Dansk Byggeri

Længst ventetid på byggetilladelser i Solrød og Roskilde

Del

I Solrød tager det i gennemsnit 73 dage og i Roskilde 57 dage for kommunen at sagsbehandle en byggetilladelse, mens det i Faxe tager 22 dage at få grønt lys til at stikke spaden i jorden, viser en ny opgørelse. Papirarbejdet bør ikke tage mere end 14 dage, mener Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster.

Hvis du vil bygge et parcelhus eller en ny kontorbygning i Solrød eller Roskilde, så tager det i gennemsnit henholdsvis 73 og 57 dage, inden kommunen har sagsbehandlet byggetilladelsen, og håndværkeren kan komme i gang med at støbe fundamentet og lægge de første mursten. Hvis du derimod skal bygge i Faxe, så er papirarbejdet klaret på i gennemsnit 22 dage.

Det viser en ny opgørelse fra Dansk Byggeri. Opgørelsen omhandler både erhvervsbyggeri og boligbyggeri.

- Jeg kan slet ikke forstå, hvordan det i gennemsnit kan tage næsten to en halv måned i Solrød og to måneder i Roskilde, at få kommunen til at ekspedere en byggesag. Det er alt, alt for langt tid. Det kræver en del tålmodighed at få grønt lys til at bygge i rigtig mange af vores sjællandske kommuner. Det er ikke godt nok, siger formand for Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster, Jesper Toftebjerg Andersen.

Ventetiden er opgjort fra den dag, hvor kommunerne har modtaget alle de oplysninger, som de har brug for til sagsbehandlingen, så mangelfulde ansøgninger er ikke en undskyldning for alt for lange ventetider, mener Dansk Byggeri Sjælland.

- Det burde ikke tage mere end i gennemsnit 14 dage at få ordnet papirerne på kommunekontoret, siger Jesper Toftebjerg Andersen.

Men ingen kommuner i Region Sjælland kan sagsbehandle byggetilladelser på i gennemsnit 14 dage eller mindre. I Solrød er ventetiden 73 dage, i Roskilde 57 dage, i Holbæk 55 dage, i Køge 53 dage, i Greve 52 dage, i Slagelse 49 dage, i Ringsted 47 dage, i Lejre og Odsherred 38 dage, i Vordingborg 34 dage, i Næstved og Sorø 33 dage, i Kalundborg 30 dage og i Faxe 22 dage.

- Det er da lidt sørgeligt at se, at der i nærmest alle vores kommuner er en relativ lang sagsbehandlingstid. Og i alle kommuner på nær Kalundborg og Lejre er ventetiden steget siden sidste år. Det går den forkerte vej, og det er bestemt ikke den måde, vi skaber lokal vækst og lokale arbejdspladser på, siger Jesper Toftebjerg Andersen, formand for Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster.

Den gennemsnitlige ventetid på en byggetilladelse for kommunerne i Region Sjælland var i 2017 på 32 dage. I 2018 er ventetiden steget til i gennemsnit 42 dage.

Kontakter

Formand for Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster, Jesper Toftbjerg Andersen, telefon 40 21 75 65
Regionskonsulent for Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster, Mads P. Gede, telefon 24 60 05 22
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65

Links

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum