Hjørring Kommune

Lærerkreds Nord og Hjørring Kommune har indgået en lokal arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere på kommunens folkeskoler, Hjørringskolen og Hjørring Ny 10

Del

I 2020 indgik KL og Lærernes Centralorganisation igen en central arbejdstidsaftale på skoleområdet, A20. Intentioner og værdier i A20 er i god overensstemmelse med det mangeårige gode og stærke samarbejde mellem Lærerkreds Nord og Hjørring Kommune. Et samarbejde der allerede i 2018 førte til en lokal arbejdstidsaftale, som sikrede god sammenhæng mellem tid til undervisning og til forberedelse.

Formand for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Mai-Britt Beith (S) og formand for Lærerkreds Nord Lars Busk sætter her deres underskrifter på Hjørringaftalen A20.
Formand for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Mai-Britt Beith (S) og formand for Lærerkreds Nord Lars Busk sætter her deres underskrifter på Hjørringaftalen A20.

Nu har parterne gennem et godt og konstruktivt forhandlingsforløb forholdt sig til udmøntningen af A20 i Hjørring Kommunes skolevæsen, og de har på udvalgte områder indgået supplerende aftaler. Det har ført til den nye lokalaftale Hjørringaftalen A20.

Aftalen blev mandag eftermiddag præsenteret for Børne-, Fritids og Undervisningsudvalget i Hjørring Kommune. Og udvalgsformand Mai-Britt Beith er glad for, at der nu igen er indgået en lokalaftale:

Jeg er meget tilfreds med, at der i aftalen tydeligt lægges vægt på det forpligtende samarbejde omkring vores folkeskole. God skole er vi fælles om at lave, og et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem ledere og medarbejdere er helt afgørende for, at skolerne lykkes godt med deres vigtige kerneopgave”.

Aftalen understøtter netop et tæt samarbejde på tværs af alle niveauer i kommunen med henblik på at fremme sammenhæng mellem lærernes arbejdstid og opgaver. Derudover er der lagt en række grundsten ind i Hjørringaftalen A20. Nogle af dem er ført videre fra den tidligere lokalaftale og nogle af dem er nye.

Kredsformand Lars Busk Hansen beskriver, at lokalaftalen har fokus på en tydelig prioritering af lærernes arbejdsopgaver.

”Vi har for eksempel et stærkt fælles fokus på, at god undervisning kræver tid til forberedelse og evaluering af undervisningen. Jeg er derfor glad for, at vi har aftalt en faktor for forberedelsestiden, og at skolelederen og tillidsrepræsentanten skal have fokus på at forberedelsestiden ikke bliver nedprioriteret af uforudsete opgaver i løbet af skoleåret".

Skole- og dagtilbudschef Kari Rune Jakobsen er særligt glad for en af de syv grundsten.

Vi har prioriteret at give vores nyuddannede lærere en god start på arbejdslivet. De får mindre undervisning end kollegerne og en fast pulje timer, som skal bruges til en god introduktion til arbejdspladsen og praksisfeltet. Vi håber, at det kan bidrage til, at flere nye lærere vælger at blive i lærerfaget”.

Hjørringaftalen bliver nu præsenteret for alle ledere og tillidsrepræsentanter i skolevæsenet. Derefter skal de i fællesskab i gang med at udmønte aftalen i alle skoledistrikter og på hvert undervisningssted.

”Det lokale samarbejde er det bærende element, når aftalens intentioner skal blive til virkelighed. Det bliver spændende at følge op på, når vi sammen efter sommerferien besøger alle skoledistrikter for at have en dialog om hvordan det er gået” siger Lars Busk Hansen og Kari Rune Jakobsen samstemmende.

Nøgleord

Kontakter

Mai-Britt Beith, formand for Børne, Fritids- og Undervisningsudvalget 41 93 77 22
Lars Busk, formand Lærerkreds Nord 20 23 36 88
Kari Rune Jakobsen, Skole- og dagtilbudschef 41 22 38 03

Billeder

Formand for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Mai-Britt Beith (S) og formand for Lærerkreds Nord Lars Busk sætter her deres underskrifter på Hjørringaftalen A20.
Formand for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Mai-Britt Beith (S) og formand for Lærerkreds Nord Lars Busk sætter her deres underskrifter på Hjørringaftalen A20.
Download

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/
Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Besøgsrestriktioner på alle ældrecentre og botilbud i Hjørring Kommune16.12.2020 17:12:20 CETPressemeddelelse

Styrelsen for Patientsikkerhed har i dag udstedt påbud om besøgsrestriktioner på alle ældrecentre i Hjørring Kommune. Restriktionerne træder i kraft i morgen torsdag d. 17. december og bliver ifølge styrelsen indført på grund af et stigende smittetryk. De nye restriktioner vil indebære, at den enkelte beboer kan udpege én pårørende, som kan aflægge besøg i beboerens egen bolig. Derudover kan to pårørende aflægge besøg i særlige besøgsrum. Det er dog fortsat også muligt med besøg i kritiske situationer. Hjørring Kommune forventer, i løbet af et par dage, at modtage et tilsvarende påbud om besøgsrestriktioner fra Social- og Indenrigsministeriet gældende sociale botilbud med sårbare borgere. Alle plejecentre vil orientere både beboere og pårørende om besøgsforbuddet fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Hvis pårørende har spørgsmål, er de velkommen til at henvende sig til plejecenteret/botilbuddet. Påbuddet om besøgsrestriktioner fra Styrelsen for Patientsikkerhed er vedlagt som bilag.

Besøgsrestriktionerne på plejecentre og botilbud bliver ophævet24.11.2020 14:42:59 CETPressemeddelelse

Styrelsen for Patientsikkerhed og Social- og Indenrigsministeriet har besluttet at ophæve besøgsrestriktionerne på henholdsvis plejecentre og botilbud i Hjørring Kommune, som har været gældende i store dele af efteråret. Styrelsen begrunder åbningen for besøg med, at smittetrykket den seneste uge har været lavt samt at der ikke længere er farme med smittede mink. - Jeg er meget glad for, at det igen bliver muligt for pårørende at komme på besøg på vores plejecentre og botilbud. Der er ingen tvivl om at rigtig mange blandt både beboere og pårørende, har oplevet et stort afsavn i de seneste par måneder. Jeg håber for alle at det meget lave smittetryk kan fastholdes i en længere periode, og gerne helt til vaccinen kommer, så vi ikke igen kommer i en situation, hvor der skal indføres besøgsrestriktioner, siger formand for Sundheds- Ældre- Handicapudvalget, Per Møller (K). Det vil fortsat være et krav om at anvende mundbind i forbindelse med besøg, og besøgene skal ske i overensstemmelse me

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum