebo Træindustri, 5826 4557, rebien@orebo.dk

Billeder

Information om DI Vestsjælland

DI Vestsjælland
DI VestsjællandFor yderligere information om DI Vestsjælland:

Chefkonsulent Allan Munch Mortensen
Mail: amo@di.dk
Tlf. 3377 3964
Mobil: 3083 1077

Sekretær Susanne Munk Jørgensen
Mail: sul@di.dk
Tlf. 3377 3924

Følg pressemeddelelser fra DI Vestsjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Vestsjælland

DI Vestsjælland: Ny Praktikpladspris går til Poul Johansen Maskiner A/S3.6.2019 13:05:46 CESTPressemeddelelse

Poul Johansen Maskiner A/S i Fårevejle gør, hvad de kan, for at deres lærlinge skal trives i virksomheden. For eksempel bliver lærlingene på Poul Johansen Maskiner A/S taget godt imod og ligestilles med de andre medarbejdere på arbejdspladsen. Det ligger i DNA’et hos Poul Johansen Maskiner A/S at have mange lærlinge og prioritere ressourcer til tilrettelæggelse af deres uddannelsesforløb. Derfor modtager Poul Johansen Maskiner A/S DI Vestsjællands PraktikPladsPris 2019.

Sorø er fortsat den mest erhvervsvenlige kommune i Region Sjælland3.9.2018 21:30:00 CESTPressemeddelelse

Til trods for, at det ikke lykkedes Sorø Kommune at holde sidste års flotte fremgang og en placering helt i toppen af DI’s undersøgelse Lokalt Erhvervsklima 2018, kan Sorø fortsat bryste sig af at være den mest erhvervsvenlige kommune i Region Sjælland. På hele Sjælland er det kun Høje-Taastrup, som har en bedre placering end Sorø i DI’s rangliste over kommunernes erhvervsvenlighed. Høje-Taastrup ligger på en 10. plads i DI-undersøgelsen, mens Sorø glider tilbage fra en sjette plads til en samlet 20. plads. Sorøs bedste delplacering er i kategorien ”Dialog og information med det lokale erhvervsliv”. Modsat få Sorø en lav placering i kategorien ”Brug af private leverandører”, der udtrykker, hvor åben kommunen er for at lade private leverandører byde på kommunale opgaver. - Selvom Sorø falder tilbage i årets DI-undersøgelse, vil jeg stadig karakterisere kommunens placering og indsats for erhvervslivet som tilfredsstillende. Dog skal politikerne og embedsmændene i Sorø være opmærksomme på

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum