Læreruddannelsen i Hillerød er klar til sommeroptag
Da den nye SVM-regering i midten af december præsenterede sit regeringsgrundlag, fremgik det med en kort bemærkning, at den tidligere udflytningsaftale om uddannelsespladser bliver justeret. Nu er det ikke længere et krav, at landets professionshøjskoler skal udflytte studiepladser på lærer-, pædagog-, sygeplejerske- og socialrådgiveruddannelserne.
Det er selvsagt en ny melding i forhold til den tidligere politiske aftale fra marts 2022, hvor Københavns Professionshøjskole skulle udflytte 400 studiepladser på de fire store uddannelser, forklarer rektor Stefan Hermann fra Københavns Professionshøjskole.
”Vi har hele tiden sagt, at vi ikke generelt mangler nye studiepladser – men derimod studerende. Ikke desto mindre er det vores vurdering, at der er grundlag for en læreruddannelse i Hillerød, hvor vi har haft et glimrende samarbejde med kredsen af kommuner i området. Nu skal vi have på plads, at regeringen sikrer et bæredygtigt økonomisk grundlag”, siger Stefan Hermann.
Han forventer, at regeringen stadig lever op til sit ansvar om at investere i lokale uddannelser.
Dekan mærker lokal opbakning
På den korte bane har Københavns Professionshøjskole som en del af udflytningsaftalen arbejdet hen imod at åbne en læreruddannelse på Campus Hillerød allerede i sommeren 2023, og de planer kan føres ud i livet, da Uddannelses- og Forskningsministeriet netop har godkendt uddannelsen.
”Vi mærker en stor opbakning til en ny læreruddannelse i Hillerød fra de ni nordsjællandske kommuner. Ikke mindst pga. den store lærermangel på deres lokale folkeskoler. Så vores ambition er at oprette et hold på Campus Hillerød til sommer. Der hviler derfor også et stort ansvar på os og vores meduddannere i de ni kommuner for at oplyse og gøre vores nye tilbud så attraktivt, at vi får tilstrækkeligt med ansøgere til uddannelsen”, siger dekan Jakob Harder fra det Lærerfaglige Fakultet på Københavns Professionshøjskole og fortsætter:
”Man skal ganske enkelt rundt og prikke samtlige ikke-uddannede lærere i de nordsjællandske folkeskoler og forklare dem, at der åbner en ny læreruddannelse lige om hjørnet. Og så skabe de bedst mulige rammer for dem, så de får lyst til at begynde på uddannelsen”.
En undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut viser, at knap hver fjerde lærer i Nordsjælland ikke har en læreruddannelse. Det er den højeste andel af ikke-uddannede lærere i hele landet.
Nøgleord
Kontakter
Stefan Hermann, rektor, Københavns Professionshøjskole, tlf.: 26 13 73 97
Jakob Harder, dekan for det Lærerfaglige Fakultet, Københavns Professionshøjskole, tlf.: 21 73 18 19
Michael AndersenPressechef
Tlf:23445383micn@kp.dkBilleder
Links
Information om Københavns Professionshøjskole
Fakta om Københavns Professionshøjskole
– Har cirka 22.000 studerende.
– Har Danmarks største pædagoguddannelse med ca. 6.300 studerende, største læreruddannelse med ca. 4.700 studerende og største sygeplejerskeuddannelse med ca. 4.100 studerende.
– Udbyder 22 grunduddannelser: Lærer, sygeplejerske, pædagog, socialrådgiver, bioanalytiker, fysioterapeut, ergoterapeut, jordemoder, radiograf, administrationsbachelor, administrationsøkonom, psykomotorisk terapeut, laborant, laboratorietekniker, pædagogisk assistent, tegnsprogstolk, tekstilformidler, katastrofe- og risikomanager, natur- og kulturformidler, sundhedsadministrativ koordinator, professionsbachelor i skat og ernæring og sundhed.
– Uddanner årligt ca. 4.500 professionsbachelorer.
– Er en af de største videregående uddannelsesinstitutioner i Danmark.
– Har hovedsæde på Campus Carlsberg på Vesterbro i København og fordeler sig på 11 forskellige adresser i København, Hillerød, Nødebo og på Frederiksberg og Bornholm.
Følg pressemeddelelser fra Københavns Professionshøjskole
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Københavns Professionshøjskole
Ny forskning: Flere unge i psykisk mistrivsel kommer i job og uddannelse for færre penge13.11.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
De seneste seks år har forskere og praktikere i jobcentre sammen testet og tilpasset en ny metode med individuelt tilpasset støtte til at hjælpe unge i psykisk mistrivsel med at komme i job og uddannelse. Og resultaterne er positive: Flere kommer i gang og får det bedre – og så er indsatsen også billigere end de almindelige tilbud i jobcentrene.
Skattespecialister bliver revet væk11.11.2024 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Skatteminister Rasmus Stoklund (S) roser professionsbacheloruddannelsen i skat på KP, hvor ledigheden blandt dimittenderne er ikke-eksisterende
Ny KP-dekan med stor viden om det nære sundhedsvæsen30.10.2024 12:01:00 CET | Pressemeddelelse
Charlotte Markussen bliver dekan på det Sundhedsfaglige Fakultet på Københavns Professionshøjskole. Hun kommer fra en stilling som direktør i Høje Taastrup Kommune og med mangeårig ledelseserfaring fra den kommunale sektor
KP-rektor glæder sig over den nye EPX - men forudser studerende med svagere studieforudsætninger8.10.2024 10:35:00 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen vil sænke kravene til, hvem der i fremtiden kan søge ind på pædagog- og socialrådgiveruddannelsen. KP-rektor Anne Vang Rasmussen forudser risiko for øget frafald på begge uddannelser
Reform skal løfte fagligheden på professionsuddannelserne8.10.2024 10:10:00 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen har præsenteret et længe ventet udkast til en reform af landets professionsuddannelser. KP-rektor Anne Vang Rasmussen roser den økonomiske indsprøjtning og udsigten til at kunne udbyde masteruddannelser
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum