Seluxit

Læring - IoT der både er sjovt og giver mening

Del

Vil du tjekke om din hund har vand i sin skål, mens du er i skole? Vil du undersøge CO2 i dit klasseværelse? Er du nysgerrig efter at vide hvad støjniveauet er ved dit lokale lyskryds? Kun fantasien sætter grænsen.

Fremtidens teknologi

“VIACFU i Herning tror på at IoT kommer til at spille en meget stor rolle i fremtiden. Vi har derfor meget fokus, at det reelt er IOT, det drejer sig om, når vi laver læringsforløb. Derfor igangsatte vi et projekt finansieret af Teknologipagten” fortæller Peter Bak-Jensen og Thomas Rosgaard fra VIACFU i Herning, som fortsætter:

"I vores undersøgelser oplevede vi at det var meget svært at finde tekniske løsninger, der reelt anvendte internettet og ikke kun anvendte fx Bluetooth. Vi var interesseret i en løsning, der anvendte NB-IoT, så man nemt kan bruge IoT ude i naturen. 

Bygger ovenpå det store læringsprojekt ultra:bit

Samtidig var vi meget interesserede i at anvende micro:bit, der anvendes i det store læringsprojekt ultra:bit, som DR og CFU og nu også Astra har sat i værk med støtte fra Industriens Fond. Micro:bit er en populær mikrocontroller og er kendt i Danmark som ultra:bit, der er designet specielt til uddannelsesmæssige formål.

Mange skolebørn kender den allerede og har derigennem lært de første skridt til computerprogrammering. De fleste skoler bruger ultra:bits i undervisningen og både elever og lærere er efterhånden fortrolige med kodning og brugen af disse.

Mobil løsning

Da produktet skulle bruge den nye 5G NB-IoT teknologi, henvendte vi os til Telenors IoT-team, som samarbejder med firmaet Seluxit. Både Telenor og Seluxit så potentialet og vi  gik i gang med at samarbejde om at finde en løsning, der kan bruges til undervisning.

Dette samarbejde resulterede i et produkt der hedder SLX Wappsto:bit, der bruger Telenors NB-IoT netværk og hvormed man mobilt kan opsamle data og bruge et Dashbord til at få værdi af den data, man har samlet.”

Jan Rasmusen, Head of Solution House i Telenor udtaler: ”I Telenor er vi stolte over at kunne bidrage til børns læring om ny teknologi. Mulighederne med IoT er mange – men nøglen til at forløse potentialet ligger i at bruge teknologien, så den skaber værdi for borgere, virksomheder og samfund. Og her ligger der en stor og vigtig opgave i at uddanne de kommende generationer.”

Seluxit har netop lanceret Wappsto:bit til WiFi. Snart lanceres Wappsto:bit med et 5G NB-IoT modul til ultra:bit, med integreret simkort fra Telenor, der forbinder enheden til Telenors landsdækkende IoT-netværk. Daniel Lux, CEO Seluxit udtaler: ”Læring fungerer bedst når det er sjovt. Vi gør IoT til en leg og nu kan børn selv opsamle data og bruge det til noget nyttigt. Det er de kompetencer vi har brug for i fremtiden.”

Anvendelsesmuligheder

Der er uendeligt mange anvendelsesmuligheder man kan udforske; man kan måle hvor meget larm der er i byen eller skolegården og hvad temperaturen eller PH i en badesø. Man kan måle CO2 niveauet forskellige steder i landet eller på tværs af klasselokaler/skoler og bruge det målrettet til at skabe bedre indeklima - mulighederne er uendelige.

Integreret i Microsoft MakeCode

Løsningen er fuldt ud integreret i Microsoft MakeCode programmeringsgrænsefladen, som er det visuelle programmeringsmiljø, der er udviklet af Microsoft, til børn. De indsamlede data bliver straks tilgængelige i et Wappsto-dashboard, såvel som på Apps til Android og iOS. 

Ud over uddannelsesinstitutioner og kommuner, er ultra:bit og Wappsto:bit et fremragende værktøj for virksomheder, der ønsker at indsamle og analysere data og dermed kunne basere beslutninger og udvikling på faktiske data. At lave bæredygtige løsninger starter med forståelse af hvor der er problemer og størst mulighed for forbedringer.

Uddannelse og erhvervsliv står sammen

Samarbejdet mellem uddannelser og erhvervslivet er en katalysator for gode produktudviklinger. Alle bidrager med indsigt og kompetencer der gør, at læringen bliver mere relevant og giver mere mening. Mange flere børn vil finde interesse i at lære at programmere, når det er lettere at komme i gang og når det man laver, kan anvendes til at løse væsentlige og virkelige problematikker."

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om Seluxit

Seluxit
Seluxit
Sofiendalsvej 74
9200 Aalborg

46 922 722https://www.seluxit.com/

Seluxit kobler ting til internettet, fordi det optimerer systemer og sparer ressourcer og penge. Det giver god mening for økonomien, for miljøet og for samfundet.

Seluxits IoT løsning reducerer udviklingstid og -omkostninger og minimerer derved risikoen ved at komme igang med IoT. Det gør at kunderne kommer hurtigere på markedet og dermed hurtigere får indtjening.

Vores end-to-end IoT løsninger bruges til energibesparelse, service effektivisering, uddannelse og meget mere.

Følg pressemeddelelser fra Seluxit

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Seluxit

Seluxit annoncerer SLX Wappsto:bit7.1.2021 14:27:03 CET | Pressemeddelelse

Vil du se, om et brev er ankommet i din postkasse? Har dine udendørs eller indendørs planter brug for vanding? Har du brug for at vække dine børn med en alarm, mens du er på arbejde? Kun din fantasi sætter grænsen. BBC micro:bit er en populær mikrocomputer (i Danmark kendt fra DR ultra:bit), designet til undervisningsmæssige formål. Seluxit annoncerer nu et 5G NB-IoT-modul til micro:bit kaldet SLX Wappsto:bit. Med Wappsto:bit-modulet forbindes micro:bit til skyen, hvilket åbner op for et væld af nye muligheder. Nu kan den populære undervisnings computer blive forbundet til internettet, streame data og styres fra hvor som helst. Micro:bit kan udstyres med brugervenlige plug-and-play-komponenter, bruger træk-og-slip-kodning og har en verden af ​​eksterne sensorer til rådighed. Med Wappsto:bit kan du nu bygge dit eget internetforbundne sensorsystem og modtage dine data direkte på et online dashboard til nem fortolkning og analyse. Wappsto:bit vil blive integreret i Microsoft MakeCode, som

Seluxit announces the SLX Wappsto:bit7.1.2021 13:57:13 CET | Press release

Do you want to see if a letter has arrived in your mailbox? Do your outdoor or indoor plants need watering? Do you need to wake up your children with a buzzer while you’re at work? The only limit is your imagination. The BBC micro:bit is a popular pocket-sized computer that has been designed specifically for educational purposes. Seluxit now announces a 5G NB-IoT extension board for the micro:bit, called SLX Wappsto:bit. With the Wappsto:bit extension board, the micro:bit is connected to the cloud, opening up a wealth of new possibilities. Now, the popular educational computer for children can stay connected, stream data and be controlled from anywhere. The micro:bit features easy-to-use, plug-and-play components paired with drag-and-drop coding and a world of external sensors. With Wappsto:bit you can now build your own connected-sensor system and receive your data directly in a dashboard for easy interpretation and analysis. The extension board will be fully integrated in the Microso

Stor kunde i Smart Home segmentet forlænger aftale i yderligere 3 år28.9.2020 10:46:34 CEST | Pressemeddelelse

Vi er meget glade for at kunne meddele, at en af vores største kunder i Smart Home segmentet har valgt at forlænge aftalen med Seluxit med 3 år. Seluxit leverer en sikker, skalerbar, europæisk baseret IoT-Platform, der er konkurrencedygtig på pris, support og løbende bliver opdateret. Forlængelsen af aftalen vurderes at tilføre en omsætning over de næste 3 år på mellem 12 og 14 mio. DKK. Aftalen ændrer ikke ved de tidligere udmeldte forventninger for indeværende regnskabsår, som kommunikeret i forbindelse med publiceringen af Årsrapporten den 23. september i selskabsmeddelelse nummer 23. For yderligere oplysninger kontakt CEO Daniel Lux. Du kan også abonnere på vores investornyhedsbrev på https://www.seluxit.com/investors og få vores selskabsmeddelelser direkte i din mail boks. Følg desuden med i nyheder fra Seluxit på Hjemmesiden: https://www.seluxit.com/news LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/seluxit Facebook: https://www.facebook.com/seluxit

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum