Lærlinge er et hit i el- og vvs-virksomhederne

Del

Landets el- og vvs-virksomheder fortsætter den stigende tendens når det gælder antallet af indgåede uddannelsesaftaler. I årets første fem måneder er antallet af nye lærlinge således steget med hele 26,4 procent i forhold til samme periode sidste år.

Kilde: Undervisningsministeriet
Kilde: Undervisningsministeriet

Lærlingefesten fortsætter i installationsbranchen. Det understreges af nye tal fra Undervisningsministeriet, som viser, at der i årets første fem måneder blev indgået hele 26,4 procent flere uddannelsesaftaler i forhold til samme periode sidste år. Særligt godt er det gået på elektrikeruddannelsen med en stigning på 30,2 procent, mens vvs-energiuddannelsen kan notere en vækst på 17,7 procent.

”Selvom en del af stigningen skal ses i lyset af et mindre fald, vi oplevede i samme periode sidste år, da coronakrisen for alvor ramte, så er der tale om en ekstremt positiv udvikling,” siger Tina Voldby, underdirektør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der er landets tredjestørste arbejdsgiverorganisation og repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal, og uddyber:

”Tallene lover godt, da branchen kun kan se frem til et støt stigende behov for faglærte elektrikere og vvs-energiuddannede – ikke mindst da branchens tekniske løsninger spiller en afgørende rolle, hvis vi skal nå i mål med den grønne omstilling.”

Hun peger på, at det samlede antal lærlinge ligeledes fortsat er stigende.

”Vi er nu næsten oppe på 5.000 elektriker- og 2.000 vvs-energilærlinge, hvilket bare understreger, at der er tale om to af de mest attraktive erhvervsuddannelser. Samtidig er det endnu et bevis på, at de kompetencer, som eleverne på uddannelserne udstyres med, er eftertragtede ude i virksomhederne,” vurderer Tina Voldby.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne – mobil: 20 12 82 83

Billeder

Kilde: Undervisningsministeriet
Kilde: Undervisningsministeriet
Download
Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer cirka 4.100 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum