Haderslev Kommune

Lærke skal forbygge kriminalitet blandt de yngste

Del

1. august tiltrådte Lærke Mogensen en nyoprettet stilling som hotspotchef i Haderslev Kommune. Lærke er udannet kriminolog og har tidligere arbejdet blandt andet som fængselsbetjent, på døgninstitution, som bistandsværge og meget mere. Byrådet har afsat midler til stillingen i en to-årig periode.

For at forbygge udviklingen af kriminalitet og misbrug blandt unge i Haderslev Kommune, har Haderslev Byråd afsat midler til en ny, forebyggende indsats rettet mod de yngste unge, nemlig de 12-18-årige.

”Vi har mange forskellige instanser, der går i gang, hvis de unge er ude i noget skidt, og nu gør vi endnu mere for at forebygge, at de kommer det. Vi skal bremse den negative udvikling. Derfor har vi ansat en medarbejder, der blandt andet er opdateret på den nyeste viden om kriminalitetsforebyggelse og koordinerer arbejdet i vores øvrige tilbud”, siger H. P. Geil, borgmester i Haderslev Kommune.

Lærke Mogensen har i en kortere periode været en del af SSP-samarbejdet i Haderslev Kommune, så hun kender allerede en del til området, men glæder sig også til at komme i gang med de nye opgaver.

”Kriminalitetsforbyggelse er et område, jeg virkelig brænder for. Det handler i høj grad om at klæde de unge på til samfundet og derigennem undgå, at de bliver lokket ind i kriminalitet eller misbrug”, siger Lærke Mogensen.

Udover den nye stilling har Haderslev Byråd også afsat 400 timer om året de næste to år til trivselsmedarbejdere på ungeuniverserne, der skal deltage i arbejdet med at forebygge kriminalitet og misbrug.

Også hos Syd- og Sønderjyllands Politi glæder leder af lokalpolitiet, Jeppe Kjærgaard, sig over den nye funktion i Haderslev Kommune:

”Vi har et godt og tæt samarbejde med Haderslev Kommune på mange områder. Det gælder også forebyggelse af kriminalitet, og vi glæder os til at udbygge det sammen med Lærke Mogensen”, siger Jeppe Kjærgaard.

Vedlagt: Foto af Lærke Mogensen

Kontakter

Leder af lokalpolitiet, Jeppe Kjærgaard, Syd- og Sønderjyllands Politi, 72 58 48 03, jkj012@politik.dk

Billeder

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum