Hjørring Kommune

Lærerkreds Nord og Hjørring Kommune har indgået en lokal arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere på kommunens folkeskoler, Hjørringskolen og Hjørring Ny 10

Del

I 2020 indgik KL og Lærernes Centralorganisation igen en central arbejdstidsaftale på skoleområdet, A20. Intentioner og værdier i A20 er i god overensstemmelse med det mangeårige gode og stærke samarbejde mellem Lærerkreds Nord og Hjørring Kommune. Et samarbejde der allerede i 2018 førte til en lokal arbejdstidsaftale, som sikrede god sammenhæng mellem tid til undervisning og til forberedelse.

Formand for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Mai-Britt Beith (S) og formand for Lærerkreds Nord Lars Busk sætter her deres underskrifter på Hjørringaftalen A20.
Formand for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Mai-Britt Beith (S) og formand for Lærerkreds Nord Lars Busk sætter her deres underskrifter på Hjørringaftalen A20.

Nu har parterne gennem et godt og konstruktivt forhandlingsforløb forholdt sig til udmøntningen af A20 i Hjørring Kommunes skolevæsen, og de har på udvalgte områder indgået supplerende aftaler. Det har ført til den nye lokalaftale Hjørringaftalen A20.

Aftalen blev mandag eftermiddag præsenteret for Børne-, Fritids og Undervisningsudvalget i Hjørring Kommune. Og udvalgsformand Mai-Britt Beith er glad for, at der nu igen er indgået en lokalaftale:

Jeg er meget tilfreds med, at der i aftalen tydeligt lægges vægt på det forpligtende samarbejde omkring vores folkeskole. God skole er vi fælles om at lave, og et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem ledere og medarbejdere er helt afgørende for, at skolerne lykkes godt med deres vigtige kerneopgave”.

Aftalen understøtter netop et tæt samarbejde på tværs af alle niveauer i kommunen med henblik på at fremme sammenhæng mellem lærernes arbejdstid og opgaver. Derudover er der lagt en række grundsten ind i Hjørringaftalen A20. Nogle af dem er ført videre fra den tidligere lokalaftale og nogle af dem er nye.

Kredsformand Lars Busk Hansen beskriver, at lokalaftalen har fokus på en tydelig prioritering af lærernes arbejdsopgaver.

”Vi har for eksempel et stærkt fælles fokus på, at god undervisning kræver tid til forberedelse og evaluering af undervisningen. Jeg er derfor glad for, at vi har aftalt en faktor for forberedelsestiden, og at skolelederen og tillidsrepræsentanten skal have fokus på at forberedelsestiden ikke bliver nedprioriteret af uforudsete opgaver i løbet af skoleåret".

Skole- og dagtilbudschef Kari Rune Jakobsen er særligt glad for en af de syv grundsten.

Vi har prioriteret at give vores nyuddannede lærere en god start på arbejdslivet. De får mindre undervisning end kollegerne og en fast pulje timer, som skal bruges til en god introduktion til arbejdspladsen og praksisfeltet. Vi håber, at det kan bidrage til, at flere nye lærere vælger at blive i lærerfaget”.

Hjørringaftalen bliver nu præsenteret for alle ledere og tillidsrepræsentanter i skolevæsenet. Derefter skal de i fællesskab i gang med at udmønte aftalen i alle skoledistrikter og på hvert undervisningssted.

”Det lokale samarbejde er det bærende element, når aftalens intentioner skal blive til virkelighed. Det bliver spændende at følge op på, når vi sammen efter sommerferien besøger alle skoledistrikter for at have en dialog om hvordan det er gået” siger Lars Busk Hansen og Kari Rune Jakobsen samstemmende.

Nøgleord

Kontakter

Mai-Britt Beith, formand for Børne, Fritids- og Undervisningsudvalget 41 93 77 22
Lars Busk, formand Lærerkreds Nord 20 23 36 88
Kari Rune Jakobsen, Skole- og dagtilbudschef 41 22 38 03

Billeder

Formand for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Mai-Britt Beith (S) og formand for Lærerkreds Nord Lars Busk sætter her deres underskrifter på Hjørringaftalen A20.
Formand for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Mai-Britt Beith (S) og formand for Lærerkreds Nord Lars Busk sætter her deres underskrifter på Hjørringaftalen A20.
Download

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/
Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Presseinvitation: Rejsegilde på nyt lægehus i Hirtshals14.5.2021 09:38:08 CEST | Pressemeddelelse

Presseinvitation: Rejsegilde på nyt lægehus i Hirtshals Byggeriet af det nye og centralt beliggende lægehus i Hirtshals er nu så langt, at Hjørring Kommune inviterer til rejsegilde. Rejsegildet er for de håndværkere, entreprenører og rådgivere, som er involveret i byggeriet. Derudover deltager Hjørring Byråd, Lægerne i Hirtshals og Bygherreudvalget. Medier er velkomne til at deltage: Tirsdag den 18. maj kl. 14.00 på byggepladsen, Vanggårdsgade 17, 9850 Hirtshals. - Nu kan vi for alvor begynde at se, hvordan lægehuset spiller flot sammen med omgivelserne og det gamle rådhus i Hirtshals. Der er ingen tvivl om, at borgerne i Hirtshals får et flot og moderne lægehus. Forhåbningen er, at lægehuset bliver et trækplaster for at tiltrække nye læger til byen, siger Per Møller (C), der er formand for både Bygherreudvalget og Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget. Lægehuset bliver 730 m2, og er tegnet af Arkitektfirmaet Hovaldt, som også er totalrådgiver på projektet. Der er afsat 14 mio. kr. til

Hjørring Kommune sætter spot på genstart af fritids- og foreningslivet7.5.2021 13:29:10 CEST | Pressemeddelelse

Det seneste år har fritids- og foreningslivet ligesom resten af samfundet oplevet udfordringer med Covid-19. I løbet af 2021 kommer fritids- og foreningslivet løbende til at stå over for en genstart af foreningstilbud afhængig af, hvilken aktivitet foreningen udbyder. Fælles for fritids- og foreningslivet er, at der venter en opgave i at få frivillige og medlemmer tilbage i foreningsfællesskaberne igen.

Første spadestik til nyt børnehus midt i Hjørring21.4.2021 14:07:01 CEST | Pressemeddelelse

Mange af de forældre der fra næste sommer kommer til at aflevere deres børn i det nybyggede børnehus på Palleskærvej har måske selv minder fra tiden, hvor ungdomsskolen Godthåb lå der. Men der skal et nyt byggeri til, og den kommende daginstitution, der opføres på stedet, bliver med plads til med fem afdelinger. Børnehuset åbner i sommeren 2022 åbner med plads til i alt 185 børn, herunder 30 børn i vuggestue, 2 børnehaveafdelinger á 70 børnehavebørn samt 15 børn i specialbørnehave.

Et af de største projekter nogensinde skal redde masser af sommerhuse langs med vestkysten24.3.2021 11:24:41 CET | Pressemeddelelse

Efter et langt tilløb begynder nu et stort sandfodringsprojekt, der er blevet til i et tæt samarbejde mellem 12 grundejerforeninger, Skallerup Seaside Resort A/S og Hjørring Kommune. Alle projektdeltagerne har været til lommerne, og projektet har modtaget støtte fra Statens kystbeskyttelsespulje for 2020. Derfor kan sandfodringen for i alt 11 millioner kroner nu begynde. - Det er helt unikt i national målestok at både grundejerforeninger, en privat virksomhed og en kommune kan finde sammen om et fælles mål. Og alene omfanget af både udgiften og hvor meget sand der skal flyttes, gør det her kystsikringsprojekt til et af de største i Danmark nogensinde, siger borgmester Arne Boelt (S). Sandfodringen vil ske ud for Nr. Lyngby og på en lang strækning omkring Lønstrup fra Mårup i syd til Udemarken i nord. Området dækker de 12 deltagende grundejerforeningernes kyststrækninger. Sandet stammer fra en nødvendig oprensning af indsejlingen til Hirtshals Havn. En oprensning der er nødvendig for at

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum