Dansk Byggeri

Længst ventetid på byggetilladelser i Allerød, Fredensborg og Furesø

Del

I Allerød tager det i gennemsnit 93 dage og i Fredensborg og Furesø 75 dage for kommunen at sagsbehandle en byggetilladelse, mens det i Halsnæs tager 29 dage at få grønt lys til at stikke spaden i jorden, viser en ny opgørelse. Papirarbejdet bør ikke tage mere end 14 dage, mener Dansk Byggeri Nordsjælland.

Hvis du vil bygge et parcelhus eller en ny kontorbygning i Allerød eller Fredensborg, så tager det i gennemsnit henholdsvis 93 og 75 dage, inden kommunen har sagsbehandlet byggetilladelsen, og håndværkeren kan komme i gang med at støbe fundamentet og lægge de første mursten. Hvis du derimod skal bygge i Halsnæs, så er papirarbejdet klaret på i gennemsnit 29 dage.

Det viser en ny opgørelse fra Dansk Byggeri. Opgørelsen omhandler både erhvervsbyggeri og boligbyggeri.

- Det er mig ubegribeligt, hvordan det i gennemsnit kan tage over tre måneder at få en byggetilladelse i Allerød og to og en halv måned i Furesø og Fredensborg. Uanset om det er en familie, der vil bygge et hus, eller en virksomhed som vil bygge en ny lagerhal eller et nyt kontordomicil, så bør kommunerne glæde sig over, at de vil investere i Nordsjælland og skynde sig at få byggetilladelsen klar, siger formand for Dansk Byggeri Nordsjælland, Jørgen Simonsen.

Ventetiden er opgjort fra den dag, hvor kommunerne har modtaget alle de oplysninger, som de har brug for til sagsbehandlingen.

- Dermed kan mangelfulde ansøgninger ikke være en undskyldning for en lang ventetid. Uanset om det er små eller store byggerier, der skal sagsbehandles, så bør den gennemsnitlige ventetid ikke være mere end 14 dage, siger Jørgen Simonsen.

Men ingen kommuner i Nordsjælland kan sagsbehandle byggetilladelser på i gennemsnit 14 dage eller mindre. I Allerød er ventetiden 93 dage, i Fredensborg og Furesø 75 dage, i Rudersdal 68 dage, i Hillerød 52 dage, i Gribskov 50 dage, i Hørsholm 49 dage, i Helsingør, Frederikssund og Egedal 41 dage og i Halsnæs 29 dage.

- Der er ikke andet at gøre, end at kommunerne må trække i arbejdstøjet og få ekspederet byggetilladelserne i en fart. Ventetiden er steget i alle kommunerne på nær Helsingør, så det går jo den helt forkerte vej med servicen, siger Jørgen Simonsen.

Den gennemsnitlige ventetid på en byggetilladelse for kommunerne i Nordsjælland var i 2017 på 37 dage. I 2018 er ventetiden steget til i gennemsnit 56 dage.

Kontakter

Formand for Dansk Byggeri Nordsjælland, Jørgen Simonsen, telefon 40 50 26 40
Regionskonsulent for Dansk Byggeri Nordsjælland, Steen Høygaard, telefon 25 66 63 17
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65

Links

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum